Makeat herkut,  Yleinen

Crim Rolls – Jälkiruoka Afganistanista

Viimeistä viedään! Helatorstain makumatkalta on nimittäin esittelemättä enää jälkiruoka. Afganistanilaiset leivosrullat eli Crim Rollsit maistuivat mummolalta ja kotisuomelta mansikkahilloineen ja kardemummineen, mutta vaihtamalla hillon vaikkapa johonkin eksoottisempaan hedelmähilloon, oltaisiin oltu ehkä oikeasti vähän lähempänä Afganistanin makumaailmaa. Mutta kun me pidämme mansikkahillosta, ja kun sitä sattui olemaan jääkaapissa, niin me käytimme nyt sitä. Ja siitä tuli hyvää.

– paketti voitaikinaa
– 1-2 dl vispikermaa
– 3-5 rkl hilloa
– 0,5 tl kardemummaa
– tomusokeria koristeluun

Sulata valmis voitaikina ja kauli levyt ohuemmiksi. Tai kauli alusta alkaen itse väsäämäsi voitaikina ohuehkoksi levyksi. Tee foliosta sormen paksuisia rullia ja kiedo voitaikinaa foliorullien ympärille. Minä laitoin taikinan yksinkertaisesti vain näin… :

…mutta siistimpiä rullia tulee, jos teet taikinasta pitkän ohuehkon nauhan ja kieputat nauhaa folion ympärille siistiin riviin niin, että foliorulla peittyy. Ymmärsittekste? Siis vähän niin kuin kieputtaisit narua sormen ympärille.

Paista rullia 225-asteisessa uunissa noin vartin verran. Anna jäähtyä kunnolla. Minä tein rullat valmiiksi jo aamulla ja annoin niiden jäähtyä rauhassa koko päivän, kunnes illalla koitti odotettu rullien täyttämishetki.

Rullat täytetään siis kermavaahdolla, joka on maustettu kardemummalla. Laita lautaselle reilu kasa hilloa, asettele kermavaahdolla täytetty leivosrulla hillon päälle ja koristele koko komeus tomusokerilla. Me otimme ylijääneen kermavaahdon kipossa mukaan syöminkeihin, sillä minä ainakin olen niin hulluna kardemummaan, että lätkäisin onnessani sillä maustettua kermavaahtoa ison kasan Crim Rolls-annokseni päälle. Kuvan ottamisen jälkeen tietenkin, ettei kermavaahto-övereistäni jää todistusaineistoa..

Kommentit pois päältä artikkelissa Crim Rolls – Jälkiruoka Afganistanista