Kotimaa,  Rauma

Sydvest- Paras kala-annos ikinä!

Yhteistyössä Ravintola Sydvest

Harva ravintolaillallinen onnistuu enää sykähdyttämään kunnolla. Olemme päässeet vuosien blogitaipaleemme aikana maistelemaan niin upeita herkkuja, että vaikka hyviä ja erinomaisiakin ravintolakokemuksia on yhä paljon, olen kaivannut sitä tunnetta kun joku ruoka vie todella jalat alta. Raumalla törmäsin parhaaseen kala-annokseen ikinä ja olin niin onnellinen, että muistelen illallista varmasti vielä pitkään. Nyt oli hyvä!

Oli helteisen elokuun päivän ilta. Olimme saaneet lapset unille ja isovanhemmat jäivät vahtimaan pienokaisia hotellille kun kävelimme Vanhan Rauman halki kohti Sydvestiä. Yltyvä tuuli lupaili viileämpää yötä ja ehkä ukkostakin. Kovaa vauhtia liikkuvien pilvien välistä siivilöityi kullankeltaista valoa vanhoille mukulakivikaduille. Oli yhä kuuma, mutta ilmassa alkoi olla lupaus syksystä.

Pysähdyimme vanhan Ruikkseppin rakennuksen eteen ja astuimme sisään ravintolaan. Tilasimme ikkunapöytäämme alkudrinkit ja ihastelimme hetken tilan merellistä sisustusta. Sitten alkoi ruokailotulitus.

Hämmästyimme kun heti ensimmäisenä lasiin kaadettiin tuhtia Barbera d’Alba punaviiniä. Mikä mahtaa olla alkuruoka, joka vaatii näin vahvan viinin? Veikkasin jotain juustoista, mutta olin väärässä. Eteemme kannettiin härän tartaria friteerattujen kapristen kera.

Olen ikävöinyt tartaria raskauksieni aikana, joten ei haitannut yhtään vaikka olimme syöneet edellisenäkin iltana tartaria. Hyvä tartar maistuu aina ja tämä oli jopa Ravintola Kalatorin erinomaista tartaria parempaa. Friteeratut kaprikset oli loistoidea! Haluan niitä jatkossa aina tartariini.

Olimme alkuruoan jälkeen hyvin vaikuttuneita. Toivoin että pääruoka jatkaisi samaa tasoa, mutta en arvannut sen olevan vielä parempaa. Maukasta ahventa, pehmeää kanttarellikastiketta ja rapeaa lehtikaalia. Niin täydellinen yhdistelmä että mykistyimme täysin. Suolaakin oli kerrankin uskallettu käyttää riittävästi. Mikään ei ole harmillisempaa kuin suolaton kala. Rankkasin Sydvestin annoksen parhaaksi kalaruoaksi ikinä ja se on tosi paljon sanottu.


Jälkiruoaksi maistelimme vielä porkkanakakkua, jonka lapsuudesta tutut maut siivittivät meidät makoisille yöunille. Kävelimme hiljaisen Rauman halki takaisin hotellille ja pötkähdimme onnellisina nukkumaan. Avoimista ikkunoista tulvi sisään viileämpää ilmaa katkaisten pitkän hellejakson. Huomenna hyvästelisimme Rauman, joka osoittautui mainioksi ruokamatkakohteeksi.


Bloggaajan kanssa syömässä. Aina kuvaus- ja somesessio ennen kuin ruokaan pääsee käsiksi. Näyttääkö tutulta?

Kommentit pois päältä artikkelissa Sydvest- Paras kala-annos ikinä!