Aktiivilomat,  Elämysmatkailu,  Kotimaa,  Vuokatti,  Yleinen

Golfia ja muita elämyksiä Katinkullassa

Kaupallinen yhteistyö Holiday Club Resorts Oy:n kanssa

Lomalla on kiva kokeilla uusia asioita. Elämysmatkailu tarkoittaa minulle sitä, että koen jotain uutta, ylitän itseni tai pääsen nauttimaan mieleenpainuvista hetkistä. Elämysmatkailu voi olla kulinaristisia elämyksiä, lajikokeiluja, upeiden maisemien ihailua, tunnelmallisista hetkistä nauttimista, hemmottelua tai jotain extremeä. Elämysmatkailu on sellaisia kokemuksia, joita ei omassa arjessa normaalisti tule vastaan.

Holiday Clubin kohteita on vaikea verrata keskenään, mutta Katinkulta on ollut testaamistamme monipuolisin. Vuokatin kauniissa maisemissa jos jossain on helppo kokeilla uusia lajeja ja nautiskella elämyksistä.

Laaja valikoima sisä- ja ulkoaktiviteetteja, monipuolinen kylpylä ja upea Vuokatin luonto takaavat onnistuneen loman mieleenpainuvine lomatunnelmineen. Jokaiselle löytyy jotakin. Me innostuimme eniten golfista, mutta testailimme muitakin lajeja. Paljon jäi odottamaan seuraavaankin kertaan.

Golfia aloittelijoillekin

Katinkulta tarjoaa golfelämyksiä kaikentasoisille pelaajille championship-tason Nuas-kentästä jokamieskenttään. Jälkimmäiseen pääsee kuka tahansa testaamaan lajia ilman kursseja, vihreitä kortteja, oppaita ja opastuksia. Me käytimme tilaisuuden hyödyksi ja pelasimme Katinkullassa golfia ensimmäisen kerran elämässämme.

Ensin haettiin varusteet. Emme varsinaisesti osanneet luetella mitä kaikkea tarvitsemme, joten golfbageihin pakattiin mukavan henkilökunnan toimesta kaikkea mitä aloitteleva golfaaja tarvitsee. Erilaisia mailoja, palloja ja tiipussi.

Ylläni oli patikointivaatteet, joiden kanssa olin kiivennyt aamupäivällä Iivaaran laelle. Peilistä ei katsonut tyylikäs golfaaja puhtaissa valkoisissa vaatteissaan vaan kulahtanut ja hikinen eräjorma neulasia päässään. En antanut sen haitata.

Kun kamat oli kasassa lähdimme vetämään bagejamme ammattitaitoisesti perässämme ihmetellen niistä lähtevää hassua ääntä. Eivät ne oikein kunnolla liikkuneetkaan. No eivät kai kun ei niissä ollut pyöriä. Vilkaisu ympärille eihän kukaan nähnyt. Kaikki näki, mutta ainakin esittivät onnistuneesti etteivät huomanneet. Kiitos siitä. Siinä oli muuten vieressä semmosia perässä vedettäviä kärryjä, joihin bagin voi laittaa kyytiin.

Me ei mitään kärryjä tarvittu vaan otimme bagit reippaasti olalle kantoon. Kumpikin toki eri päin niin että osaamattomuutemme loisti kauas. Mailat vaan kolisivat ja nauratti.

Taskussa oli kortti, jolla sai palloja rangella harjoittelua varten. Kortti sisään automaattiin ja niin vaan palloja alkoi ropista pitkin lattioita. Niitä tuli paljon. Useita kymmeniä. Naapuriautomaatin naisella pallot tippuivat siististi koriin, jonka hän oli osannut laittaa alle. Toisin kuin eräät varsinaiset golfaajasankarit. Ei olla ekaa kertaa golfaamassa!

Kun pallot oli kerätty lattialta koriin siirryimme rangelle lätkimään. Henkalla oli siitä hieman kokemusta ja hän osasi opastaa minuakin tekniikassa. Kas näin maila heilahtaa…eikä osu palloon. Kuinka moni on yllättynyt? Toisella kerralla sentään osuin ja onnistuinpa tekemään myös jonkin sortin ennätyksen: Palloni jäi lähemmäksi lähtöpistettä kuin kenelläkään muulla. Ja niitä palloja oli rangella paljon. MINUN lähimpänä! Vau! Saa antaa aplodit.

Pikkuhiljaa homma alkoi sujua ja Henkka sai lyötyä pallon oikeasti tosi pitkällekin. Minäkin sain kohotettua palloa mukavasti sillä mailalla, jossa luki numero 9. Käytin sitä koko loppuajan pelissä käyttämäni putterin lisäksi ja tunsin itseni taitavaksi. Tiin päältä lyöminen jatkoi golfkomediaamme, joten päätimme hylätä tiipussin golfbagin taskuun ja lyödä tasamaalta.

Sitten mennään pelaamaan! Jokamieskentän väylät ovat hieman lyhyempiä, mutta vaaroja vaanii silti mukavasti. On metsää, lampea, bunkkereita ja heinikkoa, jonne pallon voi piilottaa. Ei sillä että minä olisin niin tehnyt (sillä en osannut lyödä palloa niin kovaa että se menisi kauas väylältä), mutta Henkka jätti muutaman pallon luontoon retkelle.

Olisi pitänyt ottaa time lapse -video pelimme alusta. Seisoimme aivan oikeassa paikassa ihmetellen alkaako peli nyt tästä vai ei. Katsoimme väyläkarttaamme noin sata kertaa, luimme lippujen numeroita, katsoimme taulua jossa luki Vuokatti 1, päät pyörivät ja aivot ruksuttivat armottomasti. Kyllä se tästä lähtee, totesimme lopulta ikuisuuden pähkäilyn jälkeen. Ei siinä mennyt kuin tunti tajuta se (saatan hieman liioitella).

Peli alkoi sujua nopeasti ja Henkka oli kolmannella väylällä lähellä hole-in-oneakin. Itsekin pääsin lähelle Paria (huomaatteko kuinka tottuneesti käytän golf-termejä) ja peli vei mennessään. Jokin pieni kipinäkin syttyi. Ehkä jopa isompi roihu. Tämä ei varmasti jäänyt viimeiseksi golfkokeiluksi. Missäköhän muualla Suomessa on jokamieskenttiä? Osaisiko joku antaa hyviä vinkkejä missä kaltaisemme osaavat golfaajat pääsisivät matalalla kynnyksellä harjoittelemaan?

Ymmärrän miksi golf koukuttaa. Laji on sosiaalinen eikä tunnu rankalta hikiliikunnalta, vaikka askeleita kertyy kuin huomaamatta ja ainakin allekirjoittanut sai keskikroppansa lihakset kipeiksi uudenlaisesta kiertoliikkeestä. Lämminkin tuli.

Voisin hyvinkin nähdä itseni golfkentällä kivalla porukalla kesäisenä päivänä pelailemassa. Välissä vähän energiaa klubiravintolasta ja taas jatkuu. Jos menee vielä maksamaan kalliit kurssit, maksut sekä varusteet, niin onhan niitä sitten pakko myös käyttää.

Monipuolinen kylpylä tarjoaa rentoutusta, hemmottelua ja elämyksiäkin

Golfin jälkeen oli kiva palautua suorituksesta ja nauraa toilailuilleen kylpylän lämmössä. Katinkullan kylpylä on todella monipuolinen. Vietimme siellä usean tunnin erilaisia saunoja, suihkuja ja altaita kokeillen. Lemppareitamme olivat ainakin savusauna, luolasauna, elämyssuihku, kylmä-kuuma -allas jaloille sekä ulkoaltaat.

Viileään luonnonvesialtaaseen oli ihana pulahtaa savusaunan kuumuudesta. Lämpimässä paljussa lojuimme pitkään rankkasateen ropistessa päähän. On hauskaa että olemme onnistuneet osumaan ulkoaltaille usein juuri sateella. Eikä edes pienellä tihkulla vaan ihan kunnon ropinan aikaan. Lämpimän altaan ja rankkasateen yhdistelmä on eksoottinen ja rentouttava. Minäkin maltoin olla altaassa ihan hiljaa paikallani ainakin minuutin.

Vuokatin muut aktiviteetit

Jos golf ei nappaa on Katinkullassa tarjolla lukuisia muitakin aktiviteetteja. Meidän kohdalle osui tosiaan myös yksi sateinen päivä, jolloin suuntasimme sisäkentälle pelaamaan tennistä. Myös sulkapalloa, squashia ja pickleballia olisi voinut pelata (ihan niin kuin tietäisin mikä on pickleball).

Ulkona voi ottaa perinteisen golfin lisäksi matsin frisbeegolfia tai futisgolfia. Jälkimmäistä haluaisin vielä kokeilla, vaikka naurattaa ja hävettää jo valmiiksi pelkkä ajatuskin minusta futisgolfin parissa. Siihen saatetaan tarvita hyvin kärsivällinen kanssapelaaja.

Luontoon voi suunnata jalan tai vuokrata fatbiken sähköllä tai ilman. Jos haluaa vielä vauhdikkaamman menopelin alle niin lähistöltä löytyy myös islanninhevosia, moottorikelkkoja ja huskyja. Rauhallisemmasta menosta pitävä voi suunnata vaikka keilaamaan, ohjattuihin jumppiin tai kuntosalille.

Lähistöllä sijaitseviin Vuokatin rinteisiin pääsee näppärästi ski bussilla. Hiihtotunneli takaa sen, että suksille pääsee kesät, talvet ja lumettomat talvet. Tosin en tiedä onko lumettomuutta nähty vielä näillä leveyspiireillä.

Välillä voi vaan olla ja nautiskella

Aktiivisen loman vastapainoksi on hyvä ottaa välillä myös rennosti. Helpoiten se onnistuu kylpylässä, mutta myös Katinkullan hiekkaranta on mukava paikka viettää leppoisaa aikaa. Jos uiminen ei kiinnosta tai rantaelämä ei sään puolesta onnistu, on alue tunnelmallinen iltakävelymiljöökin. Kokeilimme.

Hyvällä säällä voi istuskella Katinkullan terassilla tai maisemaravintolassa. Classic Pizza ja muut herkut maistuvat toki hyviltä sisälläkin. Ja ainahan voi hengailla omassa majapaikassaankin. Täällä tavalliseen hotellihuoneeseenkin kuului parveke puiden lomasta pilkottavalla järvimaisemalla.

En haluaisi vertailla tai nimetä lemppariani Holiday Clubin kohteista, mutta Katinkulta oli tosi jees. Sinne jos jonnekin voisin mennä heti uudestaankin. Yhdistelisin aktiviteeteista ja kylpylähemmottelusta sopivan elämyksellisen loman ja pelaisin ehdottomasti uudestaan myös golfia. Tällä kertaa nostaisin golfbagini tottuneesti olalle, laittaisin korin palloautomaattiin ihan muina osaavina naisina ja tietäisin heti missä ensimmäinen väylä sijaitsee.

Alekoodi!

Heräsikö kiinnostus golfkokeiluun tai näetkö jo itsesi Katinkullan kylpylän lämmössä? Varaa oma Holiday Club -lomasi koodilla tastytravelissimo, jolla saat -15 % alennuksen Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 31.12.2020 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan. Siis myös muitakin kohteita kuin Katinkultaa.