Yleinen

Vaihtelua kanaruokiin – 10 reseptiä

Meillä syödään paljon kanaa. Se on helppoa, hyvää ja usein varma valinta kun pitää tehdä nopeasti joku terveellinen arkiruoka. Lautasellani hengailee usein kanaa ja salaattia tai jotakin muuta kasvislisuketta. Joskus mukana on hiilareitakin, mutta ei läheskään aina. Se sopii hyvin ruokavaliooni silloin kun treenaan ahkerasti salilla (eli silloin kun en ole raskaana; vauvamahan kanssa salitreeni sai jäädä suosiolla tauolle). Proteiinipitoinen ja vähärasvainen kana on varma valinta kun haluaa vatsan täyteen terveellisesti, mutta jos totta puhutaan, niin onhan se nyt vähän tylsää. Aina vaan kanaa ja salaattia.

Vaikka lautasellani ei olisikaan kanaa salaatin kera, niin kanaa siinä silti usein on. Tylsistymisen ja kyllästymisen estämiseksi olemmekin testailleet ja kehitelleet erilaisia arkeenkin sopivia kanareseptejä ja niitä alkaa olla blogin arkistoissa melkoinen kasa. Toki niitä kanaa ja salaattia -ohjeitakin löytyy. Keräsin tähän kanaruokiemme parhaat palat, sillä tiedän, etten ole ainoa joka haluaa syödä kanaa, mutta joka on jumissa niiden samojen reseptien kanssa. Kohta kana tulee korvista ulos jos annoksiin ei saa mitään vaihtelua. Tässäpä siis 10 hyvää ja helppoa kanareseptiä vaihtelua kaipaaville:

grillikanasalaatti
1. Grillikanasalaatti

Aloitetaan, tattadaa, kanasta ja salaatista! Tämä on ehdottomasti paras versio kyseisestä kombosta. Grillikanaa, parmesaania, pähkinöitä ja sweet chili -kastike. Toimii!

Katso resepti täältä.

kanacaesarwrap
2. Kana-caesar wrapit

Jatketaan salaatin tuunaamisella tyrkkäämällä kana-caesar salaatin ainekset tortillan väliin. Lopputuloksena on helpot ja nopeat wrapit, jotka on helppo ottaa myös evääksi vaikkapa töihin. Avokado lisää wrapin ruokaisuutta ja tuo siihen mukavaa mehevyyttä terveellisellä tavalla.

Katso resepti täältä.

mandariinikana
3. Mandariinibroileri

Tämä resepti on tehty ajatellen hieman juhlavampaa viikonloppuateriaa, mutta mandariinilla ja rosmariinilla maustettu kokonainen kana sopii yhtä hyvin myös arkeen. Toki sen valmistaminen on hieman työläämpää, mutta kun broileri on uunissa, voit hyvin touhuta muita arkiaskareita ja nostaa sitten herkulliselta tuoksuvan vuoan pöytään. Se on ehdottomasti vaivan arvoista, ja jos nyt totta puhutaan, niin ei sitä vaivaa tarvitse ihan hirveästi nähdä tämän ruoan eteen. Kypsymisaika on se, miksi kokonainen kana ei ehkä sovi kaikista kiireisimpään arkeen.

Katso resepti täältä.

kalkkuna
4. Kanaa ja uunikasviksia

Tässä reseptissä puhutaan kylläkin kalkkunasta, mutta ruoan voi yhtä hyvin tehdä kanasta. Linnun pintaan sekoitetaan maukas yhdistelmä valkosipulista, viikunahillosta, dijonsinapista ja salviasta ja lihan alle jemmataan muhimaan uunikasviksia. Parasta syksyllä ja talvella.

Katso resepti täältä.

IMG_9488
5. Nopea ruishampurilainen

Nopean ruishampurilaisen väliin jemmataan paistettu kanapihvi, avokadoa, ananasta, pekonia ja juustoa. Annos on tuhti, mutta helppo ja nopea tehdä ja tuo varmasti vaihtelua arkiruokapöytään.

Katso resepti täältä.

kanaananaskeitto-2
6. Kana-ananaskeitto

Thaimaalaisia makuja tarjoilee ihana kookosmaitoon tehty mausteinen kanakeitto, jota piristää tuore ananas. Tämä on ehdottomasti yksi lemppareistani. Jos kokeilet vain yhtä näistä resepteistä niin kokeile tätä!

Katso resepti täältä.

IMG_8943
7. Basilikabroileri

Lisää thaimaalaisia makuja on tässä basilikabroilerissa, joka on helppoa arkiruokaa parhaimmillaan, olematta kuitenkaan lainkaan tylsä. Reseptiä on testattu lähes äärimmäisissä olosuhteissa. Se oli nimittäin ensimmäinen ruoka, jota kokkasin yksin appivanhempien keittiössä. Lienee sanomattakin selvää, että resepti on helppo, muuten liesituulettimen ääntäkin pelästynyt urpo ei olisi voinut onnistua siinä. Lue lisää kokkaushetkestäni alla olevan reseptilinkin takaa.

Katso resepti täältä.

IMG_5821
8. Sitruunaruohobroileri

Sitruunaruohobroileri vie meidät sen sijaan Vietnamiin. Tee marinadi edellisenä iltana, anna kanan maustua siinä yön yli ja kypsennä liha seuraavana päivänä. Lisukkeeksi sopii inkivääririisi, jonka ohje löytyy niin ikään alla olevan linki takaa.

Katso resepti täältä.

pistaasibroileri

9. Hunajainen pistaasibroileri

Tämäkin resepti sopii juhlavuudessaan hyvin viikonloppuun ja erityisempiin illallisiin, muttei kukaan estä kokkaamasta arkenakin vähän paremmin. Hunajalla ja pistaasilla maustettu kana saa kaverikseen suolaisen sinihomejuustokastikkeen ja makeaksi paahdettuja punajuuria.

Katso resepti täältä.

IMG_2289

10. Suolapähkinä-jalapenobroileri

Hunaja on yllättävän hyvä kanan kaveri. Sen todistaa myös tämä hunajalla, suolapähkinöillä ja jalapenoilla maustettu ihan tavallinen broilerin filee, johon kehitin jopa jonkin asteisen riippuvuussuhteen. Kanaa ja salaattia, taas kerran, mutta niin herkullisella tavalla, ettei todellakaan ala kyllästyttää.

Katso resepti täältä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Vaihtelua kanaruokiin – 10 reseptiä