Italia,  Lombardia,  Milano,  Ulkomaat,  Yleinen

Terrazza Aperol, Milano

Olemme kävelleet koko päivän pitkin Milanoa ja jalat alkavat olla jo ihan puhki. Nyt olisi ihana istahtaa hetkeksi alas, nauttia ehkä joku hyvä drinkki ja antaa jaloille niiden kaipaama lepotauko. Kivat maisemat eivät olisi myöskään pahitteeksi.

Seisomme keskellä Duomon aukiota kun silmiimme osuu pieni terassisyvennys Galleria Vittorio Emanuele II:n kyljessä. Terrazza Aperol. Tuosta paikasta olen kuullut ennen Milanon reissua ja sitä oli suositeltukin jossain. Mennään sinne!

terrazzaaperol

Etsimme sisäänkäynnin rakennukseen ja menemme liukuportaita ylös kohti oviaukkoa, jossa lukee Terrazza Aperol. Terassilta löytyy vielä tilaa, mutta paikka on epäilemättä suosittu. Kuhina käy ja etenkin terassin reunimmaiset paikat ovat jatkuvasti täynnä. Eikä ihme, onhan siitä suora näkymä upealle Duomolle, joka näkyy koko terassille.

Aperol Spritzejä kannetaan pöytiin jatkuvalla syötöllä, mutta myös drinkkilistan muut drinkit ovat kokeilemisen arvoisia. Juoman kaveriksi saa kasan herkullisen näköisiä sipsejä, jotka eivät kuitenkaan ole läheskään niin hyviä kuin miltä näyttävät, vaan osoittautuvat ainakin meidän vierailumme aikana lötköiksi ja suolattomiksi tapauksiksi. Nälkäänsä näitä maistaa kyllä muutaman, mutta loput jäävät syömättä.

terrazzaaperol-4

terrazzaaperol-5

Terassilla on mukava katsella kaupungin vilinää ja muita asiakkaita, joista suurin osa on tyylikkäitä nuoria kaupunkilaisia. Bilemusiikki soi taustalla ohjaten ajatukset väkisinkin Milanon yöelämään. Minkähänlaisia yökerhoja täällä on? Emme kuitenkaan ota asiasta selvää, koska vanhuus ja flunssa, mutta jos tulisin bilelomalle Milanoon, aloittaisin varmaankin täältä.

Terrazza Aperol on kiva istuskelupaikka keskellä kaupunkia silloin kun tekee mieli hengähtää hetkeksi. Myös After Work -menoon paikka on varmasti omiaan ja sijainti lieneekin paikan vahvuus. Jos kuppila sijaitsisi kauempana, tuskin jaksaisin nähdä vaivaa liikkua sinne, mutta Duomon aukiolla palloillessa voin hyvin piipahtaa sisään. Cocktailit ovat hyviä ja maisema erinomainen, mutta sipsit ja kiireinen tunnelma jättivät vielä parantamisen varaa.

terrazzaaperol-3

2 kommenttia