Italia,  Lombardia,  Milano,  Ulkomaat,  Yleinen

Signorvino, Milano

Vietimme syyskuussa kolme päivää Milanossa Emilia Romagnaan suuntautuneen blogimatkan päätteeksi. Emme juurikaan suunnitelleet Milanon aikaamme vaan päätimme vain olla ja syödä hyvin, kierrellä kaupungilla sen verran kun huvittaa ja nukkua päiväunet hotellilla jos siltä tuntuu. Blogimatka olisi kuitenkin täynnä ohjelmaa, joten sen jälkeen olisi kiva tutustua ihan iisisti Milanoon.

Ruoka näytteli Milanossakin pääosaa ja jokainen testaamamme ruokapaikka oli erinomainen. Kiitos Milanossa asuvan bloggaajakollegan Magen, joka antoi meille monta hyvää vinkkiä kotikaupunkiinsa. Ilman hänen apuaan aikamme Milanossa ei olisi ollut niin herkullinen. Saimme Magelta myös muita kuin ruokaan liittyviä matkavinkkejä Milanoon, mutta palataan niihin myöhemmin. Nyt haluan esitellä teille yhden testaamistamme ravintoloista.

Signorvino sijaitsee keskeisellä paikalla Piazza del Duomolla. Kaksikerroksinen ravintola löytyy aukion kulmasta Duomon takaa, ostoskatu Corso Vittorio Emanuele II:n alkupäästä. Me pyörimme aikamme hukassa ravintolaa etsiessämme, vaikka se oli lopulta ihan helppo löytää. Piti vaan tietää mistä kohtaa aukiota etsiä ja mehän olimme alkuun juuri vastakkaisessa suunnassa. Duomon takakulmalle siis, Galleria Vittorio Emanuelen puolelle. Sieltä löytyy ruokaa.

Signorvinon keskeinen sijainti Piazza del Duomolla olisi todennäköisesti taannut sen, ettemme olisi astuneet kyseiseen ravintolaan ilman Magen kehotusta. Usein pahimmat turistirysät sijaitsevat juuri tällaisissa paikoissa, mutta Duomon takana paraatipaikalla aukion kulmassa sijaitseva Signorvino tekee poikkeuksen. Ravintola oli täynnä paikallisia.

Signorvino on viinikaupan ja ravintolan yhdistelmä, jonka yläkerran salissa on myytäviä viinipulloja ja ruokapöytiä sulassa sovussa. Puheensorinaa riittää ja pöytää voi joutua etenkin illalla hetken odottelemaan. Se kuitenkin kannattaa. Tutki vaikka sillä aikaa myynnissä olevia viinejä tai hengaile hetki ulkona katsellen Duomoa ja ihmisvilinää.

Ravintolan ulkopuolella on myös kiva terassi ja sekin on usein täynnä. Duomon varjossa on mukava istua ja katsella aukion kuhinaa, Milanon tyylikkäitä ihmisiä ja kuunnella katusoittajia. Me istahdimme terassille illallistamaan ja palasimme paikalle seuraavana päivänä juomaan lasilliset Amaronea. Ai että se oli muuten hyvää.

Ravintolan menu on jaoteltu Italian maakuntien mukaan ja tokihan me halusimme maistaa Lombardian herkkuja. Lombardian maakunnassa, jossa Milanokin sijaitsee, suositaan tuhteja rasvassa paistettuja ruokia, mikä sotii räikeästi Milanon langanlaihojen mallien värittämän katukuvan kanssa, mutta sopii toisaalta Pohjois-Italian viileämpään ilmastoon.

Signorvinossa nauttimamme annokset olivat herkullisia, mutta toden totta melkoisen tuhteja ja rasvaisia. Hyvää, mutta todella täyttävää. Minä pidin enemmän pastasta kun taas Henkalle taisi maistua paremmin lintuannos.

Tuhdin ruoan kaverina juodaan usein kuohuvaa ja valitsemamme lombardialainen Franciacorta sopi rasvaisen ruoan kaveriksi erinomaisen hyvin. Jos tuhti ruoka ei sovi Milanon tyylikkääseen imagoon, niin kuohuva Franciacorta sopii siihen sen sijaan täydellisesti.

Signorvinon voisi kuvitella olevan kallis paikka eikä vähiten sen sijainnin takia, mutta hinnat ovat maltillisia ja rahoilleen saa paljon vastinetta. Annokset ovat isoja ja viiniä on saatavilla kaikista hintaluokista. Palvelu on ystävällistä ja se toimii kiireestä huolimatta oikein hyvin. Älä kuitenkaan jää pöytään hengailemaan pitkäksi aikaa viinin loputtua, vaan päästä seuraavat asiakkaat istumaan. Tai tilaa vielä lasi viiniä, sillä mikäs kiire tässä on.

Signorvino on kerrassaan ihana paikka. Tunnelmallinen ja eloisa. Jotain kertonee jo se, että palasimme lyhyellä Milanon reissullamme ravintolan terassille vielä uudestaankin. Viinilasilliselle vain, mutta silti. Ensi kerralla ruokailen täällä taas ihan varmasti.

Kommentit pois päältä artikkelissa Signorvino, Milano