Saksa,  Ulkomaat,  Yleinen

Saksan söpöt pikkukylät

Vihreän oven eteen on aseteltu pieni harmaa kottikärry, jossa on valkoinen kukka. Näky on niin hurmaava, että siitä on pakko ottaa kuva. Olen pyörinyt tällä samalla kadunpätkällä jo pitkään ja yhä vaan silmiini osuu uusia söpöjä yksityiskohtia. Näkymät ovat kuin suoraan postikortista.

Henkka on mennyt kuvaamaan viereistä kirkkoa lähempää samalla kun minä imen itseeni saksalaisen pikkukylän tunnelmaa. Ristikkotalot reunustavat kapeaa mukulakivikatua ja taloista näkee, että ne ovat vanhoja. Mikäköhän tuonkin pienen ja kapean oviaukon tehtävä on ollut? En tiedä, mutta otan siitä kuvan, sillä sekin on söpö.

Pikkukylien tunnelma on parasta Saksassa. Me halusimme löytää viime Saksan reissullamme edes yhden söpön pikkukylän ristikkotaloineen, johon ihastuisimme päätä pahkaa. Löysimme niitä kuusi. Tavoite saavutettu.


Meisenheim

Aloitetaan lempparistamme. Meisenheimin hiljaisten katujen rauhallinen ja hyvällä tavalla aavemainen tunnelma vei mennessään. Ihastuimme tähän pieneen ja hiljaiseen pikkukylään syvästi. En malttanut olla kertomatta siitä heti myös teille, joten Meisenheimistä on julkaistu jo ihan oma postauksensa, jonka löydät täältä.


Saarburg

Saarburg on Meisenheimin lisäksi todellinen kätketty helmi, jonka löysimme kun koukkasimme hieman Moselilta etelään. Kaupunkia halkoo Saar-joki ja sen jyrkän rinteen päällä kylää vartioi komea linna.

Me ihailimme jokea ja kylää ensin Bellavista-ravintolan viehättävällä näköalaterassilla, jonka jälkeen nautimme lämmittävästä auringonpaisteesta reilun tunnin kestävällä jokiristeilyllä. Se jos joku oli rentouttavaa. Alus lipui hiljaa joella, maisemat vaihtuivat verkkaiseen tahtiin ja tarjoilija kantoi kannella pöytien ääressä hymyileville ihmisille juotavaa ja pientä purtavaa.


Cochem

Cochemista alkoi koko Saksan reissumme jos ensimmäistä yötä Lübeckissa ei lasketa mukaan. Ajoimme Lübeckista reilut kuusi tuntia Cochemiin ja perillä meitä odotti niin suloinen kyläidylli, että pitkän ajomatkan puuduttavuus unohtui heti. Cochemista olemme kertoneet enemmän tässä postauksessa.


Celle

Piipahdimme Cellessä muutaman tunnin ajan matkallamme Reinin laaksosta kohti Travemündeä. Kiersimme kylää oppaan kanssa ruokateemalla ja ihailimme ristikkotaloja, joita Cellestä löytyy lähes 500 kappaletta. Cellen vierailu ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta ensivaikutelma oli onneksi väärässä ja ihastuimme tähänkin pikkukylään niin, että sinne tekisi mieli vielä palata. Voit lukea lisää vierailustamme Cellessä täältä.


Bacharach

Reinin varrella söpöjä kyliä riittää. Haluan nostaa niistä esiin kaksi lemppariani, joista toinen on Bacharach. Bacharach hurmasi heti ja nautimme siellä lounaan Keski-Reinin vanhimman rakennuksen sisäpihalla. Voit lukea lisää Bacharachista täältä.


Braubach

Braubach on ehkä kaikista Reinin kylistä lempparini. Hiljaisen kylän kaduilla vallitsi ihana tunnelma ja ristikkotaloja kukkaistutuksineen olisi voinut jäädä ihailemaan pidemmäksikin aikaa. Kylää vartioi komea Marksburgin linna ja kannattaa käydä ehdottomasti myös rannassa kävelemässä kaunista rantakatua pitkin. Braubachistakin olemme kertoneet enemmän tässä postauksessa.

Mikä on sinun lempparikyläsi Saksassa? Entä koko maailmassa? Kyselenkö liian vaikeita?


Yhteistyössä German National Tourist Board.

Kommentit pois päältä artikkelissa Saksan söpöt pikkukylät