Yleinen

Matkusta Euroopassa pelilaudalla

Kaupallinen yhteistyö Crosstravel Europe

Reissunainen yhdistää matkailuun mieluusti myös muita harrastuksiaan ja mieltymyksiään. Sen moni varmasti jo tietääkin, että kulinaristeina metsästämme matkoillamme ruokaelämyksiä eikä allekirjoittanutta haittaa jos matkoilla pääsee vähän liikkumaankin.

Myös se on varmasti tullut etenkin Instagramissamme ilmi, että matkoillamme kulkee mukana aina myös matkapelejä. Yhdistelmä on erinomainen myös toisinpäin. Silloin kun ei syystä tai toisesta pääse reissuun, on kiva pelata kotona matkailuun liittyviä lautapelejä.

Innostun aina kun löydän uuden reissunaiselle sopivan pelin. Voitte vaan kuvitella minkälaiset täpinät iski, kun törmäsin lautapeliin, joka lupaa viedä matkalle Eurooppaan. Pelissä kolutaan niin isoja metropolejakin kuin pieniä kyliäkin.

Pian hyppysissäni oli tyylikäs pelilaatikko, jossa luki Crosstravel Europe. Laatikon sisältä paljastui matkailuaiheinen strategia- ja älypeli. Uudenlaisessa lautapelissa täytetään sanaristikoita, etsitään tietoa netistä ja yritetään tietysti keksiä paras mahdollinen strategia, jolla päihittää muut pelaajat.

Crosstravel Europessa kuljetaan Euroopan kartalla nopan avulla. Aloittaa saa mistä kohdasta tahansa. Itse suuntasin ensimmäisenä tietysti Italiaan ja koukkasin välillä Ranskan rivieran puolelle. Tulevissa peleissä haluan koluta läpi koko Euroopan. Pelin tiimellyksessä oppii uutta ja matkakuumekin saattaa nousta ihan uusille leveleille.

Sen lisäksi että tykkään pelata Crosstravel Europea kotona tai reissussa kavereiden kanssa, soveltuu peli varmasti erinomaisesti myös opetuskäyttöön. Kunhan lapsemme kasvavat vielä hieman, voimme harjoitella pelin avulla tiedonhakua nykyaikaisin menetelmin ja oppia siinä sivussa ajantasaista tietoa Euroopasta.

Vastuullinen pelaaja ilahtuu kotimaisesta ja täysin muovittomasta pelistä. Tykkään myös siitä, että vaikka peli yhdistää lautapelin ja netin, ei tarvitse ladata erilaisia appeja päästäkseen pelaamaan. Nettiyhteys riittää.

Minne sinä matkustaisit pelilaudalla? Keräisitkö isot pistepotit kotimaassa, suuntaisitko lempimaahasi Välimeren rannalla vai kiertelisitkö uteliaana tuntemattomampia Euroopan kolkkia? Olisiko vahvuutesi tiedonhaku, sanaristikon täyttäminen, tietämys Euroopan kaupungeista vai lyömätön strategia?

Tilaa peli itselle tai lahjaksi täältä:

Crosstravel Europe

Kertokaa mulle sitten pelikokemuksianne! Mistä päin Eurooppaa saat parhaat pisteet?

10 kommenttia

 • Martina

  Tämä on siitäkin kiva peli, että sitä voi varioida tilanteen mukaan. Peli ei kestä muutenkaan mahdottoman pitkään, mutta yksi ohjeissakin mainittu versio on pelata sitä tietty aika. Voittaja on se, joka saa sovitussa ajassa eniten pisteitä. Toinen vaihtoehto on pelata tiettyyn pistemäärään asti. Eli vastauksena kysymykseen: peli voi kestää juuri sen ajan kuin haluatte. 🙂

 • Martina

  Pelissä on hauskaa se kun voi joko kierrellä tuttuja paikkoja tai tutustua uusiin. Tai tehdä molempia! Itse olen huomannut että hyvä valtti tässä pelissä on, jos tuntee hyvin jonkun melko pienen kaupungin, jolloin sanaristikkoon tarvittavia sanoja voi tulla mieleen ilman Googleakin ja niistä saa paljon pisteitä. Kiva peli kaikkiaan. Aloin heti höpötellä siitä innoissani lisää. 😀

 • Terhi

  Vaikuttaa kivalta ja nykyaikaiselta peliltä. Ulkomailla oltaessa vaatii sen nettiyhteyden jota ei aina ole. Tät pelaisin varmaankin lastenlasten kanssa.

  • Martina

   Joo totta, nettiyhteys on tosiaan must tätä peliä pelatessa, joten sen saatavuus täytyy varmistaa jos pelailee ulkomailla. Lastenlasten kanssa pelaaminen on varmasti antoisaa myös tämän pelin kohdalla. <3