Firenze,  Italia,  Toscana,  Ulkomaat,  Yleinen

Piazzale Michelangelo, Firenze

On vasta aamupäivä, mutta kesäkuisen Firenzen kaduilla on jo tukahduttavan kuuma. Olemme ylittäneet Arno-joen ja kiipeämme nyt ylämäkeen kohti Piazzale Michelangelo -näköalapaikkaa. Hiki valuu, sydän hakkaa ainakin miljoonaa ja askel painaa. Perillä olevien maisemien on parasta olla hikisen kiipeämisen arvoiset.

Nousemme viimeiset askelmat ylös näköalapaikalle ja pysähdymme tuijottamaan edessämme aukeavaa maisemaa. Joki kiemurtelee etualalla ja sen takana komeilevat Firenzen katot ja kirkon tornit. Upean majesteettinen Duomo hallitsee itseoikeutetusti maisemaa. Onpa se valtavan kokoinen!

piazzalemichelangelo

piazzalemichelangelo-3

piazzalemichelangelo-6

Ponte Vecchio on helppo tunnistaa joen ylittävistä silloista ja kaupungin taustalla kohoavat kukkulat kehystävät maiseman, joka voisi olla suoraan postikortista. Olen pian korviani myöten ihastunut Firenzeen. Tänne kannatti kiivetä.

Vähän viileämmällä säällä kiipeäminen ei varmasti olisi tuntunut yhtä raskaalta, mutta Toscanaan iskenyt helleaalto sai pienenkin ylämäen tuntumaan vuorelta. Oli kuitenkin sää mikä tahansa, tänne kannattaa kiivetä. Firenze näyttää parhaat puolensa Piazzale Michelangelon aukiolta ja vaikka sinulla olisi kaupungissa vain vähän aikaa käytettävänäsi, mene tänne. Et varmasti kadu.

piazzalemichelangelo-12

piazzalemichelangelo-14

piazzalemichelangelo-2

Keskellä aukiota nököttää kopio Daavid-patsaasta ja sen ympärillä on myyntikojuja, joista voi ostaa turistikrääsää. Jäätelökiskakin täältä löytyy ja aukion laidalla on myös mukava terassi, jossa käy kuumana kesäpäivänä mukavan viilentävä tuulenvire.

Me istuimme terassin varjoon ja tilasimme kylmät juomat. Juoman kanssa tuotu suolainen purtava teki todella hyvää hikisellä säällä ja istuimme terassilla pitkän tovin.

piazzalemichelangelo-9

piazzalemichelangelo-11

piazzalemichelangelo-4

Ennen terassin varjoon istumista ihastelimme Firenzeä aukion laidoilta emmekä välittäneet kuumana polttavasta auringosta. Maisema oli niin kaunis, että sitä vain unohtui tuijottamaan.

Piazzale Michelangelo on kuulemma ihana myös auringonlaskun aikaan ja ensi kerralla suuntaan sinne illansuussa katsomaan kun aurinko laskee horisonttiin. Voin vain kuvitella miten upea maisema on silloin.

piazzalemichelangelo-10

piazzalemichelangelo-8

piazzalemichelangelo-15

2 kommenttia

  • lena

    Tuolta on kyllä parhaat näkymät Firenzen yli <3 Me ajetaan aina iltaisin autolla tuonne katsomaan juuri tuota auringonlaskua ja kaupungin valoja. En ole päivällä itseasiassa tuolla vielä käynytkään. Ehkä ensi kerralla nautin siellä juuri tuollaisen kylmän oluen mikä Henkalla on 😀