Liharuoat,  Lisukkeet,  Reseptit,  Yleinen

Suppilovahverorisotto ja poron ulkofilee

Yksi lempiruoistani on risotto. Ihan mikä tahansa risotto, kunhan se on oikein tehty. Ei siis sellaista koulun riisimössöä, vaan kunnon italialainen oikeasta risottoriisistä tehty valuvan täyteläinen risotto. Teen sellaisia mielelläni itsekin.

Tällä kertaa tosin hieman oikaisin, enkä laittanut suppilovahverorisottoon siihen kuuluvaa viiniä. Emme viitsineet avata kokonaista pulloa pelkän risoton takia, kun viini ei tuolloin muuten maistunut. Tai olisi ehkä maistunut, mutta oli dieetti.

Sydämessä kieltämättä tuntui pistos kun viini jäi laittamatta, mutta ei se lopputulosta pahentanut lainkaan. Hyvää tämä oli silti ja suppilovahverorisoton kaveriksi paistettu poron ulkofilee kruunasi annoksen. Tätä voisin tarjota ulkomaalaiselle vieraallekin. Taattua suomalaista metsätunnelmaa! Parhaalta tämä maistuisi mökillä pitkän touhurikkaan päivän päätteeksi. Ja jälkiruoaksi tietysti metsästä poimittuja marjoja.

Suppilovahverorisotto
4 annosta

– 1 iso sipuli tai kaksi pienempää
– 2 kourallista kuivattuja suppilovahveroita (tai kasa tuoreita)
– 3 dl risottoriisiä
– lihalientä
– parmesaania
– nokare voita

– poron ulkofileetä

Kiehauta lihaliemi ja jätä se liedelle odottamaan. Pilko sipuli pieneksi ja liota sienet kylmässä vedessä. Ota sienien liotusliemi talteen ja pilko suppilovahveroita hieman pienemmäksi.

Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää sienet. Lisää myös risottoriisit ja kuullota niin, että riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Lisää sitten sienien liotusliemi ja anna pulputtaa keskilämmöllä niin kauan, että neste imeytyy.

Lisäile sitten lihalientä kauhallinen kerrallaan. Anna nesteen imeytyä välissä. Maistele risottoa ja kun riisissä on enää pieni purutuntuma, lisää parmesaani raasteena sekä nokare voita. Sekoita ja tarjoile heti. Lisää tarvittaessa mausteita.

Paista poron ulkofilee ja siivuta se risoton päälle. Nauti hyvässä seurassa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Suppilovahverorisotto ja poron ulkofilee