Aamiaiset ja brunssit,  Reseptit,  Yleinen

Tryffelimunakokkeli ja muut brunssiherkut

Pieni sunnuntaibrunssi kotona. Ikkunasta kirkkaana paistava kevätaurinko, pannullinen kahvia, pöydässä lempiaamiaisherkkuja, taustalla letkeän rauhallista aamumusiikkia, kiireetön fiilis ja vatsassa sopivasti kurniva nälkä. Aika idyllisen ihanaa.

Ylläkuvailemani tunnelma piti kyllä muuten paikkansa, mutta luettelon onnistuneisiin kotibrunssiaineisiin luettiin tällä kertaa mukaan myös kuumeinen emäntä, jonka lääkäri oli määrännyt puhekieltoon. Brunssimme oli siis melko hiljainen, vaikka tokihan minä hieman uhmasin kieltoa, sillä tuntuu luonnottomalta olla koko päivä hipihiljaa.

Noin, onko nyt vähän realistisempi kuva siitä, millaista bloggaajan kotona oikeasti on? Siloitellut brunssikuvat kätkevät taakseen niistettyjä nenäliinoja ja pölyiset lattiat, joita ei sairasviikolla oltu imuroitu lainkaan. Kas sellaista on elämä.

No mutta, se oli oikein ihana ja onnistunut brunssi flunssasta huolimatta ja sen ehdottomana tähtenä loisti tryffelimunakokkeli, josta koko brunssi-idea sai alkunsa. Kokkelin lisäksi pöytään katettiin paistettuja ruohosipulitomaatteja, chilipapuja, chorizoa, kerrosmaljat, hedelmiä ja paahtoleipää. Tuorepuristettu appelsiinimehu olisi sopinut brunssipöytään paremmin kuin hyvin, mutta appelsiinit unohtuivat tällä kertaa kauppaan. Taas särö täydelliseen brunssi-imagoon. No, ensi kerralla sitten C-vitamiinitkin mukaan.

Tryffelimunakokkeli

– 6 kananmunaa (tai jos haluat astetta proteiinipitoisemman kokkelin kuten me halusimme, laita 4 kokonaista munaa ja 4 valkuaista)
– tryffeliöljyä (löytyy ainakin isoimmista ruokakaupoista muiden öljyjen kanssa samasta hyllystä)
– suolaa
– loraus maitoa
– ruohosipulia

Vatkaa kananmunien rakenne kunnolla rikki kulhossa. Mausta seos suolalla. Hämmentele kokkelia pannulla keskilämmöllä koko ajan pohjaa pitkin sekoittaen. Aluksi näyttää ettei tapahdu mitään, mutta hetken kuluttua (voi olla pidempikin hetki, kärsivällisyyttä vaan) seos alkaa sakeutua ja muuttua pikkuhiljaa kokkelimaiseksi. Lisää sekaan tryffeliöljy. Saa laittaa ihan kunnon lorauksen.

Sekoittele vielä, kunnes koostumus alkaa näyttää oikealta. Ota sitten pannu pois liedeltä ja lorauta sekaan hieman maitoa. Tarjoile kokkeli ruohosipulisilpun kera ja viimeistele pirskottelemalla pinnalle vielä hieman tryffeliöljyä.

2 kommenttia

  • Tape

    UPS, tämä kommenttini lipsahti vahingossa vuohenjuustosalaatin kohdalle… ihana sekin kyllä on.

    Ihanan herkullinen aamiainen, ja niin kauniisti katettu. Kyllä maistuisi minullekin. Pitäisikin panostaa enemmän aamiaiseen ja houkuttelevaan esillepanoon. Hemmottelisi itseään ja nauttisi aamiaisen rauhassa, ainakin viikonloppuisin. Ehkä nyt Pääsiäisenä …… 🙂

    • Martina

      Viikonloppuisin on kiva hemmotella itseään kattamalla vähän parempi aamiainen. Kauniisti esille laitettu aamiainen maistuukin paremmalta, vaikka se olisi ihan sitä samaa mitä arkiaamuisinkin syödään. Jaksaisinkohan mäkin panostaa jonakin aamuna nyt kun Henkka ei ole kotona.. Voisin yrittää. 🙂