Helsinki,  Kotimaa,  Rakkaudesta Helsinkiin,  Yleinen

Rakkaudesta Helsinkiin: Lonna

Viime kesänä Helsingin edustalla aukesi pieni Lonnan saari. Aiemmin miinanraivaussaarena toiminut Lonna nököttää aivan Suomenlinnan kupeessa ja se toivottaa kaupunkilaiset ja muut vierailijat tervetulleeksi nauttimaan kesäpäivästä, kiireettömästä tunnelmasta ja raikkaasta meri-ilmasta.

Kävin tutustumassa Lonnaan Visit Helsingin järjestämän blogitapahtuman myötä. Aurinko paistoi ujosti pilvien takaa, mutta kesäkuun alun ilta oli yhä tihenevästä pilviverkostosta huolimatta lämmin. Saarella pesivät linnut olivat vielä hieman kiukkuisia, mutta kesän edetessä ja poikasten kasvaessa linnut rauhoittuvat ja antavat Lonnan vierailijoille piknik-rauhan.

Piknik-korin voi tosiaan pakata mukaan tai sellaisen voi ostaa paikan päältä. Sitten vaan etsitään sopiva kolo Lonnan rannoilta ja istutaan ihastelemaan kauniin merimaiseman takana häämöttävää Helsinkiä. Tästä ei paljon piknik-maisemat parane.

Lonnassa on myös ravintola, kahvila ja terassikin sinne on suunnitteilla. Saarelle aukeaa myös sauna, jota houkuttaisi käydä testaamassa. Tänne voisin tuoda kauempaa saapuneen vieraanikin ihastelemaan Helsingin merellistä kesää. Matka JT-Linesin kyydillä Kauppatorilta Lonnaan kestää vain kymmenisen minuuttia, joten etköhän jo lisäisi Lonnan kesäsuunnitelmiisi.

Kommentit pois päältä artikkelissa Rakkaudesta Helsinkiin: Lonna