Järvenpää,  Kerava,  Kotimaa,  Tuusula

Järvenpään ja lähiseutujen parhaat

Järvenpää on kuulkaa hyvä paikka asua. Voin julistaa näin viiden vuoden asumiskokemuksen perusteella. Läheltä löytyy kaikki tarvittava lapsiperheemme tarpeisiin emmekä ole ihan hetkeen suuntaamassa täältä pois. Olemme löytäneet paikkamme.

Aloin miettiä lempipaikkojani Järvenpäässä ja muualla lähiympäristössä matkailu mielessäni, sillä Tuusulanjärven alue jos jokin on mainio matkakohde, jonne tullaan kauempaakin. Listasta tuli pitkä ja päätin julkaista sen täällä teidän iloksenne. Mukaan livahti ravintoloiden ja nähtävyyksien lisäksi muutama kohta myös heille, jotka asuvat täällä tai lähistöllä ja kaipaavat esimerkiksi kuntosalia tai kampaajaa.

Ravintola

Sesonki nousi suosikiksemme heti ensimmäisellä kerralla ja on edelleen ykkösvalintamme niin lounaalle, pitkälle illalliselle kuin brunssillekin. Seuraavaksi haluaisimme osallistua jollekin ravintolan teemailloista. Keväälle on luvassa ainakin sushi- ja viini-ilta sekä valkoviini-ilta. Kumpikin kiinnostaa.

Terassilounas

Huilin aurinkoinen terassi aivan Rantapuiston kupeessa kokoaa kaupunkilaiset yhteen. Me olemme suunnanneet useana aurinkoisena kesäpäivänä Huiliin terassilounaalle. Ruoka voisi olla ehkä hitusen mielikuvituksellisempaa, mutta toisaalta emme ole koskaan joutuneet lähtemään pettyneinä pois. Kesän ensimmäinen ulkona auringossa syöty lounas maistuu aina ihanalta. Odotan jo kovasti tämän vuoden ensimmäistä terassilounasta Huilissa.

Brunssi

Kinuskillan brunssi oli lempparini jo ennen kuin muutin Järvenpäähän. En tosin ole käynyt Kinuskillan brunssilla ravintolan uusien omistajien aikaan, mutta eiköhän brunssi ole säilytetty suhteellisen samana. Huhut ainakin kertovat sen olevan yhtä ihana kuin aina.

Kahvila

Voi, näitä on useita, mutta Kinuskillan lisäksi ainakin Lottakanttiini, Vellikello ja aina toimiva Kulmakonditorio saavat ääneni. Jos pitäisi valita yksi lemppari niin kallistuisin tällä hetkellä varmaan Lottakanttiinin puoleen. Sieltä saa todella herkullista pullaa.

Kauppa

Maailman paras kauppa löytyy Järvenpäästä. Järvenpään Citymarket on todellakin tittelinsä ansainnut. Vaikka helpotamme arkeamme tilaamalla ruokaostokset silloin tällöin kotiin, on Cittariin päästävä säännöllisesti haahuilemaan ja katselemaan mitä uutta kivaa Hautala ja kumppanit ovat keksineet. Jäken Cittarista haemme aina sushimme, spessumpien kokkailujen raaka-aineet ja hyvin usein myös ihan tavalliset arkiset ruokaostokset.

Kuntosali

Fox Center on toistaiseksi ainoa kuntosali, jolla olen Järvenpäässä käynyt. En ole kaivannut muuta, sillä Foxilta löytyy kaikki mitä tarvitsen. On laitteita, vapaita painoja ja Cross Training -alue sekä rauhallisempia soppeja muun muassa venyttelyä varten. Viihdyn Foxin äijämäisessä vähän kulahtaneessa ympäristössä, jossa voi rauhassa ähistä ja hikoilla ilman että kukaan kiinnittää mitään huomiota punaiseen naamaan ja revenneisiin trikoisiin. Foxin isolla salilla on useimmiten mukavan väljää ja salikortin hintakin on kohtuullinen.

Lenkkipolku

Paavonpolku on ainoa suhteellisen läheltä kotiamme löytyvä pururata. Siellä kelpaa hölkötellä ja tehdä mäkitreeniä. Paavonpolku on kuitenkin ehkä hitusen liian lyhyt ja tylsä makuuni ja suuntaankin usein lenkille Haarajoen vanhan myllyn ohi Lemmenlaakson maisemiin ja peltojen keskelle hölkkäämään. Jos haluan läkähdyttää itseni mäkitreenillä, menen Keravalle Pihkaniityn pururadalle, jossa vastaan tulee toinen toistaan jyrkempiä mäkiä. Ne kun pinkoo ylös niin kovaa kuin jaksaa niin tietää todella treenanneensa.

Näköalapaikka

Sarvikallion laelta aukeaa komeat maisemat Tuusulanjärvelle ja aina Järvenpään keskustaan asti. Ota kirja, eväät tai vaikka maalausvälineet mukaan ja vietä kalliolla pidempi tovi aivan kuten alueella majailleet kuuluisat taiteilijammekin tekivät aikanaan. Pikku-Kolinakin tunnetun Sarvikallion maisemat vetävät vertoja pohjoisen kaimalleen.

Kidutuspaikka

Rampakan portaissa saa hyvän jalka- ja hikitreenin tehtyä. Niin hyvän jopa, että pohjelihakset tulehtuvat. Been there, done that. Vielä pahempi kidutuspaikka löytyy naapurista Keravalta Keinukallion kuntoportaista jos haluat myös tulehtuneet takareidet. No ei vaan, kuntoportaat on mainio paikka etsiä vaihtelua ja haastetta treeniin. On hienoa että meillä on nykyään Järvenpäässäkin sellaiset, sillä rehellisyyden nimissä Keravalle asti tulee aika harvoin lähdettyä kiipeilemään.

Heppapaikka

Stall Olympos oli mukava paikka kavuta puntit tutisten hevosen selkään monen vuoden tauon jälkeen kropalla, jonka palautuminen synnytyksestä oli vielä hieman vaiheessa. Kaverin kanssa sai kaksaritunnin edulliseen hintaan, tunnilla edettiin siihen tahtiin kun meistä tuntui hyvältä ja polletkin oli ihan kelpo kavereita ratsastuksen kokeiluun. Tavoitteellisempaan ratsastamiseen kokeilisin Ratsastuskeskus Ainoa, mutta matalan kynnyksen heppailuun Stall Olympos sopii mainiosti.

Pyöräilyreitti

Paras pyöräilyreitti kulkee tietysti Tuusulanjärven ympäri. Jos ei halua kiertää koko reittiä, kannattaa polkea ainakin vanha Tuusulan rantatie päästä päähän. Matkan varrella voi pysähtyä Lottakanttiiniin pullalle. (Kuinka monta kertaa postauksen aikana voi mainita Lottakanttiinin pullat..?)

Hieroja

Järvenpään Crossfitin kanssa samoissa tiloissa työskentelevällä Helena Jaakkolalla on riittävän tiukat otteet ja hän on henkilönäkin niin mukava, että tiesin jo ensimmäisen hierontakerran jälkeen löytäneeni Helenasta vakkarihierojan. Vielä kun saisi käytyä hieronnassa vähän useammin. Miten sinne tuleekin varattua aika vasta kun paikat ovat ihan jumissa? Helenalle on helppo varata aika myös netissä. Taidanpa katsoa itsellenikin pian seuraavan ajan.

Kampaaja

Aina kun käyn reilun vuoden välein kampaajalla, käyn Haarajoen K-marketin yhteydessä sijaitsevassa Parturi-Kampaamossa. Valitsin kampaamon alunperin sen sijainnin sekä työkaverin suosituksen perusteella enkä ole joutunut katumaan.

Puisto

Puistoista olen viettänyt ehdottomasti eniten aikaa Järvenpään Rantapuistossa, jonka leikkipuisto, jäätelökioski ja auringossa kimaltavat järvimaisemat kutsuvat luokseen kesäisin. Pidän silti enemmän rauhallisesta Fjällbon puistosta, joka näyttäytyy kauniina harmaanakin päivänä.

Majapaikka

Koti on tietysti paras majapaikka, mutta olen tykästynyt kovasti myös Pescator Villas -luksushuoneistoihin, joista Villa Loheen tutustuimme tarkemmin matkabloggaajaporukalla viime elokuussa.

Miljöö

Kellokosken ruukissa tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt. Ruukkialue on viehättävä paikka ja samalla reissulla kannattaa ihmetellä myös patoa sekä joen toisella puolella olevaa kirkon pihapiiriä. Vieressä kohoava Kellokosken vanha mielisairaala antaa oman leimansa alueen tunnelmaan.

0 kommenttia

 • Hanne

  Meidän neidillä on nyt perjantaisin ollut treenit Järvenpäässä ja olen sen ajan viettänyt juurikin Cittarissa:):). Haahuilen siellä ihan turistina ja tutkin kaikki hyllyt. Todella hyvä ja kaunis kauppa. Kiitti noista lenkkireiteistä.. huomenna voisin testata jonkun noista.

  • Martina

   Cittari on ihan paras haahuilupaikka. Sieltä löytyy aina jotain uutta kivaa, minkä takia minua ei useinkaan päästetä hoitamaan ruokaostoksiamme. 😀

   Kerrohan sitten mitä pidit lenkkireiteistä! Mulla on vähän ikävä Pihkaniityn pururadan mäkiin, vaikka ihmettelenkin aina siellä juostessani MIKSI kidutan itseäni niin. Jälkikäteen on kuitenkin aina ihana voittajaolo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *