Reseptit,  Salaatit,  Yleinen

Persikka-mozzarella-prosciuttosalaatti

Veimme taannoiseen peli-iltaamme pinaatti-taatelisalaatin lisäksi myös toisen salaatin. Mozzarellaa ja ilmakuivattua kinkkua sisältävä salaatti oli perinteisempi, mutta se sisälsi muutaman kivan lisän, joita vastaavissa salaateissa ei usein näy.

Ilmakuivatun kinkun hyvä ystävä persikka pääsi mukaan salaattiimme ja kivan viimeistellyn maun toi tuore minttu, joka raikasti salaattia ihanasti. Kastike syntyi oliiviöljystä ja balsamiviinietikasta. Kaiken kruunasi suola ja pippuri, joita pitäisi muistaa laittaa salaatteihin useamminkin.

Salaatin toteutuksesta ja kuvista vastasi Henkka, ja herra saisi useamminkin touhuta ruokia itsekseen, niin vakuuttavin ottein tämäkin herkku syntyi. Viimeistellyistä kuvista puhumattakaan. Ehkä sitten kun talokiireet helpottavat, ehtii Henkka tehdä blogiin jopa ihan omia kokonaisia postauksiakin. Sitä odotellessa tehkäämme salaattia.

Persikka-mozzarella-prosciuttosalaatti

– 4 persikkaa
– 100-150 g ilmakuivattua kinkkua
– mozzarellaa
– pienilehtisiä salaatteja
– tuoretta minttua
– 0,5 dl oliiviöljyä
– 2 rkl balsamiviinietikkaa
– suolaa ja pippuria

Poista persikoista kivet ja lohko ne neljään osaan. Huuhtele salaatit ja kippaa ne kulhoon yhdessä mintun kanssa. Lisää persikkalohkot. Revi mozzarella paloiksi ja pilko kinkku sopiviksi suupaloiksi ja lisää nekin salaattiin. Pirskottele öljy ja balsamiviinietikka päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Nauti sellaisenaan tai rapeakuorisen leivän kera.

Kommentit pois päältä artikkelissa Persikka-mozzarella-prosciuttosalaatti