Helsinki,  Kotimaa,  Rakkaudesta Helsinkiin,  Yleinen

Rakkaudesta Helsinkiin: Pukkisaaret

Monelta Seurasaaren kävijältä jää huomaamatta kaksi pientä saarta Seurasaaren kupeessa sen samaisen sillan varrella, josta pääsee Seurasaareen. Tien vieressä on isohko kyltti, jossa kerrotaan Rautakautisesta kauppakylästä, mutta suurin osa kulkee sokeana sen ohi kohti Seurasaarta. Koukkaapa seuraavalla kerralla tieltä kyltin kohdalta oikealle ja käy vierailemassa Pukkisaarilla.

Pikkuruiselta Itäiseltä Pukkisaarelta kulkee pitkospuut Läntiseen pukkisaareen, ja jo pelkät kapeat pitkospuut ovat mielestäni hauskat. Tulee vähän mieleen Lammassaaren pitkospuut, tosin nämä ovat aika paljon lyhyemmät.

Läntinen Pukkisaari on yhtä pieni kuin Itäinen Pukkisaarikin, mutta sieltä löytyy kokonainen rautakautinen kylä, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja jopa häitä. Talot ovat auki muutamia kertoja vuodessa, mutta kiinni olevaan kyläänkin on hauska tutustua.

Kannattaa kiertää myös pieni lenkki saaren ympäri rantaa pitkin. Tamminiemi näkyy rannalta upeasti ja onpa pienellä saarella mukavia auringonottopaikkojakin. Täällä on rauhallisempaa kuin viereisellä Seurasaarella ja paikka sopii mainiosti pieneen hengähdyshetkeen arjen keskellä. Istahda rantakivelle, ota juttuseuraksi kaveri tai ole vain omien ajatustesi parissa. Ihmettele vielä lähtiessä rautakautista kylää ja kulje pitkospuita pitkin takaisin ihmisten ilmoille.

Kommentit pois päältä artikkelissa Rakkaudesta Helsinkiin: Pukkisaaret