Kotimaa,  Tampere,  Yleinen

Scandic Tampere Station

Yövyimme Tampereen reissullamme Scandic Tampere Stationissa, jonka sijainti Tammelassa aivan rautatieaseman kupeessa vastasi hyvin tarpeitamme. Koska päiväohjelmaamme kuului lähes koko päivän kestävä sisävesiristeily, starttasin automme Keravalla jo ennen aamuseitsemää (Huom, minä ajoin puolet matkasta! Ihmeiden aika ei ole ohi.).

Perillä Tampereella olimme kahdeksan jälkeen ja ajatuksenamme oli heittää matkatavarat hotellille säilytykseen ja ilmoittaa, että tulemme ottamaan huoneemme vasta illalla risteilyn jälkeen. Iloksemme huone oli aikaisesta aamusta huolimatta kuitenkin jo valmis ja pääsimme tutustumaan siihen heti.

Hotellin yleisilme on moderni ja trendikäs. Sisustusta on piristetty pinkin ja limenvihreän sävyin ja tyylikkäästä harmaavalkoisesta huoneestammekin löytyi pirteää limenvihreää sekä kylpyhuoneesta myös turkoosia.

Muhkeat kylpytakit odottivat sängyllä ja kylpyamme houkutteli kovasti tyylikkäine suihkutuotteineen. Olisin voinut myös keitellä kahvia tai teetä huoneesta löytyneellä keittimellä, mutta koska meillä alkoi olla jo kiire risteilylle, sanoimme heipat huoneellemme, veimme auton parkkiin ja kävelimme Laukontorille, josta paattimme lähti kohti päivän seikkailuja.

Risteilyn jälkeen saavuimme takaisin hotellille siistiytymään illallista varten. Huoneessa odottanut yllätys sai allekirjoittaneen hihkumaan ilosta ja ensimmäinen mansikka sujahti suuhuni tuossa tuokiossa. Nautiskelimme skumppapullon aperitiiviksi ja maistelimme mehukkaita appelsiineja, pähkinöitä, suklaata ja mansikoita. Kyllä voi pienestä tulla ihminen iloiseksi, mietin kun kilistelimme skumppalaseillamme loman ja Tampereen kunniaksi.

Illallisen jälkeen muhkean pehmeä sänky imaisi meidät sisäänsä ja hotellihuoneessa tuli nukuttua niin syvät unet ettei tosikaan. Olin aamulla aivan pihalla kun heräsin ja olisin voinut helposti nukkua ainakin kellon ympäri, ellei herätyskello olisi muistuttanut, että hotellin aamiaiselle täytyy ehtiä.

Ja se aamiainen. Oih ja voih. Hotelliaamiainen on aina ihana, mutta tämä oli jotenkin vielä parempi kuin hotelliaamiaiset keskimäärin. Suurin syy sille lienee noutopöydästä löytynyt mustamakkara, johon olen aivan hulluna, sekä lämpimät karjalanpiirakat ja munavoi, joita söin, hups, kolme.

Aamiaispöydästä löytyi leikkeleitä, juustoja, kasviksia, kananmunaa eri tavoin, paljon erilaisia leipiä, lämpimiä ruokia, mehuja, kuumia juomia, ihana hedelmävalikoima, runsas muro/mysli/jogurttiosasto ja oikeastaan kaikkea muuta mitä voi toivoa, paitsi pekonia. Pekonin puuttumisesta tulee pieni miinus, sillä se kuuluu mielestämme olennaisena osana hotelliaamiaiseen.

Lapset oli huomioitu hotellissa erinomaisesti ja voimmekin suositella Scandic Tampere Stationia etenkin lapsiperheille. Hotellin maskotti oli vastassa aamiaisravintolassa, yhdessä neukkarissa oli lapsille videoita, pelejä ja leikkejä, pitkin hotellia oli paperilappuja, joissa maskotti kertoi lapsille muun muassa sen, että aamiaiselta saa lettuja. Kuinka monta sinä syöt?

Hotellista löytyy myös asiallisen näköiset kokoustilat, sauna ja kuntosali, Bistro-ravintola, kesäterassi ja hotellin aulassa on ympäri vuorokauden avoinna oleva Scandic Shop -myymälä, jossa näytti olevan kaikkea mahdollista tarpeellista, jota hotellivieras voi matkallaan kaivata. Minun katseeni nauliutui tietysti karkkeihin, mutta näytti siellä olevan myös ainakin hammasharjoja, kosmetiikkaa, kylmiä juomia ja sen sellaista myytävänä.

Aamiaisen jälkeen lähdimme pikkuhiljaa valumaan pois huoneestamme ja hotellista, vaikka täällä olisi kyllä viihtynyt pidempäänkin. Respan ihanan iloinen tyttö kertoi meille vielä ravintolasuosituksia ennen kuin sanoimme heipat ja lähdimme vielä hetkeksi pyörimään kaupungille.

Yhteistyössä Scandic Hotels

Kommentit pois päältä artikkelissa Scandic Tampere Station