Italia,  Lido di Camaiore,  Toscana,  Ulkomaat,  Yleinen

Hotel Europa, Lido di Camaiore, Toscana

Rantalomalla valitsemme hotellimme hieman erilaisin perustein kuin kaupunkilomalla. Kun kaupunkilomalla tärkein kriteeri on sijainti, on rantalomalla enemmän merkitystä hotellin palveluilla. Jos hotellista löytyy uima-allas, hyvä aamiainen, mahdollisuus nauttia lounasta (mieluiten altaalla), ei sen tarvitse sijaita kaikista keskeisimmällä paikalla. Lähellä rantaa kuitenkin mielellään ja on plussaa jos lähistöltä löytyy ruokakauppa.

Toscanan rannikolla Lido di Camaioressa yövyimme Hotel Europassa, joka oli aivan nappivalinta neljän päivän rantalomalle. Hotelli sijaitsee lähellä rantakatua, jolla kävimme joka päivä kävelemässä, aperitiivilla ja usein syömässäkin. Hotellilta löytyy myös miellyttävä uima-allasalue, runsas aamiainen ihanalla terassilla ja kevyt lounas, jonka voi nauttia altaalla. Huoneissa on ilmastointi ja pihasta löytyy parkkitilaa. Tärkeimmät asiat ovat siis kunnossa.

Pidimme kovasti myös hotellin yleisistä tiloista. Aula on erittäin viehättävä ja tunnelmallinen. Katossa on iso kristallikruunu ja muhkeat sohvat kutsuvat istumaan ja pelaamaan erän shakkia, joka onkin jo esillä eräällä sohvapöydällä. Hyllyistä löytyy lisää pelejä, lapsille värityskirjoja ja aikuisille paljon kirjoja. Mekin löysimme hyllystä Henkalle kivaa rantaluettavaa.

Hienoja yksityiskohtia on paljon, taidetta ja vanhoja esineitä on siellä täällä ja niitä ihmetellessä saa kulumaan tovin jos toisenkin. Hotellin ulko-oven vieressä on kyltti, joka kertoo hotellin perustettaneen jo vuonna 1890. Oho, aika vanha. Vanhasta rakennuksesta on pidetty hyvää huolta eikä sen vanhanajan charmia ole onneksi lähdetty peittämään uusilla villityksillä. Kerrassaan ihanan tunnelmallinen paikka!

Huoneetkin ovat varsin mukavat ja ainakin meidän huoneemme oli myös riittävän tilava. En tosin tiedä saimmeko häämatkan ansiosta hieman isomman huoneen. Ainakin ikkunamme oli rivistön massiivisin. Rakennuksen päässä näytti olevan huoneita myös parvekkeella. Aika kivan näköisiä nekin, mutta parvekkeen virkaa hoitaa myös viihtyisä piha baareineen ja sohvaryhmineen. Pihalla oli oikein mukava viettää erästäkin iltaa hotellin muiden vieraiden kanssa jutellen. En osannut edes kaivata parveketta kun hotellin piha oli niin ihana.

Kylpyhuoneesta löytyy kaikki mahdollinen mitä voi tarvita aina hammasharjoista lähtien. Suihku on hieman ahdas niin kuin oikeastaan kaikissa reissumme hotelleissa. Pienet italialaiset eivät tarvitse niin paljon tilaa kuin pohjoismaiset viikingit.

Aamiaiselta löytyy vaikka mitä herkkuja. On kylmiä ja lämpimiä suolaisia purtavia ja joka aamu uusi valikoima erilaisia makeita herkkuja. Hedelmätarjotin on herkullisen värikäs, munakokkeli maukasta ja leivänpäällisiä niin paljon, ettei meinaa osata päättää mitä haluaisi ottaa. Omatekoista persikkahilloa ainakin. Ja Nutellaa. Cappuccino tuodaan pöytään ja Caffe Americanoakin (eli suomalaisittain ihan tavallista kahvia) saa pyydettäessä ison kannullisen.

Aamiainen nautitaan hotellin pihassa, tai saa toki sisälläkin ruokailla, mutta me ja muut hotellin vieraat suuntasimme aamuaurinkoon toivottamaan uuden päivän tervetulleeksi. Pihapiiriä vartioiva raidallinen kissakin oli aina paikalla. Se taisi tykätä seurasta, vaikkei tullutkaan ihan iholle.

Palvelu hotellilla on ensiluokkaista ja ystävällistä. Respassa oli iso kulhollinen karkkia, josta minä kauhaisin surutta kourallisen mukaani aina ohi mennessäni. Pikku juttu hotellille, mutta iso ilo herkkuperse-Martinalle.

Hotellilla on myös kuljetuspalvelu, jota käytimme kun lähdimme hakemaan vuokra-autoa Viareggiosta. Matka tuli halvemmaksi kuin taksi ja hauska pelkkää italiaa puhuva setä innostui juttelemaan kanssamme, kun kerroin hänelle italiaksi määränpäämme. En ymmärtänyt kaikkea, mutta pappa oli selvästi mielissään kun edes yritin.

Perillä siinä vaiheessa kun taksi olisi jo suhannut tiehensä, piti meidän pappa huolen siitä, että saamme varmasti vuokra-auton allemme. Kun hän huomasi vuokraamon olevan kiinni, nousi hän autosta soittamaan vuokraamon ovessa olevaan numeroon. Muutama tuima sana puhelimeen ja hän jäi kanssamme odottamaan työntekijää. Työntekijän vihdoin saapuessa meni papparainen edelleen melko tuimana tiskille hoitamaan vuokrausasiaamme ja kun homma oli hoidossa, otti hän käsistäni kiinni, hymyili leveästi ja toivotti hyvää päivänjatkoa. Ihana papparainen.

Kuljetuspalvelun lisäksi hotellilta saa muun muassa alennuslipukkeita lähialueen ravintoloihin ja uimarannalle. Tai oikeastaan riittää kun sanoo olevansa Hotel Europan asiakas. Me käytimme alennukset tietysti hyväksemme ja olimme oikein tyytyväisiä hotellin valitsemiin yhteistyöravintoloihin ja -rantaan. Kaikki tuntui olevan tarkkaan mietittyä ja pieninkin asia oli otettu huomioon, jotta hotellin vieraat varmasti viihtyvät.

Ja viihdyimmehän me. Hotellin baarissa eräänä iltana ollut iäkkäämpi brittipariskunta kertoi tämän olevan jo heidän kolmas kertansa tässä hotellissa. Mitä sitä hyvää vaihtamaan. Baarista tuli vielä mieleen siellä työskentelevä alunperin newyorkilainen baarimikko, joka kaatoi todella reilut kaadot viskiä ja Baileysia (niin reilut että päähän meinasi sattua aamulla), ja tuli mielellään juttelemaan pihalla iltaa istuvien vieraiden kanssa. Tunnelma oli kotoisa ja vähän jopa harmitti jättää näin kiva hotelli taakse suunnatessamme seuraavaan paikkaan. Täällä olisi viihtynyt pidempäänkin.

2 kommenttia

    • Martina

      Ole hyvä Laura! Ihanaa kuulla että blogistamme on ollut näin konkreettista apua. 🙂 Tuo hotelli on ihana. Mainitsen edelleen sen aamiaisen yhtenä parhaimmista kun tulee puhe hotelliaamiaisista ja hotelli oli muutenkin todella onnistunut valinta yksityiskohtia myöten. Olisi kiva kuulla sitten mitä tykkäsit!