Grilliruoat,  Kanaruoat,  Reseptit,  Yleinen

Kaljatölkkikana

Eräänä viikkona Keravalla asuessamme saimme leikkiä asuvamme kahdestaan omakotitalossa. Henkan vanhemmat olivat reissussa ja me saimme suoriutua arjesta ihan keskenään. Aika kivaa ja ehdottomasti hyvää harjoitusta tulevaa varten, sillä kohta me ihan oikeasti asumme kahdestaan omakotitalossa.

Päätimme pitää tuolla viikolla yhden illan vapaata, jolloin minä kyllä kävin salilla, mutta raksa-, blogi- ja muut velvollisuudet unohdettiin päiväksi ja päätimme vain nautiskella olostamme kahdestaan kotona. Sitä osaa arvostaa kun on asunut liki vuoden appivanhempien luona. Ei sillä etteikö heidän seurassaan olisi varsin mukavaa ja kotoisaa myös, mutta välillä on kiva olla ihan itsekseenkin.

Illan suunnitelmiin kuului sauna, grilliruoka, viini ja leffa. Kotiin päästyämme laitoimme heti saunan päälle ja valmistelimme kaljatölkkikanan, jota päätimme kokeilla valmistaa ensimmäistä, muttei varmastikaan viimeistä kertaa. Saunan jälkeen annoimme kanan muhia grillissä, nautimme terassilla lasilliset Alkosta tarkkaan valittua italialaista valkoviiniä ja teimme kanalle lisukkeet.

Sitten vaan leffa pyörimään, limen lohkot ruokajuomana toimineisiin Sol-pulloihin, oluet, kana ja lisukkeet nenän eteen ja ah, nautitaan olostamme. Kaljatölkkikana oli todella mehevän herkullista ja jälkkäriksi maistui kokonainen mansikkasuklaalevy. Kerrankos sitä herkutellaan..

Kaljatölkkikana on niin helppo valmistaa, että mietin tarvitseeko sen reseptiä edes kirjoittaa erikseen. Kaikki oleellinen käy ilmi kuvasta. Kana istuu kaljatölkin päällä grillissä ja sen pinnassa on mausteseosta. Me laitoimme tällä kertaa kaljaan vähän valkosipuliakin makua tuomaan. Tässä kuitenkin varmuuden vuoksi vielä Henkan kirjoittama resepti sitä kaipaaville:

Kaljatölkkikana

Osta kokonainen kana
Sulata kokonainen kana
Hiero kokonainen kana pintaan mausteseos
Juo puoli tölkkiä olutta kokonainen kana kanssa
Poista tölkistä kansi tölkinavaajalla kokonainen kana avustuksella
Laita kokonainen kana tölkkiin istumaan
Pistä kokonainen kana grilliin pienelle epäsuoralle lämmölle
Grillaa niin kauan että kokonainen kana sisälämpötila on n.80 astetta

Ja tässä vielä lähes sama kuvina, olkaapa hyvät:

Kommentit pois päältä artikkelissa Kaljatölkkikana