Reseptit,  Salaatit,  Yleinen

Jarkon salaatti – katso herkullinen ohje

Oikeasti tämä ei kai ole Jarkon keksimä salaatti, mutta koska Henkka pölli reseptin häneltä, kutsumme sitä Jarkon salaatiksi. Salaattia on hauska kutsua Jarkon salaatiksi myös siksi, että ajatus salaattia tekevästä Jarkosta on hieman absurdi. Tai oli ennen kuin näin todistusaineistokuvat siitä, että mies todella pilkkoi salaatin omin isoin kätösin. Hyvä Jarkko!

Alkuperäisessä reseptissä oli kuulemma sinihomejuustoa, mutta Jarkko oli vaihtanut sen parmesaaniin. Mekin teimme näin ollen salaatista parmesaanisen version, mutta sinihomejuustokin sopii tähän varmasti täydellisesti, ja sitäkin versiota täytyy vielä kokeilla. Salainen ainesosa Jarkon salaatissa on hunaja, eikä pippuriakaan kannata säästellä.

Jarkon salaattia on syöty jo ainakin kaksissa grillikauden avajaisissa ja se sopiikin erinomaisesti grilliherkkujen kaveriksi. Nappaa tästä siis helppo ja herkullinen resepti talteen kesän grillirientoja varten. Kiitos Jarkko!

Jarkon salaatti

– salaattia
– rucolaa
– (kirsikka)tomaattia
– päärynää
– saksanpähkinöitä
– hunajaa
– parmesaania lastuina
– suolaa ja pippuria

Huuhtele salaatti, rucola ja tomaatit. Kuori ja pilko päärynä ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Jätä juusto viimeiseksi ja lorauta ennen sen lisäämistä salaattiin hunajaa. Mausta pippurilla ja tarvittaessa myös ripauksella suolaa. Hunajaa voi turauttaa vielä pöydässä hieman lisää oman annoksen päälle, sillä makean hunajan ja suolaisen juuston liitto on tämän herkkusalaatin sielu ja sydän.

P.S. Grillaajamestareille tiedoksi, että juhannusviikolla blogiin ilmestyy suuri grillauspostaus, joka sisältää parhaat vinkit ja reseptit grillikaudelle. Pysy siis menossa mukana!

Kommentit pois päältä artikkelissa Jarkon salaatti – katso herkullinen ohje