Helsinki,  Kotimaa,  Ravintolat,  Yleinen

Goodwin The Steak House

Helsingin etelärannassa huippusijainnilla G.W.Sundmansin naapurissa nököttää pihviravintola nimeltä Goodwin The Steak House. Goodwin lupaa tarjota elämäsi parhaan pihvin, joten olihan meidän kokeiltava, pitääkö väite paikkansa. Nappasimme pöydällisen kavereita mukaan ja suuntasimme pihvin kuvat silmissämme ravintolan ovesta sisään.

Ensivaikutelma oli kodikas. Katselimme aulassa ympärillemme sen aikaa kun tarjoilija lopetteli puheluaan ja kipitimme sitten hänen perässään yläkertaan pöytämme ääreen. Tilasimme alkujuomat ja kävimme käsiksi ruokalistaan.

Tilasimme New York -pihvin ja Chateaubriandin sekä niiden kaveriksi tattiperunoita, sinihomejuustoperunamuussia, talon kastiketta sekä pippurikastiketta. Kun ruokia ja juomia alkoi tulla pöytään huomasimme, että tarjoilijalla on paletti hieman sekaisin. Pöytään tuli liikaa lisukkeita, vääriä lisukkeita, liikaa viiniä eivätkä annoksetkaan meinanneet löytää oikeille paikoilleen. No ei se mitään, pihvit näyttivät herkullisilta, joten eiköhän aloiteta! Buon appetito!

Ja kyllä, pihvit myös maistuivat hyviltä, tosin elämäni parhaaksi en niitä rankkaisi. Se olikin jo alunperin hieman liikaa luvattu. Myös etenkin kastikkeet olivat hyviä, mutta muista lisukkeista löysimme parantamisen varaa. Tattiperunoissa olisi voinut olla enemmän tatteja, emmekä löytäneet sinihomejuustomuussista sinihomejuuston makua, vaikka kuinka yritimme sitä etsiä. Ihan kelpo sapuskaa, mutta parempia pihvejä olemme saaneet ainakin sekä Stefan’s Steakhousessa että Graniittilinnassa.

Jälkiruoaksi valitsin kolmen pienen creme bruleen kokoelman. Brulee oli illallisen linjan mukaan ihan ok, mutta jos saan taas verrata, on creme brulee ollut huomattavasti parempaa Helsingin muissa pihviravintoloissa. Suosittelemme siis edelleen sekä Stefan’s Steakhousea että Graniittilinnaa enemmän kuin Goodwinia. Henkka söi jälkiruoaksi New York Cheesecakea ja kakku oli herran tyytyväisestä ilmeestä päätellen nappisuoritus. Myös tarjoilijan annokselleni suosittelema jälkiruokaviini osui napakymppiin.

Tarjoilijat olivat oikein ystävällisiä, mutta palvelu oli hieman haparoivaa. Ruoka- ja juomasähläyksen lisäksi myös laskut olivat sekaisin ja niitä selvitellessä kului tovi jos toinenkin. Vesikannuja ei täytetty illallisen aikana ja pöytään istuessa oltaisiin voitu tarjota alkujuomaa tai aperitiivia. Nyt pyysimme niitä itse. Itse ruokaan seurueemme oli kuitenkin pääosin tyytyväinen, mutta voipi olla että jätän silti Goodwinin mainitsematta, jos joku pyytää suosittelemaan hyvää pihviravintolaa Helsingissä.

12 kommenttia

 • Jerry / Pako Arjesta

  Tämä oli yksi vaihtoehto viime viikon polttariporukallemme, mutta arvostelusi perusteella on ehkä ihan hyvä, että valittiin toinen vaihtoehto (vaikka ei tämäkään huonolta vaikuta) :). Pitänee varmaankin joskus testata toista noista suosittelemistasi pihvipaikoista.

  • Martina

   Jep, oli tämäkin ihan ok, mutta suosittelisin tosiaan mieluummin Stefans Steakhousea tai Graniittilinnaa. Luinkin postauksesi polttareista. To Do Ravintolat -listallani on ollut Hard Rock Cafe, mutta enpä taida pitää kiirettä sen testaamisen kanssa. 🙂 Kävin itseasiassa kerran pyörähtämässä siellä, mutta jono oli liian pitkä siihen nälkään, ja paikasta jäi jotenkin meluisa ja sekava vaikutelma.

   • Jerry / Pako Arjesta

    Se HRC oli vähän niin sun näin :). Eli voithan saada mukavankin makuelämyksen siellä, mutta en jotenkin usko, että se järisyttää maailmaasi. Ja se kyllä on meluisa paikka, joten se ei sovi ehkä romanttisille treffeille, mutta känniporukalle kylläkin :P.

    • Martina

     Ok, voipi siis olla että piipahdan sinne jos sopiva tilaisuus tulee, mutten taida nähdä vaivaa raivatakseni kalenteriin tilaa HRC:lle. Helsingissä on niin paljon muitakin kiinnostavia ravintoloita, joissa en ole vielä käynyt. Voi kun voisi syödä joka päivä ulkona köyhtymättä ja lihomatta. 😀 Testaisin joka päivä uuden ravintolan!

  • Martina

   Joo, päästiin maistamaan Gaijinin Kobea ja olihan se ihan törkeän hyvää! Vieläkin tulee vesi kielelle pelkästä ajatuksesta. Slurps, parasta maistamaani lihaa ihan ehdottomasti. Oletko maistanut?

   • Jerry / Pako Arjesta

    Vau! En valitettavasti ole päässyt maistamaan, mutta tuo Gaijin voisi tarjota siihen mahdollisuuden (jos se siis pysyy vielä listalla pidempäänkin???). Kiva kuulla, ettei ollut pettymys :). Oliko tuo joku blogijuttu vai menittekö ihan itseksenne vain?

    • Martina

     Se oli pressitilaisuus, mutta voisin mennä ravintolaan ihan itseksenikin syömään japanilaista lihaa. Ymmärtääkseni Kobe pysyy listalla toistaiseksi, joten ei kun vaan pöytävarausta tekemään! 🙂

     • Jerry / Pako Arjesta

      Kiitos tiedosta :)! Pitänee harkita maaliskuun reissulla ;). Ja tuohon toisen kommenttiin vastaten: olen ihan samaa mieltä, että olisi mahtavaa voida syödä joka päivä uudessa ravintolassa ilman mitään ”seuraamuksia” xD.

     • Martina

      Olepa hyvä! Jään odottelemaan minkä ravintolan valitset maaliskuun reissulla. Helsingissä on kyllä niin paljon hyviä tai ainakin kokeilemisen arvoisia paikkoja, että valinnanvaraa riittää. 🙂

 • Meri / Syö Matkusta Rakasta

  Hei hyvä että kirjoitit tästä, on nimittäin mun kotimatkan varrella ja huristelen ratikalla ohi ainaki pari kertaa päivässä… Ja aina kattelen tonne, ja mietin että onkohan niin hyvä kuin lupaavat! 😀 Mutta ehkä mekin suuntaamme pihvit mielessä sitten jonnekin muualle. Mikä hintataso tuolla oli?

  • Martina

   Hintataso oli samaa luokkaa kuin Helsingin muissa pihviravintoloissa. Hyvää pihviä sieltä sai, mutta itse suosittelisin tosiaan muita paikkoja, sillä niistä on saanut vielä parempaa. 🙂