Ruotsi,  Tukholma,  Ulkomaat,  Yleinen

Skeppsholmen, Tukholma

Gamla Stan ja Djurgården lienevät tuttuja kaikille Tukholman kävijöille, mutta oletko koskaan vieraillut niiden väliin jäävällä Skeppsholmenilla? Pienehköltä saarelta ja sinne johtavalta sillalta saa upeita merellisiä kuvia Tukholmasta ja kuvauspaikkojen houkuttelemina mekin suuntasimme kohti Skeppsholmenia.

Maisemat Kungsträdgårdenilta Skeppsholmenille käveltäessä ovat kieltämättä aika kivat. Gamla Stan näkyy oikealla puolella ja näyttävä hotellilaiva odottaa sillan yli päästyä heti oikealla. Meri on kaikkialla läsnä.

Saarella on myös Moderna Museet ja erilaisia taideteoksia voi ihailla saaren puistoalueillakin. Tai no ihailla ja ihailla, siitä voidaan olla montaa mieltä.. Minä käyttäisin sanaa ihmetellä taideteoksia.

skeppsholmen-2

skeppsholmen

skeppsholmen-3

Tunnelma Skeppsholmenilla on hiljainen ja rauhallinen jopa aurinkoisena sunnuntaina ja täällä askel hidastuu väkisinkin katseen hakeutuessa rannan maisemiin. Suurin osa turisteista on jossain ihan muualla, joten täällä saa kulkea kaikessa rauhassa omien ajatusten kanssa.

Me kävimme tutustumassa tarkemmin hotellilaivan ulkokansiin, kävelimme rantaa pitkin ja istuimme Hotel Skeppsholmenin terassille nauttimaan auringonpaisteesta ja rauhallisesta lomatunnelmasta. Oli kevään ensimmäisiä niin lämpimiä päiviä, että ulkona tarkeni ilman takkia ja aurinkolasit oli kaivettava silmille. Kerrassaan ihanaa!

skeppsholmen-4

skeppsholmen-5

skeppsholmen-6

Kaiken kaikkiaan olimme iloisesti yllättyneitä Skeppsholmenista. Emme nimittäin odottaneen saaren tarjoavan mitään muuta kuin kivoja kuvauspaikkoja, mutta täällä tuli hengailtua kuin varkain hieman pidempikin aika.

Minulle Skeppsholmenista tuli mieleen Helsingin Suomenlinnan ja Tervasaaren sekoitus. Rakennuskanta muistutti joiltain osin Suomenlinnaa ja rannan tunnelma taasen oli hyvin samankaltainen kuin Tervasaaren rantaa kiertävillä poluilla. Tänne suuntaan uudestaankin kun kaipaan rauhallisempaa meininkiä, merellisiä maisemia ja hiljaisempia terasseja Tukholmassa ollessani.

skeppsholmen-8

skeppsholmen-9

skeppsholmen-10

Lue myös tämä postaus Skeppsholmenista!

0 kommenttia

 • Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog

  Skeppsholmen on kyllä ihana rauhallinen pikku maailmansa, ja vain kivenheiton päässä keskustan vilkkaammista alueista.
  Oltiin myös siellä viimeksi pääsiäisen Tukholman reissulla ja löysin sieltä varsin houkuttelevan majapaikankin, joka täytyy käydä testaamassa tulevilla reissuilla!
  Kirjoittelin myös näistä juttua blogiin https://www.rantapallo.fi/elamaajamatkoja/2016/04/14/skeppsholmen-tukholma/

  Ja ennen kaikkea, tuhannesti onnea perheenlisäyksestä!

  • Martina

   Kiitos onnitteluista! Skeppsholmenissa on ihan omanlaisensa rauhallinen tunnelma. Kiitos linkistä blogiisi, tosi kivan postauksen olit tehnyt. Me istuttiin Hotelli Skeppsholmenin terassilla ja käytiin tutustumassa myös af Chapmaniin. Ihania molemmat. 🙂

  • Martina

   Kiitos! Olin ihan yllättynyt miten rauhallisen tunnelman voi löytää keskeltä Tukholmaa. Olisi melkein tehnyt mieli jättää postaus kirjoittamatta ettei kukaan muu löydä Skeppsholmenille. Haluan että se pysyy ihanan rauhallisena paikkana, sillä se oli maisemien lisäksi ehdottomasti parasta Skeppsholmenissa. 😀

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *