Grilliruoat,  Liharuoat,  Reseptit,  Yleinen

Viski-colaribsit

Henkka on meidän lihamestari. Miehen käsissä syntyy parhaat grilliherkut, mehevimmät liharuoat ja maukkaimmat pihvit. Yksi Henkan ensimmäisistä taidonnäytteistä olivat viski-colaribsit ja vihdoin saimme herkullisen reseptin myös blogiin.

Viski-colaribseihin voi käyttää oikeastaan mitä tahansa halpisviskiä. Älä tuhlaa tähän kalliita merkkiviskejä. Kokiksen täytyy olla sokerillista versiota, muuten homma ei toimi. Ribsit voisi etenkin näin kesällä viimeistellä grillissä, mutta me olemme todenneet, että uunissa paistetut ribsit ovat ihan yhtä hyviä ja helpompia valmistaa. Siksi käytämme uunia, mutta voit toki tyrkätä ribsisi myös grilliin. Ihan miten haluat. Hyviä ne ovat kummalla tavalla tahansa valmistettuina.

Viski-colaribsit

    – 2kg ribsejä
    – 1,5 l Coca-Colaa (sokerillista!)
    – 2 dl viskiä
    – 2 dl BBQ-kastiketta

Homma on niinkin yksinkertainen, että kaikki ainekset (cokis, viski ja BBQ-kastike) kipataan kattilaan ja sekoitetaan keskenään. Sitten sekaan tyrkätään myös ribsit, peitetään kattila kannella ja keitellään tunnin verran niin, että liha kypsyy ja alkaa irrota luista.

Kun liha on kypsynyt sopivasti, nosta ribsit uunipellille. Jätä kattila liedelle, lisää lämpöä ja keitä liemi kasaan. Tahmaisuuden tulee olla samaa luokkaa kuin BBQ-kastikkeessa, eli keittele kastiketta vaan ihan kunnolla kokoon.

Kun kastike kiehuu liedellä, leikkaa ribsit luiden välistä paloiksi. Sivele kokoonkeitetty kastike ribsien pintaan ja paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tai viimeistele lihat grillissä. Sivele lopuksi tarvittaessa kastiketta ribsien päälle ja nauti mieluiten kauniin kesäisenä lauantai-iltana hyvän oluen kera.

Kommentit pois päältä artikkelissa Viski-colaribsit