Makeat herkut,  Reseptit,  Yleinen

Appelsiinitartaletit suklaayllätyksellä

Nämä appelsiiniset tartaletit näyttävät kenties vähän tylsiltä vaaleanhailakassa ulkoasussaan, mutta älä anna kalpean ulkonäön hämätä. Tartaletit kätkevät nimittäin sisäänsä herkullisen yllätyksen ja ovat todella ihanan makuisia. Rapea murotaikinakuori ja pehmeä appelsiinitäyte riittäisivät jo sellaisenaan, mutta minäpä jemmasin jokaisen tartaletin sisään vielä palan Fazerina-suklaata, joka suli sinne suloiseksi suklaasydämeksi. Ja kyllä muuten maistui niin työkavereille, perheelle kuin ihan minulle itsellenikin. Nam.

– murutaikinaa (mulla oli paketti kaupan pakastealtaasta löytyvää valmistaikinaa)
– 3 kananmunaa
– 3 dl kuohukermaa
– 1 appelsiinin mehu
– 1 dl sokeria
– Fazerina-suklaata

Kauli murutaikina ja painele se tartalettivuokiin. Esipaista taikinaa 5-10 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Jos haluat voit laittaa vuokien pohjalle taikinan päälle kuivia herneitä, jotta taikina pysyy muodossaan, tai sitten uudelleenmuotoilet valunutta taikinaa esipaiston jälkeen hieman käsin.

Tee sitten täyte. Sekoita kerma, kananmunat, appelsiini mehu ja sokeri keskenään ja vatkaa hyvin. Laita jokaisen vuoan pohjalle pala Fazerina-suklaata ja kaada täytettä päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia niin että täyte hyytyy. Homma jähmettyy vielä uunista tulon jälkeenkin, joten täyte voi olla vähän hyllyvää kun otat tartaletit pois uunista.

Jäähdytä hyvin ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa. Jos maltat odota seuraavaan päivään jolloin tartaletit maistuvat kaikista maukkaimmalta.

Kommentit pois päältä artikkelissa Appelsiinitartaletit suklaayllätyksellä