Italia,  Lazio,  Rooma,  Ulkomaat,  Yleinen

Rooman nähtävyydet osa 2

Blogistamme löytyy jo yksi Rooman nähtävyyksiä esittelevä postaus (löydät sen täältä), mutta koska Roomassa on niin paljon nähtävää, oli sille suorastaan pakko tehdä jatko-osa. Olen varma ettei tässäkään ole vielä kaikki, mutta näiden kahden postauksen avulla näkee mielestäni jo hyvin pitkälle kaiken oleellisen.

Muistattehan kuitenkin, että nähtävyyksien kiertelyn ohessa Roomassa kannattaa ehdottomasti myös vain haahuilla ympäriinsä ja nauttia kauniista yksityiskohdista, vanhoista rakennuksista ja tunnelmallisista pienistä aukioista, joita ikuisessa kaupungissa riittää. Jätä siis aikaa myös päämäärättömälle tallustelulle.


Giardino degli Aranci

Giardino degli Aranci eli appelsiinipuisto sijaitsee kaupungin laidalla Colosseumin, Testaccion ja Trasteveren välissä. Korkealla kukkulalla sijaitsevan kauniin puiston laidalta aukeaa upeat maisemat yli Tiber-joen ja Rooman kattojen. Nimensä puisto on saanut tietysti siellä kasvavista appelsiinipuista.


Avaimenreikä Piazza dei Cavalieri di Maltan aukiolla

Yksi kaupungin upeimmista näyistä aukeaa kun kurkistaa Piazza dei Cavalieri di Maltan aukiolla sijaitsevasta avaimenreiästä. Näkymä on vehreän puutarhan läpi suoraan Vatikaanin kupoliin ja se kieltämättä mykisti ainakin minut upeudellaan. En oikein tiennyt mitä odottaa, mutta tämä oli hieno! Avaimenreikä sijaitsee lähellä Giardino degli Arancia, joten ne kannattaa kokea samalla kertaa.


Circo Massimo

Circo Massimo on pitkulainen aukio, jolla järjestettiin ennen muinoin gladiaattoritaisteluja sekä vaunukilpa-ajoja. Vielä nykyäänkin Circo Massimo toimii erilaisten tapahtumien areenana, mutta muuten se on vain tavallinen aukea tila, jolla ei oikeastaan ole mitään muuta kuin kasa turistibusseja pysähtyneenä sen laidalla sekä aukion reunoilla makoilevia ihmisiä nauttimassa auringosta.


Bocca della Verita

Bocca della Verita eli totuuden suu puraisee käden poikki valehtelijalta. Niinpä suulle on pitkä jono turisteja, jotka käyvät vuorotellen työntämässä käden seinässä olevaan suuhun ja ottamassa kuvan tästä ihmeellisestä tapahtumasta. Meille riitti, että kurkistimme aidan raosta seinässä olevaa kuvaa ja jatkoimme sitten matkaa. Ihan hieno ja hauska juttu, mutta ei mielestäni pitkän jonottamisen arvoinen.


Campidoglio

Campidoglio on korkein Rooman seitsemästä kukkulasta. Sillä sijaitsevan aukion laidalla on merkittäviä rakennuksia, kuten Rooman kaupungintalo Palazzo Senatorio sekä Michelangelon piirtämä Palazzo Nuovo. Rakennusten takaa löytyy kiva kulkureitti Colosseumille, jonka varrella olevalle näköalapaikalle voi jäädä ihailemaan näkymää alas Forum Romanumille.


Via Margutta

Via Margutta on monen mielestä Rooman kaunein katu ja sillä on kuvattu muun muassa Loma Roomassa -elokuvaa, jota tähdittää Audrey Hepburn. Katu on kieltämättä suloinen ja se kannattaa käydä katsomassa jos satut olemaan lähistöllä.


Ghetto

Rooman pienin kaupunginosa juutalaisghetto tunnetaan nykyään nimellä Sant’Angelo ja se on Euroopan vanhin juutalaisten alue Euroopassa. Alue on tunnettu hyvistä ravintoloistaan, joissa kannattaa käydä ainakin artisokka-aikaan maistamassa herkullisia juutalaisittain valmistettuja artisokkia eli Carciofi alla Giudiaa.


Testaccio

Toinen kiinnostava kaupunginosa on Trasteveren vieressä toisella puolella jokea sijaitseva Testaccio. Kaupunginosassa on etenkin ruokamatkailijaa varten kiva kauppahalli, jossa pääsee maistelemaan ja ihmettelemään erilaisia ruokaherkkuja. Lue lisää Testacciosta tästä postauksesta.


Trastevere

Vielä yksi kaupunginosa, jota ei vaan voi jättää mainitsematta, on tietenkin monen Rooman matkaajan suosikki Trastevere. Alueen vanhoilla mukulakivikaduilla on ihan omanlaisensa tunnelma. Lue lisää Trasteveresta täältä.


Isola Tiberina

Keskellä Tiber-jokea sijaitsee veneenmuotoinen saari nimeltä Isola Tiberina, jolla sijaitsee vanha sairaalarakennus ja jonka autioitunut tunnelma voi olla jopa hieman aavemainen. Paikalliset näyttivät nautiskelevan ilta-auringosta saaren rinteellä ja olen kuullut monen muunkin viehättyneen saaren tunnelmasta.

Mikä on sinun lempparisi Rooman nähtävyyksistä?

6 kommenttia

 • Aron / Ja sitten matkaan...

  Kas, muutama paikka sentään näytti tutulta. Viime kesän pikavisiitillä Roomassa emme kamalasti ehtineet kaupunkia kiertää, ja nekin vähät paikat olivat oikeastaan vain 16 vuoden takaisen edellisen Rooman matkan kertausta. Avaimenreikä oli suunnitelmissa mukana, mutta emme sinne koskaan ehtineet. Tuo appelsiinipuisto kuulosti kivalta. Hauska, että nämä kaksi kohdetta ovat lähekkäin. Täytynee laittaa korvan taakse seuraavaa Rooman visiittiä varten, kuten tämä postaus muutoinkin. Kiitos siis vinkeistä.

  • Martina

   Kiva että jutusta löytyi uusia nähtävyyksiä. Nämä olivatkin niitä hieman tuntemattomampia. Avaimenreikä on hauska ja appelsiinipuistossa kannattaa ehdottomasti käydä samalla.

 • VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA

  Tuo Via Margutta on kyllä ehdottomasti yksi kauneimpia katuja Roomassa, oon niin samaa mieltä! Rooma on kyllä muutenkin täynnä kauniita katuja – tykkäsin paljon myös Campo di Fiorin ympäröivistä kaduista ja aukioista.

  Hitsit, mie olin kaksi kertaa nyt tässä lyhyen ajan sisään Roomassa ja piti molempina kertoina käydä tuolla appelsiinipuutarhassa sekä kurkistaa tuosta avaimeinreiästä (mistä ootte muuten upean kuvan saaneet) ja tiiättekö – unohdin molemmat paikan molemmilla kerroilla ja muistin ne sitten vasta kotona. Että ärsytti. :’D

  • Martina

   Via Margutta on niin ihana, mutta ei tosiaan ole ainoa kaunis katu Roomassa. Jos multa kysytään niin koko Rooma on kaunis. Jopa kaikki vilkkaat ja äänekkäät tienristeyksetkin. 😀

   No mutta hei, nythän sulla on hyvä syy palata vielä uudestaan Roomaan. Ehkä kolmas kerta toden sanoo? 😉