Kotimaa,  Naantali,  Perhematkailu,  Porvoo,  Tampere,  Yleinen

Muumimatkalla Suomessa

Sisäänpääsyt saatu yhteistyössä Visit Naantalin ja Muumimuseon kanssa.

Meillä asuu pieni muumifani. Uskon että näin on monessa muussakin suomalaisessa lapsiperheessä sekä myös lapsettomassa perheessä. Muumit vetoavat aikuisiinkin, vaikka ainakaan Henkka ei myönnä mitään. Minä sen sijaan olen huomannut kaappiin muuttaneen muutaman muumimukin kuin itsestään ja pikkubloggaajan muumihahmot ovat mielestäni ehdottomasti lelujen söpöimmästä päästä.

Ketään perheestämme ei ole myöskään varsinaisesti jouduttu pakottamaan matkustamaan muumikohteisiin, vaikka toki suurin innoittaja reissuille ovatkin pikkubloggaajan onnesta loistavat silmät ja maailman levein hymy suloisine hymykuoppineen, jotka syttyvät lapsen kasvoille aina kun näkyvillä on muumeja. Ja niitähän on ollut näkyvillä ilahduttavan usein. Kas tässä vinkkimme muumimatkalle kotimaahan:

Muumimaailma

Kailo, Naantali

Naantalin Muumimaailma on klassikko, jonka tietävät kaikki. Alueella voi viettää vaikka koko päivän, mutta myös lyhyempi visiitti voi olla aivan riittävä varsinkin pienemmille lapsille. Me tutustuimme Muumimaailmaan muutaman tunnin ajan esikoisen ollessa 2-vuotias ja kuopuksen 4 kuukauden ikäinen. Tuossa ajassa perheen muumifani ehti hyvin sanoa käsipäivää Muumipapalle, olla Muumimamman silitettävänä ja vilkuttaa Niiskuneidille innoissaan. Myös lapset ja minä moikkasimme tuttuja muumihahmoja.

Muumimaailman pääsylippujen hintoja on kritisoitu turhan kalliiksi, mutta meille ainakin lapsen riemu on kaiken sen arvoista (vaikka saimmekin liput tällä kertaa blogiyhteistyönä). Muumimaailma oli koko perheelle viime kesän ehdoton kohokohta. Pienen muumifanin ilo tarttui muihinkin ja muistelen vieläkin melkein tippa linssissä sitä miten ihanan elämyksen Muumimaailma tarjosi pikkubloggaajallemme.

Muumimuseo

Yliopistonkatu 55, Tampere

Tampereen Muumimuseossa on käynyt meidän perheestä vain suurin muumifani Henkka. Hän tutustui tuolloin juuri auenneeseen museoon bloggaajien Tampere-päivänä ja yllättyi positiivisesti. Museo oli kiva aikuisellekin ja jopa museot yleensä kaukaa kiertävälle Henkalle.

Pikkubloggaajamme oli tarkoitus päästä Muumimuseoon viime kesänä, mutta Tampereen reissu siirtyi myöhemmälle kaupungin hotellien oltua täynnä suunnittelemanamme ajankohtana. Muumimatkoja tiedossa siis tulevaisuudessakin! Muistathan että kaikkia reissujamme voi seurata Instagramissa, jossa on paljon enemmän materiaalia ja kuulumisia kuin mitä tänne blogin puolelle päätyy.

Muumipuisto

Kaupunginpuisto, Porvoo

Porvoossa sijaitsee muumiteemainen leikkipuisto, jonne pikkubloggaajan oli päästävä serkkunsa kanssa touhottamaan. Lopulta serkukset kuitenkin nukkuivat päiväunensa ristiin niin että yhteinen leikkipuistoaika jäi minimiin, mutta eivätpä nuo taaperot muutenkaan olisi osanneet vielä keskenään leikkiä.

Sen sijaan vanhempien kanssa oli ihan parasta leikkiä muumiteemaisessa puistossa, josta löytyi vaikka mitä kivaa kaikenikäisille temmeltäjille. Myös vanhemmille. Ainakin jos on sellainen nolo sisäisen lapsensa liian usein löytävä innostuja, joka taantuu juuri tällaisissa paikoissa lasten tasolle. Kyllä, puhun itsestäni, mutta ei kerrota kenellekään.

Leikkipuistoa ympäröi kiva vihreä puisto, josta löytyi helteisenä päivänä viilennystä niin puiden tarjoamien varjojen kuin suihkulähteenkin muodossa.

Mitä muita muumifanien must-kohteita Suomessa on? Pikkubloggaaja kiittää vinkeistä jo etukäteen!