Helsinki,  Kotimaa,  Yleinen

Fannyn brunssi, Helsinki

Aivan Koffin puiston reunalla sijaitsee suloinen Fanny, joka tarjoilee muun muassa maittavaa sunnuntaibrunssia. Me kävimme testaamassa paikan brunssin erään viereisessä Aleksanterinteatterissa hikoillun tanssitunnin jälkeen ja voi että brunssin antimet maistuivat hyvälle tuona tarmokkaana sunnuntaipäivänä.

Ravintola oli hyvin täynnä, mutta tilaa löytyi silti kahdelle ruokailijalle. Maksoimme brunssin tiskille ja hyökkäsimme buffetpöydän kimppuun. Lautaselle kauhotuista salaattipuolen herkuista parhaalta maistui punajuurisalaatti sekä oliivit. Lämpimistä voiton vei aina yhtä ihana pekoni, joka oli juuri sopivan rapeaa. Leipäpöydän kuninkaana meidän silmissämme loisti karjalanpiirakat munavoilla. Nam.

Tarjolla oli sopivasti sapuskaa, hedelmäkulho oli täynnä herkullisia suupaloja, levitteitä löytyi Nutellasta hummukseen ja mehukannuja täytettiin. Tunnelma oli rento ja melko meluisa kun iloiset kaupunkilaiset vaihtoivat kuulumisiaan vieri viereen asetelluissa pöydissä. Skumppalasi brunssin yhteydessä maksaa 3 euroa ja itse brunssin hinta on 17,50 euroa. Lapset maksavat euron per ikävuosi.

Jätin tarkoituksella sokerin pohjalle ja esittelen brunssin jälkiruokapöydän viimeisenä. Jos jälkiruokapöytä voi olla söpö niin sitä se todellakin oli Fannyn sunnuntaibrunssilla. Katse osui heti popcorneihin ja tikkareihin, jotka olivat mielestäni hauskan persoonallinen säväys jälkkäriosastoon. Toki tarjolla oli myös pullaa, omena-kaurapaistosta ja vaahtokarkkeja, joista jälkimmäisiä kuuluu muuten olla jokaisella itseään kunnioittavalla brunssilla. Ettäs tiedätte.

Myös Lontoon rae -karkit saivat hymyn huulille ja lapussa mainittiin myös suklaabrownie, jota en pöydästä löytänyt, mutten oikeastaan edes kaivannut sitä. Olin tyytyväinen pullaani ja karkkeihin. Myös kahvi oli maukasta. Hyvä Fanny!

Fanny on siinäkin mielessä varsin ihana paikka, että se suorastaan kutsuu Sinebrychoffin puistossa päivää viettävät käyttämään käymälöitään puiston puskien sijaan. Fannysta löytyy myös erilaisia pihapelejä lainattavaksi ja talvella pulkkia, jos lumileikit kiinnostavat. Ja tokihan siinä sivussa voi napata mukaan pientä purtavaa tai istahtaa terassille nauttimaan huurteisen. Tällaisia paikkoja lisää!

EDIT: Fanny on valitettavasti ehtinyt jo lopettaa, mutta tilalla on uusi ravintola, joka lienee myös kokeilemisen arvoinen.

Kommentit pois päältä artikkelissa Fannyn brunssi, Helsinki