Kotimaa,  Yleinen

10 kotimaan pienempää klassikkokohdetta

Suomessa on ihania matkakohteita, joista kokosin tähän nyt 10 hieman pienempää suosikkiani. Unohdetaan hetkeksi Helsinki, Turku, Tampere ja kumppanit ja kierrellään hieman pienempiä kaupunkeja. Kuinka monessa näistä olet käynyt? Löytyykö lemppareita – tai puuttuuko niitä listaltani?

Hanko

Hanko on kesäinen klassikko, jossa parasta on merellinen tunnelma, hiekkarannat ja Origon saaristolaispöytä.

Pori

Porista löytyy kivaa koko perheelle. Pakollisen Yyterin lisäksi kaupunki kätkee sisäänsä paljon muutakin mukavaa. Katso tästä mitä kaikkea.

Savonlinna

Savonlinna maistuu muikuilta, lörtsyltä ja Kalliolinnan letuilta. Herkkuja sulatellessa voi käydä maisemaristeilyllä ja ihailla Olavinlinnaa.

Porvoo

Porvoo kuuluu kesään kuin jäätelöhetki lomapäivään. Lue täältä kaikki juttumme Porvoosta. Niitä on kertynyt vuosien varrella melkoisesti.

Loviisa

Porvoon tuntemattomampi serkku on hieman samaa sarjaa kuin Porvoo, mutta rauhallisempi ja vanhanaikaisempi. Mitäs jos suuntaisitkin tänä kesänä Porvoon lisäksi Loviisaan?

Naantali

Naantali, sen aurinko, muumit ja merimaisemat. Ihan paras koko perheen lomakohde. Kylpyläkin löytyy ja useita paikkoja syödä hyvää ruokaa.

Fiskars

Fiskars on pieni suloinen klassikko Raaseporissa. Tutustu Fiskarsin reissulla myös 10 km päässä sijaitsevaan Billnäsin ruukkiin.

Hämeenlinna

Hämeenlinnaa voi pitää mielestäni yllättäjänä kun mietitään kotimaan lomakohteita. Milloin olet viimeksi käynyt Hämeenlinnassa? Niinpä. Olisiko tänä kesänä sen aika?

Imatra

Imatrankoski ja Valtionhotelli riittävät toimimaan Imatran vetonauloina jo itsessään. Lähistöllä sijaitsevat kaksi kivaa kylpylää ja järvimaisemat eivät varsinaisesti vähennä Imatran viehätysvoimaa lomakohteena.

Tuusulanjärven alue

Okei, vedän vähän kotiinpäin, mutta onhan Tuusulanjärven ympäristö klassikko. Täällä se Sibbekin hoiti essentiaalista vapinaansa alkoholilla ja taisi leikkiä siinä sivussa hieman nuoteilla ja sävelillä. Myös erään toisen tunnetun herran Aleksis Kiven kuolinmökki on alueen tärkeä iloinen nähtävyys.

Paras tapa tutustua Tuusulanjärven alueeseen on pyöräillä järven ympäri, pysähdellä matkan varren kahviloissa ja istahtaa Etelä-Suomen Kolille eli Sarvikalliolle.

2 kommenttia

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Kaikissa näissä, lukuun ottamatta Tuusulanjärven aluetta, on itse asiassa jopa parin viime vuoden aikana tullut käytyä useampaan kertaan. Kivoja nostoja noin yleisesti, listalle voisi lisätä myös Kuopion ja Lappeenrannan, tosi kivoja kaupunkeja kumpikin.