Espanja,  Madrid,  Ulkomaat,  Yleinen

Tartan Roof – Madridin paras kattoterassi

Lokakuussa Madridissa oli vielä ihan kesä. Jos aamulla varjoisia katuja kulkiessa piti kesämekon kaveriksi heittää huivi harteille, tarkeni heti puolenpäivän jälkeen mainiosti pelkissä lyhythihaisissa ja lyhytlahkeisissa kesähepenissä.

Tiemme oli vienyt päivän aikana varjoisilta kaduilta puistoon ja sieltä lounaalle tapasbaareihin. Seuraavaksi suuntaisimme välipaussille hotellille, mutta ennen sitä testaisimme kehutun kattoterassin Tartan Roofin.

tartanroof-4

tartanroof-8

Tartan Roof sijaitsee hieman hämäävästi kulttuuriväen suosiman Circulo de Bellas Artes -rakennuksen katolla. Älä siis pelästy aulassa odottavaa hiljaisen kunnioittavaa tunnelmaa. Katolla kyllä riittää vilskettä, vilinää, iloa ja naurua, joten suuntaa rohkeasti hissille ja anna sen kuljettaa sinut ylimpään kerrokseen.

Tartan Roof on eittämättä yksi Madridin suosituimmista kattoterasseista. Se on helppo ymmärtää kun katsoo ympärilleen. Joka suuntaan avautuvat maisemat Madridin kattojen yllä saavat pysähtymään kaiteen viereen ihailemaan maisemia niin pitkälle kuin silmä kantaa.

tartanroof-5

tartanroof-9

Pöytäryhmien ympärillä istuu kaveriporukoita ja jos olet onnekas, saat paikan pehmeiltä löhöpatjoilta, joiden päällä kelpaa heittää pitkäkseen ja ottaa aurinkoa. Laita tyyny niskan taakse, tilaa drinkki ja ota rennosti. Tämä se vasta on elämää ja täysin sisäänpääsystä veloitetun muutaman euron arvoista.

Näissä puitteissa drinkkien voi olettaa maksavan hieman enemmän ja niin myös on, mutta sekin on täysin maisemien ja mukavan tunnelman arvoista. Me olimme paikalla iltapäivän lämpimimpinä tunteina, mutta myös auringonlaskun aikaan Tartan Roof olisi varmasti ihana.

tartanroof-6

tartanroof-7

Tartan Roof oli testaamistamme kattoterasseista ehdottomasti eniten mieleemme. Sieltä aukeavat maisemat olivat heittämällä parhaat ja hieman minua harmittaa, ettemme osuneet paikalle katsomaan auringonlaskua. Täältä olisi varmasti saanut upeita auringonlaskukuvia, mutta olihan maisema keskellä päivääkin hieno.

Eniten nautin kuitenkin pehmeällä patjalla löhöilystä, auringon leikistä ihollani, lasillisesta sangriaa ja päätöksestämme ottaa vielä toisetkin lasilliset, tällä kertaa raikasta mojitoa. Parasta koko kattoterassilla vietetyssä parituntisessa oli kuitenkin se, ettei meillä ollut kiire mihinkään ja kerrankin sai vaan olla kaikessa rauhassa itsekseen. Tai siis kahdestaan. Se on aika harvinaista herkkua pienen lapsen vanhempien elämässä.

Tartan Roof oli ehdottomasti Madridin parasta antia Mercado de San Miguelin sekä ihanien tapasbaarien lisäksi. Mikä on sinun Madridin suosikkisi ja oletko nautiskellut jo Tartan Roofin tunnelmasta? Kommenttiboksi on avoinna kaikille Madrid-vinkeille ja muullekin Madrid- ja kattoterassihöpinälle!

tartanroof-2

tartanroof-3