Liharuoat,  Reseptit

Ranskalaisen bistron kana- tai kalkkunaleikkeet

Ranskalainen ruoka voi kuulostaa hienostelevalta ja jopa vähän pelottavalta, mutta taidokkaan ranskalaisen ruoanlaittotaidon lisäksi maan keittiö on paljon muutakin. Omia lemppareitani ovat ranskalaiset bistroruoat, jotka ovat usein arkiruokamaisempia, simppelimpiä ja tuhdimpia kuin pienet fine dining -piiperrykset.

Ranskalaisessa bistrossa voitaisiin hyvinkin tarjoilla myös näitä leivitettyjä kana- tai kalkkunaleikkeitä, joita teimme erään lauantai-illan iloksi. Liha marinoitiin sitruunassa ja salviassa ja tarjoiltiin kapriskastikkeen kera. Minä nautiskelin leikkeen kanssa pienen tuopillisen olutta, kun taas Henkka otti lasin punaviiniä, sillä luuletko tosiaan ranskalaisen juovan jotain muuta kuin viiniä bistrossakaan? Niin tai näin, kumpikin juoma toimi leikkeiden kera hyvin, samoin rosmariiniperunat sekä hernelisuke, joita maistelimme leikkeiden kanssa.

kalkkunaleike

Kana- tai kalkkunaleikkeet sitruuna-kapriskastikkeessa
4-6 annosta

– 700 g ohuita kana- tai kalkkunafileitä
– 3 (luomu)sitruunaa
– tuoretta salviaa
– öljyä
– korppujauhoja
– pieni purkki kapriksia
– suolaa ja pippuria

Laita ensin kana- tai kalkkunafileet marinoitumaan. Raasta kahden sitruunan kuori ja purista niistä mehu erilliseen kulhoon. Säästä puolet mehusta kastiketta varten ja kippaa marinadiin toinen puolisko mehusta. Muista että yksi sitruuna tarjoillaan lohkoina valmiiden leikkeiden kanssa.

Laita marinadiin öljyä suunnilleen saman verran kuin sitruunamehuakin on. Lisää marinadiin myös salvian lehdet (säästä osa koristeluun) sekä suolaa ja pippuria. Anna lihojen marinoitua vähintään puoli tuntia.

Pyörittele lihat sitten korppujauhoissa ja paista reilussa öljyssä kullanruskeiksi ja rapeiksi. Tee samalla kastike kuumentamalla puolet sitruunamehusta sekä saman verran öljyä pienessä kattilassa. Lisää kastikkeeseen myös kaprikset.

Mausta valmiit leikkeet suolalla ja pippurilla. Kaada kastike leikkeiden päälle ja koristele annos salvianlehdillä. Laita tarjolle myös sitruunan lohkoja, joista voi halutessaan puristaa mehua leikkeiden päälle.

kalkkunaleike-2

Kommentit pois päältä artikkelissa Ranskalaisen bistron kana- tai kalkkunaleikkeet