Grilliruoat,  Liharuoat,  Lisukkeet,  Reseptit,  Yleinen

Poron sisäfile ja sienimuhennos

Poro on parasta. Me hemmottelimme itseämme eräänä viikonloppuna herkullisella poron sisäfileellä, jonka kaveriksi teimme kermaisen sienimuhennoksen. Lisukkeeksi olisi sopinut peruna missä tahansa muodossa, mutta halusimme annoksesta hieman kevyemmän, joten tarjoilimme poron ja sienimuhennoksen vihreiden neulapapujen kanssa. Yhdistelmä oli oikein toimiva.

Poron sisäfile on ainakin meidän keittiössämme melko harvinaista herkkua. Olimme säästelleet pakastimessa köllöttelevää sisäfilettä sopivaa hetkeä varten. Eräänä viikonloppuna sopiva hetki sitten tuli kun halusimme hyvää ruokaa ja lasillisen punaviiniä. Niin poro otettiin sulamaan.

Paistoimme lihan nopeasti pannulla molemmin puolin. Kesällä myös grilli olisi toiminut. Tärkeintä on, ettei lihaa kuumenna liian kauan, sillä sisäfile on parasta, kun se on sisältä kauniin punainen. Liha on hyvä ottaa huoneenlämpöön ennen kypsentämistä. Pihvimestarimme Henkka onnistui poron kanssa täydellisesti ja illallinen oli todella herkullinen. Lisää poroa mulle heti nyt!

Poron sisäfile

  – poron sisäfilettä
  – suolaa ja pippuria

Sienimuhennos

6-8 annosta (puolita määrät halutessasi)

  – 2 sipulia
  – 400 g sieniä (meillä oli herkkusieniä ja suppilovahveroita)
  – 2 rkl voita
  – 0,5 dl vehnäjauhoja
  – 4 dl ruokakermaa
  – persiljaa
  – suolaa ja pippuria

Pilko sienet ja sipulit. Kuullota niitä pannnulla. Kun kaikki neste on haihtunut ripottele pinnalle vehnäjauhot ja lisää kerma. Sekoita ja anna pulputtaa muutama minuutti.

Mausta muhennos suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi vielä pieneksi pilkottu persilja.

Paista poron sisäfileet nopeasti molemmin puolin. Voit tehdä tämän myös grilli. Mausta liha suolalla ja pippurilla.

Tarjoile poro ja sienimuhennos haluamasi lisukkeen kera. Perinteinen peruna missä tahansa muodossa toimii aina. Meillä oli vihreitä neulapapuja, jotka paistoimme kuumalla pannulla.

Yhteistyössä Grillikauppa.com

6 kommenttia