Helsinki,  Hotellit,  Kotimaa,  Yleinen

Sokos Hotel Albert, Helsinki

Perjantai-iltapäivä ja viikon työt on vihdoin tehtynä. Istahdamme autoon ja huristamme kohti Albertinkatua. Viikko on ollut pitkä, mutta mielen valtaa hyvä olo, sillä edessä on miniloma Helsingissä. Gaalailta ja yöpyminen hotellissa. Aamulla saamme valua valmiiseen aamiaispöytään ja syödä niin paljon pekonia kuin haluamme. Luksusta.

Hotellille päästyämme otan pienet torkut pehmeässä sängyssä. Olen niin väsynyt pitkän viikon jäljiltä, että pienet kauneusunet tulevat tarpeeseen. Puolen tunnin kuluttua nousen ylös ja alan valmistautua gaalaan. Korjailen meikkiä, laitan hiukset ojennukseen ja sujahdan pikkumustaan. Juhlafiilis alkaa kohottaa päätään.

Hotellin alakerran viihtyisästä baarista saa illan ensimmäisen juoman. Tunnelma on mukavan kotoisa ja kivaa fiilistä lisäävät respan iloiset työntekijät. Sopivan hämyisä valaistus on mieleeni ja pidän aulan tunnelmasta kovasti. Se on yksi hotellin parhaita puolia. Tänne saapuessa tuntuu kuin tulisi jonkun tutun kotiin. Ei tarvitse pingottaa vaan voi olla vaan ihan rauhassa juuri sellainen kuin on. Istahtaa alas ja hengittää syvään. Rentoutua arjen keskellä.

Huonekin on ihan ok. Sellainen perus, millaisia hotellihuoneet nyt yleensä ovat. Sänky on mukava, tyynyvaihtoehtoja on sopivasti, kaikki toimii ja tilaa on. Verhoissa on muutama tahra ja pientä kulumista on nähtävissä siellä täällä. Peilejä on ilahduttavan paljon gaalailtaan valmistautumista ajatellen ja kylppäristä löytyvät vartalovoiteet tuoksuvat ihanalta.

Oudot verkkoverhot eivät ole mieleemme, mutta seinällä oleva kuva vangitsee katseen sopivasti pois rumista verhoista. Kuva kuvastaa hyvin Punavuoren tunnelmaa. Ikkunasta aukeaa lähes identtinen näkymä takapihalle, naapureiden olohuoneisiin, parvekkeille ja illan pimeydessä hohtaviin autojen valoihin.

Kun kravatti on suorassa ja huulikiiltoa lisätty kävelemme parin korttelin päähän Trade Trackerin Affiliate Awardsiin. Maistelemme juomia, herkuttelemme hyvällä ruoalla, nautimme gaalatunnelmasta, ihailemme G18 -juhlatilan upeaa miljöötä ja tutustumme uusiin ihmisiin.

Ilta kuluu nopeasti ja kävelemme sen päätteeksi takaisin hotellille halki öisen Helsingin. Yöunet maistuvat makoisilta hotellin mukavassa sängyssä ja Henkka kehuu nukkuneensa koko viikon parhaat unet. Minäkin nukun hyvin heräten vain kerran ikkunaa piiskaavaan sateen ropinaan. Äänen kuullessani hymyilen puolinukuksissa, käännän kylkeä ja ehdin miettiä miten tunnelmalliselta sateen ropina kuulostaa, kunnes nukahdan uudestaan.

Aamulla heräämme hyvin levänneinä ja tallustamme alakerran ravintolaan aamiaiselle. Hämyisä tunnelma jatkuu aamiaisravintolassakin ja istahdamme mukavaan ikkunapöytään nautiskelemaan aamupalaherkuista kaikessa rauhassa.

Tarjolla on kaikkea mitä toivoa saattaa. Ainoastaan munavoita Henkka jää hieman kaipaamaan karjalanpiirakan päälle. Minä voitelen surutta karjalanpiirakkani munakokkelilla. Se toimii ihan yhtä hyvin.

Pekoni on rapeaa, appelsiinimehu ihanan hedelmäistä ja tunnelma enemmän kuin kohdallaan. Haemme vielä yhdet erikoiskahvit ja selailemme aamun uutisia nauttien kiireettömästä tunnelmasta. Mihinkään ei ole kiire. Siemailemme kahvia kaikessa rauhassa ja valumme pitkän tovin kuluttua pikkuhiljaa takaisin huoneeseemme, laitamme kamat kasaan ja sanomme heipat hotellin respaan.

Hotellielämä on mukavaa eikä aina tarvitse lähteä kauas nauttiakseen pehmeästä sängystä, runsaasta aamiaisesta ja siitä pienestä luksuksen tunnusta, joka hotelliyöpymiseen kuuluu. Tätä pitäisi harrastaa useamminkin, mietin kun kävelemme kohti parkissa odottavaa autoa. Pieniä irtiottoja arjesta. Ne tekevät yllättävän hyvää.

Kotiin palatessamme tuntuu kuin olisimme olleet pidemmälläkin lomalla. Mieli on rentoutunut ja oman kodin tuoksu tuntuu voimakkaana. Kotiin on aina kiva palata, mutta aloin kieltämättä jo suunnitella seuraavaa reissua. Mitäs kaikkia kivoja hotelleja meillä onkaan vielä testaamatta..

Yhteistyössä Sokos Hotels.

Kommentit pois päältä artikkelissa Sokos Hotel Albert, Helsinki