Elämysmatkailu

Unelmien matka syksyllä – Missä juhlia pyöreitä?

Täytän syksyllä 40 vuotta. Tavallaan houkuttelisi järjestää juhlat sen kunniaksi, mutta taidan valita saman kuin 10 vuotta sitten ja lähteä maailmalle juhlimaan pyöreitä. 30-vuotiaana pyörin kahden ystäväni kanssa Ranskan rivieralla. Minne menisin nyt?

Virallinen syntymäpäiväni on aivan lokakuun alussa, mutta matkan ajankohta voisi olla syyskuussakin. Olen pyöritellyt useita vaihtoehtoja mielessäni, mutten ole vielä keksinyt mitä haluaisin tehdä. Auta mua – mikä olisi kiva ja mieleenpainuva matka syys- tai lokakuussa? Jotain sellaista, jonka voisi toteuttaa noin viikossa – tai maksimissaan kahdessa.

Ensimmäisenä mietin Välimeren risteilyä eikä ajatus siitä ole vieläkään poissuljettu. Kuten eivät ole muutkaan vaihtoehdot, joita olen pohtinut. Liikaa kivoja ideoita, joista yksikään ei ole noussut selkeästi ylitse muiden.

Välimereltä ajatukset siirtyivät Aasiaan vastaavalle risteilylle, tai jotain muuta kivaa tekemään. Minä kun en ole vielä tähänkään ikään mennessä käynyt Aasiassa. Olisiko 40-vuotiaana korkea aika? Milloin siellä on sadekausi? Onko missään päin Aasiaa kivaa syys-lokakuussa?

Aasiasta ajatukset siirtyivät takaisin Välimerelle. Italiaan tietysti. Lempimaassani on vielä paljon paikkoja, joissa käydä ja Italian 20 alueestakin on vielä useita kokematta. Myös Malta kiinnostaa, samoin Portugali. Kroatiakin, mutta sinne suuntaan jo toukokuussa.

Vai pitäisikö lokakuun tytön mennä Saksaan Oktoberfesteille? Tai Karibiaan Maho Beachille? Ruskaretkelle Lappiin? Tai kenties vihdoin Islantiin, viinimatkalle Champagnen alueelle tai Italian Venetoon maistelemaan proseccoa ja amaronea?

Missä sinä juhlisit synttäreitäsi jos ne olisivat syksyllä? Mikä elämysmatka on haaveissasi? Missä näkisit minut? Auttakee!

Kommentit pois päältä artikkelissa Unelmien matka syksyllä – Missä juhlia pyöreitä?