Alankomaat,  Yleinen

Vinkkejä Amsterdamiin

Muistatteko vielä kun Henkka voitti parsaa syömällä matkan Amsterdamiin? Ja muistatteko perinteemme juhlia vuosipäiväämme aina eri kaupungissa? Arvaatko jo mitä ajan takaa? No sitä tietysti, että nämä kaksi talonrakentajaa lähtee parin viikon päästä Amsterdamiin juhlimaan viisivuotista yhteiseloaan.

Minä olen tapani mukaan intoillut matkaa jo keväästä lähtien, tutkinut ja suunnitellut, laskenut päiviä, odottanut ja intoillut vähän lisää. Henkka antoi minulle vapaat kädet suunnitella reissullemme hieman alustavaa ohjelmaa, sillä onneksemme pidämme aika lailla samoista jutuista matkustaessamme. Hän myös tietää minun olevan onnellinen kun saan uppoutua tutkimaan kaikessa rauhassa matkakohteemme antia, tehdä muistilistoja, excel-taulukoita, kertoa löytämiäni matkavinkkejä ja hyväksyttää alustavat suunnitelmani hänellä, vain jotta pääsen höpöttämään tulevasta matkasta.

Kaikesta suunnittelemisesta ja tutkimisesta huolimatta haluaisin kysyä onko teillä antaa hyviä vinkkejä Amsterdamin reissua ajatellen? Mitä kaupungissa pitää ehdottomasti tehdä ja nähdä, mitä kannattaa välttää ja onko teillä jotain erikoisempiakin vinkkejä tunnetuimpien nähtävyyksien ja perusturistitekemisten lisäksi? Tai haluatko jakaa jonkun hauskan kokemuksen Damista? Kommenttiboksi on avoinna!

Minähän pyörähdin Amsterdamissa muutaman tunnin ajan viime syksynä, kun tulimme Maajussin morsiamen kanssa kotiin Välimeren risteilyltämme, joten aivan vieras kaupunki ei minulle ole. Olen käynyt jo haistelemassa sen tunnelmaa ja pitänyt näkemästäni niin, että tiesin palaavani sinne vielä uudestaankin tutkimaan kanavien varsia ja kaupungin katuja vielä tarkemmin. Se että paluu tapahtuu näinkin nopeasti oli pienoinen yllätys, mutta ehdottomasti positiivinen sellainen.

Suunnitelmissamme on käydä ainakin Anne Frankin talolla ja ostaa yhdeksi päiväksi Hop-On-Hop-Off -tyyppiset liput kanavaristeilijöille/kanavatakseille vai miksi niitä nyt kutsutaankaan, jotta pääsemme katselemaan kaupunkia myös merellisestä vinkkelistä. Lisäksi toivomme hyvää ulkoilusäätä, sillä suunnitelmissamme on kierrellä kaupungin katuja myös kävellen ja kurkistaa tärkeimpiä nähtävyyksiä ainakin ulkoapäin. Olen listannut muutaman museonkin sadepäivän varalle, sillä jos sää on kurja, on mukava viettää aikaa sisätiloissa, ja museoitahan Amsterdamissa riittää aivan pilvin pimein. Mikä niistä on sinun suosikkisi?

Olen tehnyt myös tarkkaa tutkimustyötä Amsterdamin ravintolatarjonnasta ja illallispaikat onkin jo päätetty. Sen sijaan lounas-/aamiais-/välipalaosasto kaipaa vielä ideoita. Mistä löydämme kaupungin parhaat herkkupalat ja mitä Amsterdamissa kannattaa ehdottomasti maistaa? Stroopwafeleihin olen jo koukuttunut enkä voi olla nappaamatta katukojusta ihanan rapeita ranskalaisia majoneesiturauksella. Mutta mitä muuta me syötäisiin? Ja tehtäisiin, nähtäisiin ja koettaisiin? Amsterdamin matkaajat, auttakaahan meitä!

Kommentit pois päältä artikkelissa Vinkkejä Amsterdamiin