Tallinna,  Ulkomaat,  Yleinen

3 hotellivinkkiä Tallinnan vanhaankaupunkiin

Päiväreissut Tallinnaan ovat toki kivoja nekin, mutta itse suosin nykyään yöpymistä eteläisessä naapurissamme. Kaupunki on parhaimmillaan silloin kun suurin osa suomalaisista turisteista palaa laivaan ja kadut hiljenevät pahimmalta vilskeeltä. Toki Satumaassa riittää suomalaisia yötä myöten. Ei sillä että olisin joskus itse käynyt siellä, saati että olisin laulanut karaokea.. Tallinnalla on kummallinen vaikutus ihmisiin.

Vaikka esimerkiksi Telliskivi ja muut vanhankaupungin ulkopuoliset alueet ovat kivoja, otan mieluiten hotellin vanhastakaupungista. Tälle on kaksi syytä. Ensinnäkin vanhakaupunki on lähellä kaikkea ja toiseksi vanhoihin taloihin tehdyt hotellit ovat ihanan tunnelmallisia. Tässä on kolme lemppariani, joista jokaista voin suositella lämpimästi:


Von Stackelberg Hotel
Toompuiestee 23

Von Stackelberg Hotel sijaitsee aivan vanhankaupungin eteläosassa tai tarkalleen ottaen se taitaa olla juuri ja juuri vanhan kaupungin ulkopuolella. Sijainti on kuitenkin mainio: Raatihuoneentorille kävelee kymmenessä minuutissa, samoin Telliskiveen ja mikä parasta, hotellin vieressä on Pööbel, josta saa hyvää olutta ja syötävää. Me emme tosin olleet vielä löytäneet Pööbeliä kun yövyimme Von Stackelbergissa tyttöjen kanssa, mutta ensi kerralla tiedämme minne mennä yömyssylle (Satumaahan Pööbeliin).

Von Stackelbergin aamiainen on erinomainen ja sisustus ajoittain jopa ylenpalttisen hienosteleva, ainakin yleisissä tiloissa. Huoneen tiiliseinät olivat mieleeni, samoin poreamme ja kattava kosmetiikkavalikoima. Huone 105:n ulkopuolella joku, tai jotkut kolme, lauloivat Kikkaa ja se hieman häiritsi tunnelmaa. Onneksi se oli vain ohimenevä häiriö ja liittyi tärkeään tehtävään. (Unohtakaa kaksi viimeistä lausetta.) Von Stackelberg on noteerattu myös Mondossa ja jos suosittelisin vain yhtä hotellia Tallinnassa, olisi se tämä.


Three Crowns Residents
Toompuiestee 23

Parasta Three Crowns Residentsissä on ehdottomasti sen sijainti keskellä vanhaa kaupunkia, mutta kuitenkin hiljaisemman kadun varrella. Toiseksi parasta on suojaisa ja söpö sisäpiha, jonka varrella meidänkin huone sijaitsi. Omaamme piti kiivetä melko jyrkkiä rappusia pitkin, mikä ei meitä haitannut, mutta jos portaat tuottavat vaikeuksia, pyydä huonetta katutasosta. Muuten yläkerran huone oli mainiolla paikalla ja meidänkin terassilta oli kiva kattonäkymä (ks. postauksen ylin kuva).

Jo hotellin respa herätti mielenkiinnon. Matala, pitkä ja pyöreäkattoinen tila oli hauska. Sen toisessa päässä olevasta ovesta pääsee sisäpihalle, jossa todella saa olla rauhassa, vaikka hotelli keskeisellä paikalla sijaitseekin. Itse huone oli pieni ja vaatimaton, mutta piti kuitenkin sisällään kaiken tarvittavan. Aamiaista emme testanneet, sillä väsyneet vanhemmat päättivät nukkua laivan lähtöön asti ja suunnata siellä suoraan brunssin virkaa toimittaneelle lounaalle. Ai ai mitä ruokamatkailijoita kun ei edes jakseta herätä hotellin aamiaiselle!


Hotel Imperial
Nunne 14

Hotel Imperial sijaitsee vanhankaupungin länsiosassa melko lähellä satamaa. Me testasimme hotellin jo useampi vuosi sitten ollessamme Henkan kanssa kesäisellä Tallinnan reissulla. Muistikuvat ovat hyvät etenkin jättimäisestä huoneestamme, joka oli todella valtava huoneluokan korotuksen ansiosta. En kuitenkaan usko että normihuoneetkaan ovat mitään ihan huonoja.

Aamiainen oli kattava ja hotellissa oli juuri sellaista vanhan ajan rosoisuutta sekä kynttilätunnelmaa mitä toivoinkin saavani. Teimme aikoinaan hotellista jopa oman postauksen, jonka voit lukea täältä. Tuolloin hotelli kantoi vielä nimeä Hotel Baltic Imperial ja meillä oli aivan surkea kamera.

Mikä on sinun lempihotellisi Tallinnassa? Oletko laulanut Satumaassa karaokea?

Kommentit pois päältä artikkelissa 3 hotellivinkkiä Tallinnan vanhaankaupunkiin