Yleinen

Ajatuksia matkailusta, arjesta, suunnitelmista ja koronapelosta

Kuulumispostauksista on tykätty ja viimeisimmästä sellaisesta alkaa olla vierähtänyt jo tovi. Siksi päätin kirjoittaa teille ihan vaan tajunnanvirtana tämänhetkisiä kuulumisiani. Kalastelen vähän myös palautetta postauksen lopussa etenkin ruokaan ja resepteihin liittyen jos haluat vaikuttaa Tasty Travelissimon ruokasisältöihin.

Mitä pyörii päässäni juuri nyt syksyn ja talven painaessa päälle? Mitä meidän perheen arkeen kuuluu? Mitä ajattelen koronasta ja matkailusta sekä miten treenihommat sujuu? Kaikkea sellaista höpinää siis luvassa nyt.

Pari sanaa koronasta, uutisoinnista ja pelosta

Koronahan se on edelleen ja taas mielessä. Ei kuitenkaan onneksi liian paljon. En ole päästänyt koronapelkoa vieläkään ihon alle. Koska tauti on pysytellyt vielä melko hyvin loitolla lähipiiristäni, se ei ole tuntunut kovin konkreettiselta uhalta.

Tällä hetkellä pelkään ehkä jopa enemmän koronan aiheuttamia vaikutuksia talouteen ja maailmanmenoon ylipäätään kuin itse taudin sairastamista. Voi olla että tilanne kuitenkin muuttuu jos joudun vaikkapa jännittämään koronatestin tuloksia ja varmasti viimeistään silloin jos minä tai joku perheenjäsenistäni sairastumme koronaan.

En osaa pelätä sitä mitä en näe ja mistä en tiedä riittävästi. En voi tietää iskeekö korona minuun tai läheisiini ja jos iskee niin kuinka kovalla voimalla. Siksi tuntuu turhalta murehtiakaan sitä etukäteen. Toki olen varovainen, noudatan ohjeistuksia ja toivon todella paljon että koko koronatilanne voidaan pyyhkiä pian historiaan, mutta en halua kuormittaa mieltäni turhalla huolehtimisella.

En seuraa päivittäisiä muutoksia tartuntojen määrissä ja olen jopa hieman ärsyyntynyt joidenkin medioiden tavasta uutisoida koronasta. Selaan yhä useammin koronauutisten ohi varsinkin jos heti otsikosta huomaa, että juttu perustuu yksittäiseen mielipiteeseen, epämääräiseen tutkimukseen tai lausuntoon ja varsinkin jos kyseessä on sensaatiohakuinen klikkiotsikko.

Ajatuksia matkailusta sekä suunnitelmien puuttumisesta

Matkailun ja ravintolaruokailun kannalta koronatilanne herättää minussa ristiriitaisia ajatuksia. Haluaisin ennen kaikkea tukea ravintola- ja matkailualan yrittäjiä käyttämällä heidän palvelujaan, mutta samalla joudun miettimään mitä uskallan tehdä. Kultainen keskitie lienee tässäkin hyvä sekä ihan se maalaisjärjen käyttö. Firman pikkujouluja ja pieniä irtiottoja kotimaassa suunnitellessa siis.

Suunnittelemisesta puheen ollen kaltaiseni suunnittelijaluonteen on ollut vaikea sopeutua koronan aiheuttamaan epävarmuuteen. Yritän ajatella sen oppimisen kannalta. Ehkä opin nyt sen, ettei kaikkea voi eikä tarvitse suunnitella tosi paljon etukäteen. Spontaaniuskin on hauskaa sekä se, ettei aina tiedä mitä tuleman pitää.

Matkasuunnitelmien kohdalla epävarmuus ahdistaa eniten. Puolet matkailun ihanuudesta koostuu niistä hetkistä kun reissu on vasta edessä, siitä voi haaveilla, sitä saa suunnitella ja antaa ajatusten nautiskella tulevista hetkistä matkailun parissa jo etukäteen. Olen normaalisti pitänyt huolen siitä, että aina on seuraava matka varattuna. Aina pitää olla jotain mitä odottaa. Varsinkin kylmien ja pimeiden vuodenaikojen vyöryessä päälle. Nyt niin ei ole.

En tiedä milloin matkustan seuraavan kerran, mutta joitain ajatuksia on ainakin Pohjois-Suomeen liittyen sekä lähiseuduille tehtäviä yhden yön irtiottoja ajatellen. Toki haaveilen myös ensimmäisistä ulkomaille suuntautuvista matkoista. On jo kova ikävä Italiaan ja tässä matkakuumeessa oikeastaan kohde kuin kohde houkuttelee. Espanja, Portugali, Kroatia, Kreikka, Ranska, Irlanti, Tsekki, Saksa… Haluan kiertää koko Euroopan. Näin alkuun.

Jos joku kulkee niin treeni

Jos kerran matkoja ei voi juurikaan suunnitella niin olen käyttänyt senkin ajan ja energian treenaamiseen ja treenien suunnitteluun. Tällä hetkellä on menossa hyvä treenipöhinä ja vaikeinta onkin malttaa pitää lepopäiviä. Olen treenannut viime aikoina viikoittain 2-4 kertaa salilla ja lenkkeillyt niin ikään 2-4 kertaa viikossa. Treeniviikkoon on mahtunut 1-2 vapaapäivää ja ne täytyy tosiaan suunnitella, jotta maltan pitää ne.

Nyt pitää varmaan koputtaa puuta, mutta treeni-innostukseen on vaikuttanut paljon myös se, että perheemme on pysynyt terveenä. Sairastumiset eivät ole katkaisseet kehitystä ja kun lapset ovat päiväkodissa eivätkä kipeinä kotona, ehdin pitää treenitaukoja myös työpäivän ohessa.

Olen tehnyt tänä syksynä ainakin penkkipunnerrus- ja leuanvetoennätykset ja olo on mukavan jäntevä ja voimakas. Jaksan lenkkeillä ja huoltaa kehoani. Fyysinen olo on hyvä, mikä vaikuttaa positiivisesti myös henkiseen jaksamiseen. Kyllä me tämä koronasyksykin selätetään, eikö?

Hyvää oloa arkeen tuo toki myös mielekäs ja palkitseva työ, vaikka yrittäjyys tuo mukanaan myös sitä jo mainitsemaani epävarmuutta, joka ei ole lempiasiani. Toisaalta yrittäjäksi ryhtyessäni tiesin että epävarmuutta on luvassa ja siihen täytyy tottua.

Lisää kotikokkailua kiitos!

Yksi asia jota haluaisin lisätä arjessani on ruoanlaitto. Keittokirjaprojektini on yhä meneillään ja se onkin mainio tapa innostaa itseään kokkaamaan ja kokeilemaan uusia reseptejä. Tarkoituksena olisi raivata työkalenteriin tilaa myös ruoanlaitolle. Onhan ruoka ja reseptit osa Tasty Travelissimoa ja näin ollen työtäni.

Haaveilen siitä, että voin uppoutua reseptiikan laatimiseen, ruoanlaittoon ja ruokakuvaukseen vaikka koko työpäiväksi. Tällä hetkellä ruoanlaittoni tapahtuu enimmäkseen lasten ollessa kotona ja sekin on aivan ihanaa, mutta sen verran hektistä, etten saa tallennettua läheskään kaikkia haluamiani ruokajuttuja Tasty Travelissimoon.

Välillä on toki kivakin vaan kokata lasten kanssa ilman kameraa ja somea. Antaa keittiön räjähtää sotkusta ja napata kuva korkeintaan omaksi muistoksi. Kaipaan kuitenkin myös toisenlaista ruoanlaittoa. Sitä kun suunnittelen ruoan ja kuvausrekvisiitat, kokkaan kaikessa rauhassa ja näperrän kauniit kuvat Tasty Travelissimoon. Tälle otan ehdottomasti pian lisää aikaa.

Siihen liittyen haluaisinkin kysyä onko teillä toiveita siitä minkälaisia ruokapostauksia ja reseptejä jaan? Suolaista, makeaa, maailman makuja, klassikoita, kokeilevampaa? Aamiaisia, nopeita lounaita, tarjottavaa vieraille, monimutkaisempia illallisruokia, brunsseja, eväitä? Onko mielessä joku tietty ruoka tai tietty maa, jonka keittiöön haluaisit tutustua kanssani tarkemmin?

Otan ilomielin toiveita vastaan! Kaikenlainen muukin palaute on enemmän kuin tervetullutta, sillä tokihan suunnittelen Tasty Travelissimon tulevaisuutta nyt kun muu suunnitelmallisuus on haastavaa. Haluan tietää miten voin tuottaa teille mieluista sisältöä, mitä voin parantaa, mitä haluatte lisää ja mitä vähemmän. Millä kanavilla seuraat meitä mieluiten? Instagramissa, Facebookissa vai täällä blogissa? Vai kenties jossain muualla? Toivottavasti et pimeillä kujilla pahat mielessä kuitenkaan.

Kommenttiboksi on avoin kaikenlaiselle palautteelle ja yhteyttä saa ottaa myös muualla somessa sekä sähköpostitse: martina@tastytravelissimo.com Olisi kiva kuulla myös mitä sun syksyyn kuuluu.

Iso kiitos kommenteista ja viesteistä etukäteen! Mä täällä jo odotan niitä.