Antigua,  Aruba,  Barbados,  Curacao,  Grenada,  Karibia,  Karibian risteily,  Neitsytsaaret,  St Lucia,  St Martin,  St Thomas,  Ulkomaat,  Yleinen

Karibian saaret – Mitä tehdä ja mitä juoda?

Risteilyvieraat nautiskelevat aamiaista laivan ravintoloissa tai oman hytin parvekkeella kun laiva saapuu satamaan. Hytin televisiosta on voinut seurata reittiä taas uudelle Karibian saarelle, jolle saavutaan aamuvarhain niin, että saarella voi viettää koko päivän. Yksi päivä on kuitenkin aika vähän, vaikka itäisen Karibian saaret melko pieniä ovatkin, joten on hyvä suunnitella hieman etukäteen mitä haluaa milläkin saarella tehdä ja nähdä.

Me olemme käyneet risteilyjemme aikana yhdeksällä Karibian saarella ja listasimme tähän ykkösvinkkimme siihen, mitä milläkin saarella kannattaa kokea. Karibian paahtavan auringon alla on hyvä myös muistaa juoda jotakin ja monella saarella onkin oma nimikko-olut tai -drinkki, joita on kiva maistella. Katso siis tästä mitä tehdä ja mitä juoda milläkin saarella. Ruokailut olemme hoitaneet pääsääntöisesti laivalla, joten ravintolavinkkejä tämä postaus ei valitettavasti pidä sisällään.

Kunkin saaren kohdalla on myös linkki tai linkkejä laajempiin postauksiin, jotka kertovat enemmän saaresta, sen nähtävyyksistä, historiasta ja kokemuksistamme. Luvassa on siis kattava tietopaketti etenkin kaikille Karibialle suuntaaville risteilymatkustajille, mutta miksei myös muille Karibian matkaajille, vaikka tämä onkin kirjoitettu siitä näkökulmasta, että kullakin saarella on aikaa vain yksi päivä.

Antigua

Antigualla kannattaa suunnata Lord Nelson’s Dockyardille, jossa saa kulumaan halutessaan paljonkin aikaa alueella kierrellessä, sen merellistä historiaa aistiessa ja ravintolassa syödessä tai juodessa. Alue on siisti ja täynnä kaikkea kivaa ihmeteltävää. Kun Lord Nelson’s Dockyard on nähty, suuntaa vielä jollekin saaren 365:stä rannasta nautiskelemaan Karibian auringosta ja letkeästä meiningistä.

Mitä juoda? Maista paikallista Wadadli-olutta.

Lue lisää Antiguasta täältä.

Aruba

Aruballa tekisin ainakin pienen kävelykierroksen pääkaupungissa Oranjestadissa sen värikkäitä pastellisia rakennuksia katsellen. Sen jälkeen suuntaisin viettämään rantapäivää joko rauhallisemmalle Eagle Beachille tai enemmän palveluja sisällään pitävälle Palm Beachille. Kyseiset rannat sijaitsevat vierekkäin, joten molemmat on mahdollista testata samalla kertaa.

Mitä juoda? Maista paikallista Balashi-olutta.

Lue lisää Arubasta täältä.

Barbados

Barbadoksella kannattaa ehdottomasti vierailla vanhimmalla yhä toiminnassa olevalla rommitehtaalla. Mount Gay Rum Distilleriesin opastetulla kierroksella saat rommimaistiaisten lisäksi paljon mielenkiintoisella tavalla esitettyä tietoa rommista ja sen historiasta. Tuliaispullot voi ostaa tehtaan myymälästä ja jos aikaa on, mikset istahtaisi rommidrinkille tehtaan baarin terassille.

Mitä juoda? Maista Mount Gay -rommin lisäksi paikallista Banks-olutta.

Lue lisää Barbadoksesta täältä ja Mount Gay Rum Distilleriesistä täältä.

Curacao

Curacaolla on paljon rantoja ja muuta nähtävää, mutta täällä kannattaa silti ehdottomasti kierrellä saaren värikkäässä pääkaupungissa Willemstadissa. Bongaa kaupungin kuuluisat sillat eli autoille tarkoitettu korkea Queen Juliana sekä jalankulkijoiden käyttämä Queen Emma -ponttoonisilta. Kävele värikkäillä kaduilla, istahda terassille, näe kelluvat markkinat ja katsele paikallista menoa.

Mitä juoda? Maista Blue Curacaosta tehtyä cocktailia, vaikka ne voivatkin olla melko imeliä.

Lue lisää Curacaosta täältä.

Grenada

Grenadalla kannattaa ehdottomasti palkata oma paikallisopas ja kuljettaja, jotka esittelevät mielellään saarta ja sen nähtävyyksiä. Oppaat myyvät palvelujaan kaupungilla sekä heti risteilysatamassa ja vaikka normaalisti meitä ärsyttääkin pakkomyynti ja tyrkytys, on täällä kannattavaa tarttua tarjoukseen. Hinta omalle oppaalle ja autolle kuskeineen on naurettavan edullinen ja mikä parasta, voi saarta kiertää oman aikataulun ja mielihalujen mukaan. Oppailla on hyviä ideoita missä vierailla ja niitä kannattaa kuunnella. Me suosittelemme ainakin Annandale-vesiputousta sekä jollakin näköalapaikalla vierailua.

Mitä juoda? Maista paikallista kaakaota tai mitä vaan drinkkiä, jossa on muskottipähkinäraastetta päällä. Saari tunnetaan mausteistaan ja niitä kannattaa ostaa myös kotiin.

Lue lisää Grenadasta täältä ja täältä.

St Lucia

St Lucialla harkitsisin vakavasti Soufriere-tulivuorella sekä sen lähellä olevilla vesiputouksilla vierailua, vaikka itse emme sinne hieman huonosti tehdyistä ennakkosuunnitelmista johtuen lähteneet. Sen sijaan menimme paikallisbussilla Gros Isletille ja Pigeon Islandille. Jo bussimatka oli elämys itsessään eikä tämäkään vaihtoehto ollut huono, mutta ensi kerralla kiinnostaa se tulivuori.

Mitä juoda? Piton-olutta, jonka etiketissä on kuvattuna saaren ikoniset Piton-vuoret.

Lue lisää St Luciasta täältä.

St Martin (Saint-Martin, Sint Maarten – Rakkaalla Karibian saarella on monta nimeä)

Kaikella kunnioituksella muita St Martinin nähtävyyksiä ja rantoja kohtaan, ei tällä saarella ole kuin yksi mahdollinen paikka jonne mennä. Maho Beachin lentokoneranta on tärkein syy sille miksi ylipäätään aloimme koskaan suunnitella Karibian risteilyä. Maho Beachille suuntaan aina saarella vieraillessani viettäen lempirannallani koko päivän.

Mitä juoda? Maho Beachilla asiaan kuuluu beer bucket!

Lue lisää Maho Beachista täältä.

St Thomas / US Virgin Islands

St Thomasilla on paljon tekemistä ja nähtävää, mutta meidän lempipaikaksemme on kahden käynnin perusteella vakiintunut Charlotte Amalien Palm Passagen sisäpihalla sijaitseva maailman hauskin baari, jonne olemme unohtuneet tunneiksi kierreltyämme ensin hieman kaupungilla. Ennen baariin suuntaamista kannattaa kierrellä hieman Charlotte Amalien kaduilla, käydä vaikka shoppailemassa tai kiivetä 99 steps -nimiset portaat ylös.

Mitä juoda? Rommidrinkkejä, esimerkiksi BBC:tä, joka pitää sisällään rommin lisäksi banaania, baileysia ja kookosta.

Lue lisää Palm Passagen baarista ja St Thomasista täältä.

Näiden lisäksi olemme vierailleet myös Turks & Caicos -saarien Grand Turkissa, josta ei kuitenkaan ole sen enempää kerrottavaa. Näimme pienellä saarella lähinnä vain turisteille rakennetun sinänsä ihan kivan aurinkorannan sileine hiekkoineen, aurinkotuoleineen ja palveluineen, mutta mitään autenttista Karibia-kokemusta saarelta emme saaneet. Kivan rantapäivän kylläkin.

4 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *