Pastaruoat,  Reseptit,  Yleinen

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Tässäpä olisi klassikkopasta vailla vertaa, tai oikeastaan vielä klassisemman aglio e olio -pastan chilinen muunnos. Raaka-aineita tässä pastassa on vain kourallinen, joten on entistä tärkeämpää, että teet pastan laatutuotteista.

Hyvä oliiviöljy ja laadukas pasta ovat avainasemassa. Niiden avulla yksinkertaiselta ja ehkä tylsältäkin kuulostava pasta tulee yllättämään sinut herkullisuudellaan. Tästä ei pasta juuri enää paremmaksi voi mennä, eikä ole mikään ihme, että aglio e olio -pasta ja sen muunnokset ovat nousseet lähes legendaksi asti.

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

– 400 g spaghettia
– yksikyntinen valkosipuli tai 4 valkosipulin kynttä
– kaksi punaista chiliä
– 4 rkl oliiviöljyä
– suolaa ja pippuria

Pilko valkosipuli sekä chilit ja kuullota niitä pannulla öljyssä. Varo ettet polta niitä. Laita spaghetti kiehumaan suolattuun veteen ja lisää hieman öljyä perään, jotta pasta pysyy irtonaisena. Öljyn tarpeellisuudesta voidaan tosin olla montaa mieltä ja oma mielipiteenikin on vielä vähän hakusessa. Kokeilemalla se selvinnee ajan myötä.

Kun spaghetti on al denteä, valuta se ja lisää pannulle valkosipulin ja chilin kanssa. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.