Ruotsi,  Tukholma,  Ulkomaat,  Yleinen

Flippin’ Burgers, Tukholma

Matkakuumeeni alkoi olla loppuraskaudesta sitä luokkaa, että minun oli ihan pakko päästä vielä jollekin pienelle reissulle ennen äitiyslomaa. Ajatus lentokoneesta ei tuntunut enää hyvältä, enkä tiedä olisiko minua enää edes otettu koneeseen, joten oli keksittävä muuta. Vastaus oli Päivä Tukholmassa -risteily, jolle suuntasimme lataamaan akkuja ja hakemaan helpotusta matkakuumeeseen. Reissun ainoa tavoite oli syödä Tukholmassa hyvä lounas ja muuten kiertelisimme kaupungilla sään ja fiiliksen mukaan.

Tukholman lounasvaihtoehdot olivat siis oikeastaan ainoa asia, jota tutkailimme etukäteen tarkasti. Minkä ravintolan haluaisimme käydä testaamassa? Valintamme osui lopulta kehuttuun purilaisravintolaan Flippin’ Burgersiin, joka tarjoaa itsetehtyjä burgereita ja Ben & Jerry’s -jäätelöstä tehtyjä pirtelöitä. Ravintola suosii pieniä lihantuottajia ja luomua.

Flippin’ Burgers sijaitsee osoitteessa Observatoriegatan 8 noin kahden kilometrin päässä keskustasta. Matka ei ole lainkaan mahdoton käveltäväksikään, mutta koska aloin olla jo aika vaivainen ison mahani kanssa, päätimme suunnata paikalle metrolla. Astu vihreän linjan metroon vaikkapa T-Centralenissa ja jää pois joko Rådmansgatanin tai Odenplatsin pysäkillä niin olet jo lähellä. Odenplatsilta on ehkä hieman lyhyempi kävelymatka.

flippinburgers-4

flippinburgers

Perille päästyämme meitä odotti täynnä oleva ravintola, jonka ovella tarjoilija kertoi odotusajan olevan noin puoli tuntia ja että olisimme tervetulleita odottamaan baarin puolelle pöydän vapautumista. Tämä sopi hyvin. Tilasimme tiskiltä juomat ja istuimme alas katselemaan ympärillemme.

Ravintola näyttää hyvässä mielessä stereotyyppiseltä burgeripaikalta. Sisustus on täynnä hauskoja yksityiskohtia, tarjoilijoilla on lippikset päässään ja meininki on rento ja mukava. Moni odottelijoista ottaa ruoan mukaansa ja lopulta pääsimme jo vartissa pöytään, tai siis baaritiskille, johon vapautui pari paikkaa. Siinä oli mukava istuskella ja katsella ravintolan kuhinaa. Baaritiskillä hampurilaisten syöminen jotenkin kuului asiaan ja tunnelmaan, mutta on ravintolassa ihan kunnon pöytiäkin ruokailijoille.

flippinburgers-5

flippinburgers-6

Minä tilasin Flippin’ -nimisen ravintolan nimikkopurilaisen, joka on tuplajuustopurilainen kaikilla perustäytteillä. Henkalle otimme kuukauden burgerin, jossa oli neljä 50 g pihviä ja jokaisen päällä Väddö Gårdsmejerin luomujuustoa. Lisukkeeksi otimme ranskalaiset puokkiin. Purilainen maistui tosi hyvältä ja rasvainen burgeri piti pienehköstä koostaan huolimatta nälän pitkään poissa. Ranskalaiset olivat ihan perusranuja. Hyviä, mutteivät mitenkään erityisiä. Ehkä juustolla kuorrutetut ranskalaiset olisi ollut mielenkiintoisempi valinta? Sellaisetkin möllöttivät listalla.

Juomalistakin oli vähintään kiinnostava. Henkka otti olutta kun taas minä suorastaan villiinnyin limulistan kanssa. Niin monta hyvänkuuloista juomaa ja niin vähän aikaa! Nautin lopulta alkujuomaksi Mandarin Orange -limua ja purilaisen kanssa Lemmy Lemonadea. Päivän limukiintiö oli näiden jälkeen täynnä, mutta kylläpä maistui hyvältä!

flippinburgers-2

flippinburgers-8

Hampurilaisten lisäksi ravintola tarjoilee tosiaan Ben & Jerry’s -jäätelöistä tehtyjä pirtelöitä. Kyllä, kuulitte oikein, Ben & Jerry’s -pirtelöitä, jotka saa halutessaan vieläpä terästettyinä. Pakko maistaa! Alkoholilliset versiot jätimme sattuneesta syystä muille ja otimme puokkiin Strawberry Cheesecake -pirtelön, joka oli juuri niin herkullista kuin miltä kuulostaakin. Olen nähnyt pirtelöstä päiväunia Tukholman reissun jälkeenkin.

Jos siis kaipaat maukasta ja rentoa hampurilaishetkeä Tukholmassa ollessasi niin suuntaa ihmeessä Flippin’ Burgersiin. Joskus nuorempana Päivä Tukholmassa -risteilyllä könyttiin lähimpään Burger Kingiin hoitamaan dagen efteriä hampurilaisella ja limulla. Nyt könyäisin Flippin’ Burgersiin. Suolaiset ranskalaiset, rasvainen hampurilainen ja herkullinen pirtelö terästettynä tai ilman, niin johan olo paranee! Ja kuten todettua, maistuu hyvältä myös ilman krapulaa.

flippinburgers-7

Myös Sivumaun Jani on käynyt testaamassa Flippin’ Burgersin. Lue Janin postaus täältä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Flippin’ Burgers, Tukholma