Itävalta,  Ruokamatkailu,  Ulkomaat,  Wien

Ruokabloggaaja Wienissä

Olipa kerran ruokabloggaaja Wienissä. Hän oli asettanut missiokseen maistaa reissun aikana gulassikeittoa ja ryhtyi heti tuumasta toimeen.

Ruokabloggaaja asteli ystävänsä kanssa heti kaupunkiin saavuttuaan ravintolaan kunhan he olivat ensin ratkaisseet vaikean mysteerin nimeltä “Mihin suuntaan ovi aukeaa”. Hienostuneesti v*ttuileva tarjoilija ohjasi heidät pöytään.

Ruokabloggaaja tutki ystävänsä kanssa menua. Siellä luki kahdessa kohdassa gulassi. Heille ei tullut mieleenkään tilata gulassia siltä sivulta, jossa lukee “keitot”, vaan tietysti sieltä toisesta kohdasta sillä seurauksella, että hienostuneesti v*ttuileva tarjoilija toi heille gulassikastikkeen isojen lihaknöllien kera. Ilman lisukkeita tietysti. Eiväthän he olleet sellaisia tilanneet.

Että hyvin meni! Kylläpä ruokabloggaaja tunsi itsensä taas ammattimaiseksi ja hyväksi työssään. Lihakastike nimeltä gulassi oli kuitenkin maukasta, joten ei se ihan turha ruokailuhetki ollut, vaikkei gulassikeiton maistaminen tällä kertaa onnistunutkaan.

Onneksi oli vasta ensimmäinen reissupäivä ja monta ruokailuhetkeä edessä. ”Kyllä me vielä gulassikeitot tilataan”, tuumasi ruokabloggaaja.

Ennen sitä piti kuitenkin maistaa wienerschnitzeliä pariinkin otteeseen, maistella juustoja ja espanjalaisia tapaksia, valkosipulikeittoa Bratislavan päiväretkellä ja herkutella tuhdeilla aamiaisilla ja Sacher-kakulla. Vaan missä on gulassikeitto?

No siellähän se komeili. Paikallisen olutravintolan listalla. Oikein kuvan kanssa! Nyt ruokabloggaaja maistaa vihdoin sitä gulassikeittoa.

Tarjoilija tuli, pyysi tilauksen ja ruokabloggaaja ystävineen kertoi haluavansa gulassikeittoa. Törkkäsivätpä he ihan sormella menun kuvaa, jotta saisivat varmasti haluamansa.

Mutta sitten tapahtui jotain. Tarjoilija kehui heiltä löytyvän myös maukasta kurpitsakeittoa ja suositteli sitä. Miten sattuikaan! Juuri kun ruokabloggaaja ja ystävä olivat himoinneet kurpitsaruokia aamupäivällä torilla kierrellessään. ”Kyllähän me nyt kurpitsakeittoa otetaan!”

Ei siis taaskaan gulassikeittoa. Ei gulassikeittoa koko reissun aikana.

Hyvin meni. Ruokabloggaaja voi olla ylpeä itsestään.

Lasketaanko jos tilasi gulassin ja keiton erikseen?

0 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *