Hotellit,  Kotimaa,  Perhematkailu,  Tampere

Koko perheen kylpyläloma Tampereella

Kaupallinen yhteistyö Holiday Club Resorts Oy:n kanssa

Vanhempana sitä haluaa tarjota lapsilleen elämyksiä. Meille se on luontevinta matkailun kautta, sillä tottakai haluamme ottaa lapsemme mukaan elämäntapaan, josta pidämme itse niin kovin paljon. Matkailu on meille tärkeää ja haluamme antaa sen tarjoamia kokemuksia ja elämyksiä myös lapsillemme. Starttasimme heinäkuun alussa Holiday Clubin lomatestaamisen suuntaamalla koko perheen voimin Tampereelle. Tarkoituksena oli viettää leppoisaa perheaikaa ja juhlia esikoisemme syntymäpäivää.

Pikkubloggaajamme ovat tällä hetkellä 2- ja 4-vuotiaat. He ovat siinä mielessä helpossa iässä, että heille riittää elämykseksi ihan normaalit matkustamiseen liittyvät asiat. Mikä tahansa matka on heille odotettu elämys. He innostuvat hotellihuoneesta, ravintolassa syömisestä, uusista maisemista sekä usein myös pienistä yksityiskohdista ja tavanomaisista asioista, joihin aikuinen ei osaa kiinnittää erityistä huomiota. Lapset pitävät matkanteosta, hoidettiin se sitten autolla, junalla tai vaikka lentokoneella. Ihan parasta on, jos jossain vaiheessa reissua pääsee veteen pulikoimaan.

Sen ihmeempää ei tarvita ja joskus me vanhemmatkin voisimme ottaa oppia lasten asenteesta. Aina ei tarvita sen enempää ja pienistä asioista pitää osata nauttia.

Tampereen kylpylä houkutteli monesta syystä

Tyttäremme täytti 4 vuotta heinäkuun alussa ja halusimme tehdä jotain kivaa juhlapäivän kunniaksi. Tiedustelin hyvissä ajoin saisimmeko osutettua ensimmäisen Holiday Clubin Lomatestaaja-matkan esikoisen syntymäpäivälle. Homma onnistui helposti ja pian meillä oli matkavaraus takataskussa. Tämän postauksen lopusta löydät alekoodin, jolla sinäkin voit napata Holiday Club -loman edullisempaan hintaan.

Valitsimme Holiday Clubin Tampereen kylpylän monesta eri syystä. Ensinnäkin lyhyt ajomatka matkapahoinvointiin taipuvaisen kuopuksen kanssa houkutteli. Toiseksi arvelin Tampereen kylpylän allasosaston soveltuvan meille parhaiten.

Emme kaivanneet vauhtia ja pitkiä vesiliukumäkiä vaan rauhallisempaa totuttelua vedessä pulikointiin. Uskoimme Tampereen kylpylän allasosaston olevan rauhallisempi ja väljempi ja totta tosiaan, siellä mahtui hyvin totutella kylpyläelämään, tai esikoisemme sanoin, rakastua kylpylään ja uimiseen. Kunnioitimme muiden kylpylän vieraiden rauhaa emmekä ottaneet tällä kertaa kameraa mukaan altaille, mutta täältä voit käydä katsomassa miltä allasosastolla näyttää

Tampere kaupunkina tarjoaa hurjan paljon kivaa tekemistä lapsiperheille. Kirjasin ennen reissua ylös ainakin Muumimuseon, Koiramäen ja Pikku Kakkosen leikkipuiston sekä tietysti Särkänniemen ja muut kaupungin päänähtävyydet kuten Koskipuiston, Pyynikin harjun näkötorneineen ja kahviloineen sekä Tallipihan, joita kelpaa ihastella minkä ikäisenä tahansa.


Itse kylpylähotellissa on kylpyläosaston lisäksi saatavilla kauneushoitoja. Aulan R-kioskista voi ostaa purtavaa ja juomaa mukaan. Valikoimassa näytti olevan myös uimavarusteita, leluja, vaatteita ja kosmetiikkaakin, joten jos jotain unohtui, tsekkaa ensin kylpylähotellin oma kauppa ennen kuin suuntaat kaupungille shoppailemaan.

Kylpylähotellin ravintolat Cotton ja Classic Pizza tarjoilevat maukasta ruokaa kauniilla säällä terassille asti. Terassiravintola Laiturin vieressä on Angry Birds -teemainen pieni, mutta varsin riittävä, leikkipuisto lapsille. Se oli niin kiva, että kun sieltä piti lähteä, iski kuopuksellemme reissun toinen itkupotkuraivari. Muutoin reissun aikana uhmaikäkin sai väistyä maailman ihmettelyn tieltä ja lapsemme olivat oikein leppoisaa ja mukavaa matkaseuraa, vaikka kotona ei aina ole ihan yhtä iloinen meininki.

Holiday Clubin Tampereen kylpylän lähellä on myös useita muita leikkipuistoja lapsille sekä Rauhaniemen kansankylpylän uimaranta jos ei jaksa lähteä sen kauemmaksi. Rauhaniemeen vievä rantareitti on idyllinen paikka käydä vaikka pienellä iltakävelyllä. Vastaanotosta voi vuokrata kirkkaanpunaisen jopon, jolla kelpaa huristella pitkin Näsijärven rantaa tai miksei aina keskustaan asti. Esimerkiksi Koskipuistoon on vaivaiset 2 kilometriä. Myös sauvakävely onnistuu. Kysy kävelysauvoja respasta.

Lopulta nämä kaikki seikat mielessämme oli aivan selvää, että haluamme juuri Tampereelle juhlistamaan esikoisen syntymäpäivää ja viettämään perheen yhteistä aikaa. Mennään jo! Ollaanko jo perillä?

Muumimuseon kautta kylpylään

Matkalle startattiin naamat leveässä hymyssä. Vihdoin on kylpylähotellipäivä! Vajaan kahden tunnin ajomatkaan mahtui niin aurinkoa kuin rankkasadettakin. Onneksi huono sää ei voi pilata kylpylälomaa ja oli minulla muutama muukin ässä hihassa sateen varalle.

Suuntasimme suoraan niistä ensimmäiseen. Tampere-talossa sijaitseva Muumimuseo oli mainio valinta sateen osuessa kohdalle. Ennen kylpylään suuntaamista kävimme vielä lounaalla Ravintola Telakassa ja sitten vihdoin nokka kohti Holiday Clubin kylpylähotellia.

Huoneessa odotti iloinen yllätys kun esikoisen syntymäpäivä oli huomioitu pehmolelulahjalla. Ilveksestä tuli heti tärkeä kaveri, joka kulki mukana kaikkialle muualle paitsi saunaan ja uimaan. Pöydältä löytyi myös mansikoita, vaahtokarkkeja ja meille aikuisille kuohuvaa. Kyllä kelpasi startata loma niitä maistellen ja parvekkeelta aukeavia upeita järvimaisemia ihastellen.

Kävimme heti myös kylpylässä pulikoimassa ja sen jälkeen maistui illallinen alakerran ravintola Cottonissa, joka on saanut nimensä rakennuksen historiasta. Näyttävä Lapinniemen rannassa komeileva punatiilinen rakennus on ollut aikoinaan puuvillakehräämö.

Emme suoraan sanoen odottaneet ravintolalta kovin ihmeellisiä makuelämyksiä, mutta ruoat yllättivät molempina kertoina jopa kriittiset ruokabloggaajat. Lapset ilahtuivat omista lihapullistaan ja burgereistaan ja meidän testaamamme grilliherkut kahdelle, kala ja maukas possuannos olivat kaikki herkullisia.

Maittavan illallisen jälkeen sanottiin yhdessä “kiitos!” ja suunnattiin huoneeseen nukkumaan. Ilves kainaloon, pää tyynyyn ja kohta verhoilla pimennetyssä huoneessa kuului suloinen tuhina.

Päivä Tampereella

Reissumme ainoan kokonaisen päivän aamu valkeni aurinkoisena, joten päätimme lähteä ulkoilemaan. Ennen sitä herkuteltiin kuitenkin pitkästä aikaa buffet-aamiaisella. Valikoima oli kattava ja etenkin mustamakkara ilahdutti. Paikalliset herkut aamiaisella ovat aina plussaa. Mustamakkara varsinkin.

Aamiaisen jälkeen nappasin Holiday Clubin punaisen jopon alleni ja lähdin ajelemaan pitkin Näsijärven rantaa. Maisemat olivat aivan ihanat. Järvi kimmelsi auringossa ja rantaa mukaileva reitti oli houkutellut luokseen muitakin ulkoilijoita. Jo pelkkä viehättävä rantapolku riittäisi sellaisenaan nähtävyydeksi ja päivän aktiviteetiksi. Luonnon raikkaus tuntui iholla asti ja melkein nauroin ääneen jopolla viilettäessäni.

Muut suuntasivat autolla Rauhaniemen uimarannalle, josta löysin iloisen seurueen odottamasta. Parasta oli heitellä pieniä kiviä järveen, katsoa lintuja ja kuvauskopteria sekä jutella Näsijärvestä, Näsinneulasta, Tampereesta ja ilveksistä. Saatoin soittaa vanhana Ilves-fanina lapsillemme myös tämän kivan ilveslaulun. Ei sillä etteikö jääkiekon SM-liiga olisi ollut minulle joskus elämääkin vakavampi asia ja yksi syy sille, miksi Tampere on tullut tutuksi.

Eväshetken olisi voinut viettää rannalla kuten esikoisemme ehdotti, mutta imaisimme kuitenkin hedelmäsmoothiet välietapilla huoneessamme ennen kuin suuntasimme kohti seuraavaa seikkailua. Keskustaan voisi kävelläkin, mutta pikkuistemme kävelyvauhti on niin leppoisa, että otimme aikaa säästääksemme auton alle. Tummat pilvet kerääntyivät jo horisonttiin.

Koskipuistossa ja sen vastapäätä olevassa Kirjastonpuistossa riitti ihmeteltävää ja kerrottavaa pienille maailmanmatkaajille. Esikoisemme bongailikin koko loppuloman Suomen ensimmäisen paperitehtaan piippua maisemasta. On hauska huomata miten mitä erikoisemmat asiat voivat muodostua lapsen matkan kohokohdiksi.

Kun lounasaika alkoi lähestyä suuntasimme takaisin kylpylähotellille. Söimme maittavan pizzalounaan Classic Pizzassa ja tilasimme lapsille synttärikakkupalan jälkiruoaksi. Classic Pizzan suklaakakku oli oikein maukasta. Ei sillä että olisin mennyt syömään lapsen lautaselta.

Sitten oli päästävä pulikoimaan! Ukkonenkin jyrähti sopivasti ulkona, joten ajoituksemme oli mitä parhain. Uikkarit päälle, kellukkeet mukaan ja jokaiselle omat tohvelit ja kylpytakit päälle matkan ajaksi. Koko valkoiseen froteeseen pukeutunut perhe pääsi tassuttelemaan katoksen suojassa hotellirakennuksesta kylpylään, joten kesäsateen sattuessakaan ei tarvitse kastua ennen altaaseen pulahtamista (joo, joo, suihku toki ensin).

Kävin kysymässä kauneushoitolasta ihanalta kuulostavaa pienten varpaiden sipsutteluhoitoa synttäriyllätykseksi esikoiselle, mutta olin auttamattomasti myöhässä. Seuraavat ajat kauneushoitolaan olisivat olleet vasta kahden päivän päästä eikä peruutuksiakaan ollut odotettavissa vierailuaikamme puitteissa. Tee siis varaus hyvissä ajoin jos haluat kauneushoitolaan.

Koska kauneushoito jäi välistä, ehdimme pulikoida kauemmin kylpylässä. Se olikin lasten mielestä parasta ja kylpylää altaineen tuli kova ikävä. Lupasimme lapsille että viemme heidät uudestaankin kylpylään. Onneksi on Lomatestaajan pesti, joten kylpylöintiä ei voi estää.

Illallinen nautittiin taas Cottonissa, jonka sohvilla väsyneet lapsemme makoilivat päivän seikkailuista uupuneina. Lastenlistalta itse tilattu hampurilaisannos ranskalaisineen piristi hetkeksi ja täytyy sanoa näin törkeänä vanhempana, joka menee haukkaamaan lastensa hampurilaisia, että hamppari oli paras lastenpurilainen jota olemme koskaan maistaneet. Olisin syönyt sellaisen mielelläni itsekin (ja saatoin puolikkaan syödäkin).

Väsyneiden lasten kanssa on kiva kun illalliselta on lyhyt matka huoneeseen. Näin raivarin vallassa vääntelehtinyttä pikkuista ei tarvinnut kantaa kovin pitkää matkaa omaan sänkyyn, jonne hän nukahti heti. Esikoisen väsymys purkautui levottomuutena, mutta onneksi pikkuinen oli niin ylpeä omasta isosta lisävuoteestaan että malttoi nukahtaa sinne pehmoilvestä tiukasti kainalossaan puristaen.

Kun lapset nukahtivat, kippistimme me vanhemmat viinillä ja katselimme padilta Netflix-sarjaa (Money Heistille peukku). Upeat ilta-auringon värjäämät järvimaisemat saivat kurkistelemaan välillä parvekkeen ovelta ulos. Kyllä Suomen kesä, Tampere ja Näsijärvi ovat kauniita.

Heipat kylpylähotellille ja Tampereelle

Lähtöpäivänä oli vielä hetki aikaa seikkailla Tampereella ja tutkimme retkivaihtoehtoja aamiaista nauttiessamme. Näsinneulan näköalatasanne ja kahvila olivat kiinni koronan takia, joten suuntasimme Pyynikinharjulle Tampereen toiselle kuuluisalle näköalapaikalle. Siellä emme olleet ennen käyneetkään, vaikka Tamperetta on koluttu moneen otteeseen.

Jätimme tällä kertaa Pyynikin kehutut munkit väliin ja suuntasimme suoraan näköalatorniin. Minua alkoi tuttuun korkeanpaikankammoiseen tapaani jännittää jo hississä, mutta onneksi 4-vuotias tyttäreni oli luvannut pitää äidistään huolen. Hän silitteli minua ja kertoi ettei ole mitään hätää. Näin ne roolit vaihtuu.

Teimme maisemien ihastelun jälkeen vielä pienen ajelukierroksen Pispalassa ja näyttihän se olevan maineensa veroinen oikein viehättävä asuinalue. Rinnetonttien näkymät joko Pyhä- tai Näsijärvelle ovat kieltämättä kauniit ja tiedän, että moneen vetoaa pastellinsävyiset vanhat puutalot, joita rinteessä oli lukuisia. En yhtään ihmettele miksi monen tamperelaisen unelmakoti on juuri Pispalassa.

Pyynikin ja Pispalan ihmettelyn jälkeen teimme vielä lounaspizzojen pituisen paluun kylpylähotelliin ja nappasimme parit Classic Pizzan lätyt mukaankin auton takakonttiin. Mikäs siinä oli kotona pizzaa iltapalaksi nautiskellessa ja ihania elämyksiä tarjonnutta kylpylälomaa muistellessa.

Loma onnistui yli odotusten. Kun lapset nauttivat, vanhemmatkin nauttivat ja kaikki sujui erinomaisen hyvin. Muutama kylpylähotellin toimesta tapahtunut pikku moka, kuten viivästynyt ruokatilaukseni korjattiin ja korvattiin niin sujuvasti, että asiakkaalle jäi hyvä mieli virheestäkin. Lapset otettiin ihanasti huomioon ja tunnelma oli mukavan kodikas pitkin kylpylähotellia.

Kylpylälomassa on sekin hyvä puoli, ettei huono sää haittaa. Suomen kesäsää voi olla arvaamaton ja sateen sattuessa on kiva pulahtaa lämmitettyyn altaaseen tai viivähtää höyrysaunan lempeässä lämmössä.

Tampereen kylpylä on ihana kesällä, mutta myös talven pimeydessä mitä mainioin idea. Tampereen kulttuuririennot ovat käden ulottuvilla ja kylpylään pääsee lämmittelemään jos ulkona tulee kylmä. Holiday Clubin Tampereen kylpylä on siis kelpo vaihtoehto seuraavallekin Tampereen reissulle, tapahtui se sitten mihin vuodenaikaan ja millä kokoonpanolla tahansa.

Alekoodi – Varaa kylpyläloma edullisemmin

Koodilla tastytravelissimo saat -15 % alennuksen Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 31.12.2020 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan. Täältä löytyvälle varaussivulle koodi on syötetty jo valmiiksi, joten pääset heti katsomaan minkälaisia tarjoushintoja meillä on sulle antaa.

Ei kun vaan omaa kylpylälomaa varaamaan! Mihin päin Suomea suuntaisit seuraavaksi?