Reseptit,  Suolaiset herkut

Suolaista tarjottavaa glögin kanssa

Vieraita tulossa? Jee, korkataan glögi tai viini tai keitetään kahvit! Pitäisikö olla jotain naposteltavaakin? Makeita jouluherkkuja tulee mieleen noin satamiljoona, mutta mitäs suolaista me tarjottaisiin glögin kanssa? No vaikka jotain näistä.

9 + 2 vinkkiä tarjottavaksi glögin tai viinin kanssa

Suolaiset joulutortut

Ykkösvalintani glögin kanssa ovat suolaiset joulutortut. Täytevaihtoehdoissa vain mielikuvitus on rajana. Täältä löytyy ohjeet lohi- ja porotäytteisiin. Myös ndujasta ja avokadosta saa herkulliset täytteet suolaisille joulutortuille. Kurkkaa täältä miten tortuista taitellaan enkeleitä, tähtiä, solmuja ja kukkia.

Juustot

Juustoista ja hedelmistä saa helposti näyttävän tarjottavan, jota voi muokata vieraiden mieltymysten mukaiseksi. Katso tästä vinkit juustotarjottimen kokoamiseen.

Neljän juuston piirakka

Juustoista puheen ollen, myös neljän juuston piirakka on verraton tarjottava joko glögin tai viinin kera. Meillä tämä maistuu koko perheelle.

Sinihomejuustosarvet

Perheestä puheen ollen, pikkubloggaajan sinihomejuustosarvet maistuvat myös mainiosti glögin kanssa ja ovat lapsityövoimaa perheen osallistamista parhaimmillaan.

Viikunasalaatti

Kaipaatko jotain raikkaampaa? Viikunasalaatti on ihana kauden salaatti. Se on raikas, mutta myös tuhti, kiitos taas kerran ystävämme juuston.


Pepperoni-paprikapiirakka

Neljän juuston piirakan lisäksi lemppareihini kuuluu pepperoni-paprikapiirakka, joka on yksi onnistuneimpia kehittelemiäni piirakkareseptejä. Siitä ei nimittäin puutu makua niin kuin suolaisista piirakoista tuppaa joskus puuttumaan.

Spanakopita eli kreikkalainen feta-pinaattipiiras

Vähän maailman makujakin mukaan. Kreikkalainen feta-pinaattipiiras on ihana yhdistelmä suolaa ja hunajan makeutta. Se on samaan aikaan pehmeää ja rapeaa. Muista käyttää tähän mahdollisimman laadukasta oliiviöljyä.

Pelitilihapiirakka

Muistatteko vuosien takaisin peltilihapiirakkabuumin? Se on ihan turhaan unohtunut, sillä peltilihapiirakka on ihana tarjottava nyt ja aina. Suomen vastine spanakopitalle. Ohjeen voit kurkata tämän linkin takaa jos lupaat ummistaa silmäsi kamalilta sinisävyisiltä kuvilta, joita en ole saanut korjattua, vaikka kauhistelen niitä aina yhtä paljon.

3 pikkusuolaista

Rumista kuvista puheen ollen, tämänkin tunnistaa vanhaksi postaukseksi heti kun vilkaisee kuvitusta. Ohjeet ovat kuitenkin yhä erittäin päteviä. Valitsetko guacamole-valkosipulikierteet, pesto-juustokolmiot, valkohomejuustopalat vai kaikki ne? Nappaa täältä ohjeet talteen.

3 kommenttia