Aamiaiset ja brunssit,  Espoo,  Helsinki,  Järvenpää,  Kerava,  Kotimaa,  Naposteltavat,  Tuusula

Helppoa ja herkullista tarjottavaa vieraille

Kaupallinen yhteistyö Crunch Brunch kanssa.

Tiedättekö mikä on syksyssä parasta? Se kun voi jäädä hyvällä omallatunnolla sisään nautiskelemaan kodin lämmöstä. Meillä leppoisiin koti-iltoihin kuuluu olennaisena osana ruoka, joka on usein etenkin joulukauden lähestyessä juustotarjotintyylistä naposteltavaa. Sellaista, mitä on helppo tarjota vieraillekin.

Kaupan hyllystä on toki helppo napata pari juustoa, niille keksejä ja hilloja tai hedelmiä. Päänvaivaa tuovat kuitenkin erityisruokavaliot. Mitä voin tarjota gluteenittomalle tai vegaanille? Entä mitäköhän lapset syövät? Kaikille pikkuisille ei maistu homejuusto. Sitä paitsi eivät aina ne samat tarjottavat maistu kohta itsellekään. Kaavoihin on liian helppo kangistua.


Onneksi tähän on helppo ratkaisu. Tilailimme pitkin kevättä ja kesää herkkuplattereita piknikille, alkupalaksi illanviettoon, shampanjan kaveriksi hääpäivän juhlintaan ja joskus ihan muuten vaan kun oli hyvä sää ja teki mieli napostella jotain terassilla. Aiomme jatkaa samaa kaavaa myös syksyllä ja talvella. Platterit tuodaan kotiovelle asti, joten ei tarvitse mennä edes kauppaan itse. Näen jo itseni helpottuneena ottamassa joulunajan vieraita vastaan kun valmiit platterit odottavat herkuttelijoita.

Suosikkiplatterimme löytyy Crunch Brunchilta, joka toimittaa herkut ilmaiseksi kotiovelle asti Järvenpäässä, Keravalla, Tuusulassa, Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa. Koodilla TASTYTRAVELISSIMO saa vuoden loppuun asti pienen alennuksen jo valmiiksi edullisista hinnoista. Yhdestä platterista syö kaksi nälkäistä aikuista tai 3-4 henkilöä pienempään nälkään.

Valinnanvaraa on rutkasti. Jos meinaa mennä sormi suuhun, aloita vaikka jostain meidän lempparista:

Cheese Platter

Aivan ensimmäiseksi testasin juustoplatterin, joka valikoitui osin sen gluteenittomuuden takia. Tilasin platterin suoraan ystäväni luokse, jonne olin suuntaamassa viettämään kevään ensimmäistä lämmintä iltaa. Istuimme lasitetulla ja lämmitetyllä terassilla iltamyöhään asti. Pelasimme lautapelejä, herkuttelimme, kuuntelimme musiikkia, juttelimme ja nauroimme paljon. Se oli ensimmäinen illanviettoni koronakevään jälkeen ja maistui niin makealta.

Antipasto Platter

Antipasto Platter on ollut Henkan lemppari ja yksi minullekin parhaiten maistuneista. Platterissa on kolmen juuston lisäksi kolmea salamia tai kinkkua, joista ehdoton suosikkini on fenkolisalami. Tässäkin platterissa on lisäksi kausihedelmiä ja -marjoja, oliiveja sekä viikunahilloa. En ole yleensä hilloihmisiä, mutta Crunch Brunchin viikunahillo on ihanaa.


Provence Platter

Viimeisin herkkuhetkemme suuntautui Italian sijaan Ranskan Provenceen. Provence Platterista löytyi ihania makuja, joista lemppariksemme nousi ankanmaksamoussella, karpalohillolla ja timjamilla täytetyt tartaletit. Myös macaronsit oli kiva lisä ja valkohomejuustohan maistuu toki aina myös.

Huom! Provence Platter on kausituote ja saatavilla syyskuun loppuun asti. Lokakuun kausiplatterin näet täältä. Ei huonolta vaikuta sekään.

 

Brunch Platter

Brunssiplatterista nautimme koko perheen kesken. Sen osalta parhaiten jäi mieleen hauskat salaattiveneet sekä ihanaan chili-mango-sitruunadippiin kastettavat täytetyt leivät. Kekseliästä ja herkullista. Brunssiplatterista on saatavilla myös vegaaninen versio.

Focaccia Platter

Jos Antipasto Platter on Henkan lemppari, pidän minä ehkä eniten Focaccia Platterista. Piparjuurituorejuustolla, parmankinkulla ja versoilla täytetyt focacciat ovat herkullisia ja platterista löytyvä ihana fenkolisalami kruunaa kokonaisuuden. Lisäksi löytyy calabrese salamia, juustoja, kausihedelmiä- ja marjoja, oliiveja sekä sitä ihanaa viikunahilloa.

Lisäksi saatavilla on lapsille oma platter, jota pikkubloggaajien täytyy varmaan testata seuraavaksi. Himoitsen myös pelkkiä täytettyjä focaccialeipiä sisällään pitävää Focaccia Sandwich Platteria, joka voisi olla hauska lisä joskus isommalle porukalle jonkun toisen platterin kaveriksi. Myös makean ja suolaisen platterin kombo sopisi täydellisesti silloin kun kylään on tulossa vieraita. Niistä löytyy jokaiselle jotakin.

Katso koko plattervalikoima täältä. Minkä tilaisit seuraavaksi? Minä luulen että lapsemme ovat ansainneet seuraavaksi herkkuhetken Kids Platterin merkeissä. Ehkä me aikuiset voisimme tilata samalla vaikka pitkästä aikaa Antipasto Platterin.