Grilliruoat,  Liharuoat,  Lisukkeet,  Reseptit,  Salaatit,  Yleinen

Grillikassler ja omena-perunasalaatti

Eräänä päivänä havahduin katsomaan pihassa nököttäviä omenapuita. Ne olivat täynnä punaposkisia omenia. Oksat notkuivat hedelmien painosta ja maahan oli pudonnut iso kasa omppuja. Noita täytyy jotenkin hyödyntää, ajattelin.

Samaisena päivänä ilma tuntui hieman kirpeältä. Aurinko paistoi vielä lämpimästi, mutta tuuli oli viileämpi kuin vielä eilen. En suostunut myöntämään, että ilmassa tuoksui jo aavistus syksystä. Olihan vasta elokuu.

Päätin silti hiljaa mielessäni, että pian pitäisi grillata jotain hyvää. Vielä kun voi. Ja niistä pihan omenista voisi tehdä lisukkeen.

Resepti on osa Suomen Kotitilan kampanjaa, jossa loihditaan Kotitilan luomuporsaasta herkkuja sadonkorjuun hengessä. Voit lukea lisää Kotitilasta edellisestä kampanjapostauksestamme sekä tietysti Kotitilan omilta nettisivuilta.

Grillattu kassler

– kassleria
– mausteita
– omenasiideriä

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Hiero sen pintaan mausteita. Suola ja pippuri riittää tai voit myös käyttää kaupan valmiita grillimausteseoksia. Paista ensin lihan pinnat kiinni kuumassa grillissä ja pienennä sitten lämpöä. Meillä grilli oli noin 100-150 -asteinen tätä tehdessämme.

Anna lihan muhia grillissä 4-5 tuntia. Käy lorauttelemassa välillä sen päälle omenasiideriä ja käännä liha myös välillä ympäri. Voit tyrkätä grilliin myös savustuslastuja tuomaan savun makua.

Omena-perunasalaatti

– omenoita
– perunoita (kiinteä lajike)
– kevätsipulia
– sitruunan mehu
– oliiviöljyä
– kapriksia
– suolaa ja pippuria

Keitä perunat ja anna niiden jäähtyä. Pilko jäähtyneet perunat paloiksi. Pilko myös omenat ja sekoita sitruunan mehu heti omenalohkoihin. Mehu estää omenoiden leikkuupinnan tummumisen ja tuo salaattiin kirpeää makua.

Pilko kevätsipuli ja sekoita omenat, perunat ja kevätsipulit keskenään. Lorauta sekaan oliiviöljyä sekä kaprikset. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Voit tarvittaessa lorauttaa vielä lisää sitruunan mehua tai öljyä joukkoon.

Yhteistyössä Suomen Kotitila.

Kommentit pois päältä artikkelissa Grillikassler ja omena-perunasalaatti