Yleinen

Only Teardrops

Noniin, taas on koittanut se aika vuodesta, kun Martina nauliintuu telkkarin eteen ja Henkka miettii hiljaa (eikä aina niin hiljaakaan) mielessään, että loppuisipa tämä jo. Jep, puhun Euroviisuista, joita hieman häpeillen myönnän fanittavani. Musiikillisessa mielessä viisut ovat mitä ovat, eikä kymmenien viisukappaleiden joukosta löydy kuin muutama oikeasti hyvä biisi. Loput ovat perinteistä euroviisuhöttöä modulaatioineen, maailmanpelastamissanoituksineen, tanssijumputuksineen tai vaihtoehtoisesti mahtipontisine balladeineen, ja aina joukossa on myös muutama aivan överiksi vedetty tapaus, jotka joko toimivat tai eivät toimi. Yleensä ne eivät toimi.

Kaikesta surkeudestaan huolimatta minä pidän Euroviisuista ja olen muodostanut niiden ympärille vuosien saatossa useita perinteitä. Yksi tärkeä osa viisuilussa on hyvä ruoka, jota väsään niin semifinaali-iltoina kuin lauantain finaaliinkin. Olen yleensä kutsunut myös kavereita kylään katsomaan lauantain finaalia ja näin on tänäkin vuonna. Henkka on onnekseen tuolloin Extreme Runin jatkoilla, joten minä ja ystäväni E katsotaan viisufinaalia ihan vain tyttöjen kesken. Olemme suunnitelleet illalle vaikka mitä herkkuruokia, jotka johtavat väistämättä ähkyyn, mutta puhutaan siitä tarkemmin sitten lauantain jälkeen.

Ennen lauantaita tahkotaan läpi semifinaalit, joita katsomaan Henkka on lupautunut hyvää ruokaa vastaan, joka toivottavasti kompensoi hieman viisukidutusta. Eilisen ensimmäisen semifinaalin teemana meillä oli Espanja, ja keltaisessa keittiössä syntyi iso kasa herkullista paellaa sekä rapean rasvaisia churroja suklaakastikkeineen. Torstainen toinen semifinaali, jossa myös Suomen Krista on mukana, sujuu ruoan osalta italialaisissa merkeissä ja lauantaina on luvassa todellinen eurooppalaisen ruoan ilotulitus. Pysykää siis mukana keltaisen keittiön viisuiluissa! Luvassa on surkean musiikin lisäksi kokeilemisen arvoisia reseptejä etenkin perieurooppalaisista klassikkoruoista.

Paella

Churrot

Ruoan lisäksi tärkeä viisuperinne on tietysti itse kappaleiden arvostelu. Semifinaaleissa riittää, että merkitsen paperille omat kymmenen suosikkiani jatkoon menijöiksi, mutta finaalissa olemme perinteisesti antaneet jokaiselle viisulle pisteet yhdestä kymmeneen, ja laskeneet niiden pohjalta oman viisusuosikkimme. Usein viisuraatimme suosikki on pärjännyt hyvin ja onpa lempparimme jopa voittanut monesti koko Euroviisut. Katsotaan miten tällä kertaa käy!

Tiistaisessa semifinaalissa kävi ensimmäisen kerran niin, että kaikki 10 finaaliehdokastani pääsi jatkoon. Myös Henkka jaksoi merkata paperille suosikkejaan ja yllätyimme molemmat siitä, ettei joukossa ollut yhtäkään todella surkeaa biisiä. Tai no okei, Montenegron astronauttiukot olivat todella omituisia, mutta kyllä senkin esityksen jaksoi katsoa. Minun suosikkini olivat Tanskan paljasjalkainen hippityttö, Ukrainan kuvankaunis Zlata sekä Irlannin hauskan rytmikäs esitys. Henkka piti Irlannin ja Ukrainan lisäksi myös Moldovan mekkonaisesta, Venäjän upeaäänisestä laulajasta sekä Sloveniasta, joka ei kuitenkaan päässyt jatkoon. Katsotaan miten suosikkimme pärjäävät finaalissa ja kuinka monta suosikkiamme menee jatkoon torstain semifinaalista. Palatkaamme siis viisuhöpinöihin taas torstain jälkeen!

Kommentit pois päältä artikkelissa Only Teardrops