Nizza,  Ranska,  Ulkomaat,  Yleinen

Chez Palmyre – Ravintolasuositus Nizzaan

Nizzan vanhakaupunki on täynnä ihania paikkoja. Yksi ihanimmista on Chez Palmyre -niminen ravintola, jossa nautimme lähtöpäivänä erinomaisen lounaan. Pienen ravintolan tunnelma oli suloinen, hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdallaan ja ruoka todella maukasta.

Chez Palmyre on melko huomaamaton, vaikkei sijaitsekaan mitenkään erityisen vaikeassa paikassa, vaan itseasiassa aika vilkkaan kadun varrella. Väittäisin, ettei tänne silti tupsahda ihan vahingossa. Ikkunoiden pitsiliinat peittävät osan näkymästä, mutta antavat toisaalta suloista kodikkuutta ja ruokarauhan sisällä olijoille. Me kurkistimme ovesta sisään ja mukava tarjoilijapoika lupasi tehdä meille tilaa kymmenen minuutin sisään. Jäimme odottelemaan kadulle, sillä pieni ravintola oli hyvin täynnä.

Hetken kuluttua hän huikkasi meille oven raosta ja ohjasi nälkäiset kaverukset pitkän pöydän päätyyn. Huokailimme ihastuksesta ravintolan kotoisaa tunnelmaa, hauskoja yksityiskohtia ja pienen ravintolan tiivistä tunnelmaa aistien. Siinä me istuimme samassa pöydässä oletettavasti paikallisten mummojen ja pappojen lopetellessa lounastaan ja tunsimme olomme oikein tervetulleiksi, vaikka lienimmekin ravintolan ainoat turistit, tai ainakin ainoat ei-ranskalaiset.

Päivän menu on kirjoitettu seinällä olevaan peiliin ja se on vain ranskaksi. Tarjoilijakin puhuu mielellään ranskaa, joten oli onni, että meillä oli yksi ranskan kielen taitoinen kaveri mukana. Toisaalta, olisi nuori mies varmaan englantiakin osannut, ja jos ei olisi, niin joskus on hauska tilata listalta sokkona mitä sattuu.

Italian kielen osaamisesta oli jonkin verran hyötyä kirjoitetun ranskan ymmärtämisessä ja ranskankielinen ruokasanastokin on ruokabloggaajalle osin tuttua, joten ihan ummikkona en olisi joutunut olemaan ilman ranskan kielen taitoista ystävääkään. Silti tilaamisen hetkellä oli sormi suussa, kun en tajunnut lainkaan mitä tarjoilija ja ystäväni puhuvat keskenään ja pitääkö minun kenties sanoa jotakin ja missä vaiheessa.

Saimme tilauksen kuitenkin tehtyä ja jäimme odottelemaan ruokaamme. Kolmen ruokalajin lounas maksoi 20 euroa ja oli hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Melkein teki pahaa maksaa niin vähän näin hyvästä lounaasta.

Minä söin alkuun jotakin terriinin tapaista, ja jossain kohtaa muistan maistaneeni myös ankanmaksaa tai vastaavaa. Annos oli herkullinen ja tyttöjen alkukeitot näyttivät ja kuulemma myös maistuivat oikein hyviltä.

Pääruoaksi otimme kaikki päivän risoton, sillä olimme kuulleet kehuja paikan risotoista. Ja kyllä, suosittelen ehdottomasti Palmyren risoton maistamista, sillä täällä se osataan tehdä juuri oikeanlaiseksi. Ja minä olen vielä yleensä aika tarkka risottojen kanssa. Ilman faktatietoja suumme väittivät tämän päiväisessä risotossa olleen ainakin kurpitsaa (ja myöhempi tarkistus kertoi makuaistimme olleen oikeassa), mutta muuten emme osaa sanoa annoksesta muuta kuin että se oli suussasulavan ihanaa.

Jälkiruoaksi otimme suklaata, joka tarjoiltiin kupissa vaahtomaisen moussen tai vanukkaan muodossa. Sekin oli oikein herkullista, aivan kuten lounaan kanssa nauttimamme viinikin. Lasku tuli pöytään hauskassa rasiassa ja Palmyrestä asteli ulos kolme oikein tyytyväistä tyttöä, jotka suosittelevat ravintolaa lämpimästi muillekin.

Kommentit pois päältä artikkelissa Chez Palmyre – Ravintolasuositus Nizzaan