Firenze,  Italia,  Toscana,  Ulkomaat,  Yleinen

Hotel Vasari Palace, Firenze

Hotel Vasari Palacen huoneiden ovia koristavat vanhat muotokuvamaalaukset, jotka ovat jokaisessa ovessa erilaiset ja hieman hämmentävät. Tuntuu kuin lukuisat silmäparit tuijottaisivat käytävällä kulkijaa. Ovatkohan nämä joitain kuuluisia historiallisia henkilöitä? Varmaan, mutta emme tunnista yhtäkään.

Sokkeloisten käytävien koristeena on myös muun muassa vanha ompelukone ja lintuhäkki, jotka sopivat vanhahtavaan miljööseen kuin harmaa kiharaperuukki muotokuvassa tollottavan hienon herran päähän. Ikkunoiden runsaat verhot ja vanha portaikko korostavat historiallista tunnelmaa.

Löydämme muotokuvien joukosta oman ovemme ja astumme sisään huoneeseen. Tilavassa hotellihuoneessa odottaa pullo kuohuviiniä ja suolaista purtavaa. Pieni yllätys häämatkalaisille.

vasaripalace-3

vasaripalace

vasaripalace-2

Tilaa huoneessa on runsaasti ja sisustus on aika perustasoa. Ei mitenkään ihmeellistä, muttemme löydä moitittavaakaan. Kyllä täällä yöpyy mielellään sen pari yötä mitä aiomme Firenzessä viettää ja huoneeseen toimitettu yllätys saa olon aina tuntumaan erityisen tervetulleelta.

Jos huone on ihan tavallinen niin yleiset tilat ovat mielenkiintoisemmat. Yksityiskohtia löytyy ja kaikki ympärillä henkii vanhaa aikaa. Aamiaissaliin astellessa voi melkein kuvitella eksyneensä menneisyyteen kun katselee ympärilleen. Koko rakennus huokuu historiallisia tarinoita ja vanhoja esineitä pysähtyy ihmettelemään tuon tuosta. Tämä on kiva, tuumaamme.

Kiva on myös hotellin sijainti, etenkin kun saavumme sinne autolla. Firenzen keskusta ei ole mikään autoilijan unelma, joten sijainti aivan juna-aseman vieressä ison tien lähellä, mutta kävelymatkan päässä keskustasta on tarpeisiimme täydellinen. Itse hotelli sijaitsee pienellä sivukadulla, mutta siitä koukkaa helposti isommalle tielle niin, ettei hermojaan tarvitse menettää vanhoilla kaduilla, joista joka toiselle ei saa ajaa ja joita navigaattori ei tunnista.

vasaripalace-11

vasaripalace-12

vasaripalace-13

Jätämme auton pariksi yöksi hotellin parkkiin ja suuntaamme kävellen kohti keskustaa. Ensimmäisenä ohitamme Mercato Centralen, jonka ruokavalikoimaa käymme ihailemassa monta kertaa ohi kulkiessamme ja ostammepa sieltä muutaman tuliaisen kotiinkin. Seuraavaksi saavumme Duomolle, jonka massiivisuus saa turistin askeleen pysähtymään ja katseen kohoamaan kohti massiivisen rakennuksen kupolia. Ohhoh, onpa se upea!

Kävelymatka hotellilta keskustan nähtävyyksille on siis juuri sopiva ja olemme tyytyväisiä hotellivalintaamme. Viimeistään aamiaiselle astellessamme toteamme Vasari Palacen olevan nappivalinta. Hauskasti sisutetussa vanhassa aamiaissalissa on tarjolla paljon suolaista ja makeaa, mikä ei ole itsestäänselvyys Italiassa, jossa paikalliset ovat tottuneet nauttimaan aamiaiseksi vain kahvin ja croissantin tai jotain muuta pientä makeaa.

Hotel Vasari Palacen aamiaiselta löytyy kuitenkin kaikkea tomaatti-mozzarellasalaatista kananmuniin ja toki myös makeaan herkkuun Nutellaan, jota vetelen aina Italian reissuillani onnellisena naamaani. Astiat ovat paikan hengen mukaiset ja viihdyn rauhallisessa aamiaissalissa pitkän tovin.

vasaripalace-5

vasaripalace-6

vasaripalace-7

Tarjoilijat tuovat erikoiskahvit pöytään kaikille muille, paitsi sille sikailevalle seurueelle, joka tyhjentää surutta lähes koko buffetpöydän omille lautasilleen ja jättää sitten yli puolet syömättä. En vaan käsitä, minulle rauhalliselle ihmisellekin meinasi tulla ihan raivo heidän touhuja katsellessa, eikä meininkiä katsonut hyvällä kukaan muukaan.

Urpot asiakkaat eivät toki ole missään nimessä hotellin vika, joten typerien kanssaruokailijoiden toimesta toisinaan harmillisesti tyhjyyttään kumisevista tarjoiluastioista huolimatta aamiainen ansaitsee vain ja ainoastaan kehuja. Onneksi tarjoilijat täyttivät pöytää nopeasti ja cappuccinot tulivat pöytään hymyn kera. Urpot saivat tyytyä sivupöydällä seisseeseen suodatinkahviin.

Hotel Vasari Palace ansaitsee suositukset etenkin heille, jotka saapuvat kaupunkiin autolla, tai miksei junallakin – Santa Maria Novellan asema kun sijaitsee tosiaan ihan hotellin vieressä. Myös Terrazza Brunelleschi on lähellä. Sijainti on muutenkin mainio ja hotelli kaikin puolin kiva. Luksukseen tottuneet eivät ehkä ilahdu tylsästi sisustetuista huoneista, mutta yleiset tilat sen sijaan piristävät tunnelmallisuudellaan.

vasaripalace-4

vasaripalace-8

vasaripalace-9

Kommentit pois päältä artikkelissa Hotel Vasari Palace, Firenze