Helsinki,  Kotimaa,  Ravintolat,  Yleinen

Liuskaluodon Skiffer

Keskellä kuuminta kesää pääsi käymään niin, että meikätyttö sairastui flunssaan. Voin kertoa että tuntui todella hölmöltä olla kipeänä kun ulkona oli 30 astetta lämmintä. Aurinko paistoi kuumasti ja normaalisti flunssassa niin kalpean naaman sijaan peilistä tuijottikin ruskettunut pisamainen tyttö, jonka naamataulusta voi huomata päällä olevan flunssan vain hieman punaisesta nenästä. Todella omituista ja jotenkin niin väärin. Ei kesällä olla kipeitä!

Koska flunssa kesti viikonlopun yli, sain heittää hyvästit maanantain salitreenille. En kuitenkaan halunnut mennä työpäivän jälkeen kotiin kökkimään, olinhan nököttänyt siellä toipilaana jo koko viikonlopun. Jotain kivaa pitäisi siis keksiä. Jotain sellaista, joka ei ole liian rankkaa flunssaiselle, mutta josta tulisi hyvä mieli. Kun kerran vitamiinit, lepo eikä edes viskipaukku olleet vieneet flunssaa pois, päätin että paras flunssalääke on iloinen mieli. Niinpä päätin ehdottaa Henkalle treffejä Skifferissä.

Olen käynyt Erottajan Skifferissä jo kahdesti herkuttelemassa ravintolan ihanilla liuskoilla eli pizzoilla. Liuskaluodon merelliseen kesäravintolaan en kuitenkaan ollut vielä päässyt, vaikka olin suunnitellut siellä vierailua jo kauan. Nyt kuitenkin kun uutisissa povattiin kesän kuuminta päivää, päätin että nyt tai ei koskaan. Liuskaluodolle on päästävä!

Niinpä tallustimme kaikessa rauhassa halki Helsingin kohti Merisatamaa. Liuskaluodolle pääsee pienellä lautalla Cafe Caruselin vierestä ja helpoiten oikeaan kohtaan satamaa pääsee, kun kulkee Kapteeninkatua pitkin rantaan. Laituri on aivan Kapteeninkadun päässä pienen puistokadun jälkeen. Laiturilla myös lukee Skiffer, joten et voi erehtyä.

Pian lautta tuli hakemaan meidät ja kyydissä oli muutama muukin iloinen kesästä nauttija. Kaikista ihanin oli eräs koira, joka päätti kipittää ihmisten jalkojen alta minun jalkoihini pötköttelemään, aivan kuin olisin ollut hänen paikallaan. Koira työnsi jalkaani sivuun kun ei meinannut mahtua kunnolla köllimään. Se oli selvästi valinnut paikkansa, eikä söpöläistä haitannut, vaikka hänen paikallaan oli vieraan ihmisen jalat.

Perillä Liuskaluodossa olimme ehkä minuutissa. Nousimme laiturille ja ihmettelimme hieman lauttamatkan kallista hintaa. 6 euroa meno-paluusta on aika paljon kun matka on näinkin lyhyt. No, ei voi mitään, pakko se on maksaa kun uimataitoonkaan ei ole luottamista.

Valitsimme paikat ulkoilmaravintolasta, Henkka kävi hakemassa meille aperitiivit ja kuvasi samalla tiskillä olevan menun, jotta voisimme tutkia sitä kaikessa rauhassa omassa pöydässämme. Minä siemailin ihanaa Aperol Spritziäni samalla kun valkkasimme listalta kaksi pizzaa, eli siis liuskaa, jotka Henkka kävi tilaamassa tiskiltä.

Valintamme osuivat Surf&Turf sekä Meat <3 -nimisiin pizzoihin. Liuskat ovat soikeanmuotoisia ja juuri niin herkullisia kuin muistelin niiden olevan Erottajan Skifferissäkin. Tosin raikas merituuli ja helteinen sää saivat liuskat maistumaan vielä astetta paremmalta Liuskaluodon ravintolassa.

Surf&Turf oli meidän molempien lemppari. Siinä oli ihanan rasvaista ja mausteista chorizoa, tuoretta chiliä sekä jokiravunpyrstöjä. Meat <3 oli myös oikein mainio tapaus, mutta siinä olevat possunkyljet olivat hieman liian läskisiä minun makuuni. Tosin tiesin kyllä tilanneeni rasvaista possunkylkeä, joten ei pitäisi valittaa. Plussaa Meat <3 saa halkaistusta valkosipulista, josta sai kaivaa ihania paahdettuja valkosipulinkynnen puolikkaita suuhunsa. Nam.

Pizzojen kanssa nautiskelimme pullolliset Solia ja istuimme kaikessa rauhassa aurinkoisella terassilla merellisestä tunnelmasta nauttien. Katselimme veneitä, auringon polttamia ihmisiä, kaunista Helsingin rannikkoa ja nautimme elämästä.

Tämä oli ehdottomasti paras maanantai pitkään aikaan. Flunssakin loisti poissaolollaan, tosin siihen saattoi vaikuttaa iloisen ja rentoutuneen mielen lisäksi ennen lähtöä hörppäämäni Finrexin-juomakin.

Pizzahetken jälkeen lähdimme kiertelemään Liuskasaareen. Kuljimme ohi HSS Boathousen, ihailimme merta ja kävelimme lopulta aina Uunisaareen asti, josta tulimme lautalla takaisin mantereen puolelle. Nappasimme vielä Helsingin Jäätelötehtaalta ison kipon jäätelöä puoliksi, lusikoimme sen Kompassilla ja kävelimme Kaivopuiston läpi kohti kotia. Ihana ilta.

Kommentit pois päältä artikkelissa Liuskaluodon Skiffer