Helsinki,  Kotimaa,  Rakkaudesta Helsinkiin,  Yleinen

Rakkaudesta Helsinkiin: Lonna

Viime kesänä Helsingin edustalla aukesi pieni Lonnan saari. Aiemmin miinanraivaussaarena toiminut Lonna nököttää aivan Suomenlinnan kupeessa ja se toivottaa kaupunkilaiset ja muut vierailijat tervetulleeksi nauttimaan kesäpäivästä, kiireettömästä tunnelmasta ja raikkaasta meri-ilmasta.

Kävin tutustumassa Lonnaan Visit Helsingin järjestämän blogitapahtuman myötä. Aurinko paistoi ujosti pilvien takaa, mutta kesäkuun alun ilta oli yhä tihenevästä pilviverkostosta huolimatta lämmin. Saarella pesivät linnut olivat vielä hieman kiukkuisia, mutta kesän edetessä ja poikasten kasvaessa linnut rauhoittuvat ja antavat Lonnan vierailijoille piknik-rauhan.

Piknik-korin voi tosiaan pakata mukaan tai sellaisen voi ostaa paikan päältä. Sitten vaan etsitään sopiva kolo Lonnan rannoilta ja istutaan ihastelemaan kauniin merimaiseman takana häämöttävää Helsinkiä. Tästä ei paljon piknik-maisemat parane.

Lonnassa on myös ravintola, kahvila ja terassikin sinne on suunnitteilla. Saarelle aukeaa myös sauna, jota houkuttaisi käydä testaamassa. Tänne voisin tuoda kauempaa saapuneen vieraanikin ihastelemaan Helsingin merellistä kesää. Matka JT-Linesin kyydillä Kauppatorilta Lonnaan kestää vain kymmenisen minuuttia, joten etköhän jo lisäisi Lonnan kesäsuunnitelmiisi.

0 kommenttia

  • marikaw

    Lonna on mun niin must visit listalla, mutta lomapäivät on jo ihan täyteen buukattu muuta ja miten kesäviikonloputkin menee niin nopeesti ohi… Ehkä joku arki jos saisin nyt mentyä. 🙂

    • Martina

      Kesät menee aina ihan liian nopeasti ohi ja puolet suunnitelluista menoista jää toteuttamatta. Mulla ainakin. Mutta arkena on tosiaan hyvin aikaa ja Lonnan ehtii kokea muutamassa tunnissakin. Suosittelen! 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *