Italia,  Ulkomaat,  Yleinen

Minun Italiani

Minun Italiani on kaunis, vanhaa aikaa henkivä, romanttinen, eloisa, samaan aikaan vilkas sekä rauhallinen, äänekäs ja hiljainen, mielenkiintoinen ja kaikilla aisteilla elettävä. Minun Italiassani kuljetaan rauhassa, pysähdytään ihailemaan kauniita yksityiskohtia ja kuunnellaan ihanaa italian kieltä, jota paikalliset puhuvat kovaan ääneen.

Minun Italiassani herkutellaan hyvällä ruoalla, istutaan pöydässä pitkään ja tilataan ruokajuomaksi talon viiniä karahvissa. Minun Italiassani ruokapöydän äärellä puhutaan paljon ja nauretaan vielä enemmän. Kippistetään, kehutaan kilvan ruokaa ja syödään ähkyyn asti.

Minun Italiassani pysähdytään kahville silloin kun kahvihammasta kolottaa, vaikka seuraavaan paikkaan olisikin jo kiire. Minun Italiassani on aina aikaa piipahtaa gelateriassa valitsemassa kipollinen jäätelöä. Maailman paras jäätelö nautitaan portailla istuen tai kaikessa rauhassa kävellen hyvän ystävän, puolison, perheenjäsenen tai uuden tuttavuuden kanssa.

Minun Italiassani paistaa aurinko, taivas on sininen, tuuli puhaltaa lämpimästi ja ukkonen pauhaa sellaisella jytkeellä, että ikkunat helisevät. Minun Italiassani ihmiset ovat ystävällisiä, mutta he ovat myös omia itsejään ja näyttävät tunteensa. Minun Italiassani ihmiset ovat valloittavia persoonia.

Minun Italiassani soi tunnelmallinen ja taidokkaasti tehty musiikki. Kukat tuoksuvat, ruoka tuoksuu ja kahvilla istuvan vanhan herran tupakankäry osuu hetkeksi nenään. Minun Italiassani lapset otetaan mukaan kaikkialle, vanhukset kokoontuvat kaduille ja puistoihin, nuoret nauravat porukoissa ja rakastavaiset kulkevat käsi kädessä.

Minun Italiassani Fiatit parkkeerataan vaikka poikittain jos muuten ei mahdu. Minun Italiassani bisnesmies huristaa Vespalla kravatti liehuen ja polkupyöräilijät kilistävät kellojaan. Ruuhkaan jumittuneen auton kuljettaja pitää älämölöä kädet ikkunasta ulos huiskien ja töötti raikaa.

Minun Italiassani nautitaan kesäisestä rantatunnelmasta, ihaillaan kumpuilevien kukkuloiden kauniita värejä, vieraillaan viinitilalla ja lasketellaan vuoristossa. Minun Italiani on mieleenpainuva lomakohde, paikka jonne palataan aina uudelleen, se on koti ja uusi kokemus samaan aikaan. Minun Italiani on kaikin tavoin hurmaava, paikka jonne jää pala sydämestä ja josta en saa koskaan tarpeekseni. Minun Italiani on ihana.

0 kommenttia

    • Martina

      Oi onnellinen, Firenzeen! Italia on ihan ehdottomasti lempimaani koko maailmassa. Minäkin pääsen sinne ensi kesänä, kun suuntaamme häämatkalle näillä näkymin ainakin Roomaan ja Toscanaan. Harmi että ensi kesään on vielä niin pitkä aika.

  • Jael

    Hienot kuvat! Olen ollut Italiassa vain kerran ,ja silloinkin olin 14-vuotias…olen aina ollut enemmän kääntynyt Espanjaan päin,jossa olen ollut lukemattomia kertoja,mutta kyllä kiinnostaisi nähdä Italiakin. Ja nyt kun Italiasta tässä on kyse,niin veljeni avasi juuri italialaisen delin ,yhdessä italialaisten liikekumppaniensa kanssa,,Bulevardille(nro 11)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *