Alankomaat,  Amsterdam,  Ulkomaat,  Yleinen

Papabubble – karkkikauppa ja -tehdas Amsterdamissa

Amsterdamin kaduilla haahuillessamme tupsahdimme yhtäkkiä sisään mitä suloisimpaan karkkikauppaan. En oikein tiedä mikä pienessä puljussa kiinnitti huomiomme, ehkä ne oli ne värikkäät karkkipussit kaupan seinällä tai sitten ilmassa leijaileva makea karkin tuoksu imaisi meidät pauloihinsa. Joka tapauksessa löysimme itsemme karkkikaupasta ja sitten se olikin menoa.

Papabubble myy käsintehtyjä kovia hedelmäkarkkeja. Namit valmistetaan asiakkaiden nähden lämpimän tason päällä ja touhun seuraaminen on niin koukuttavaa puuhaa, että tulimme tuijottamaan karkkien askartelua uudestaan seuraavanakin päivänä. Tuolloin mukaan tarttui myös iso rasia Papabubblen karkkeja, jonka kiikutin työkavereille tuliaiseksi. Rasiasta riitti iloa pitkäksi aikaa ja tyhjä purkkikin sai uuden elämän työkaverin luota.

Karkkikaupan väki tarjoilee myös mielellään maistiaisia ja myymälässä saa kuvata mielin määrin niin paljon kuin huvittaa, eikä kukaan tuputa ostamaan mitään jos ei halua. Toisena vierailupäivänä karkkien valmistaminen oli loppusilausta vailla, ja karkit lopulliseen muotoon leikannut työntekijä antoi meille maistiaiset tuoreesta karkkipötköstä. Karkki oli vielä ihan lämmin ja niin herkullinen että meinasin syödä Henkankin namin.

Toisella vierailukerrallamme karkin muotoilu oli vasta aloitettu. Kaksi naista väänsi hauikset tutisten isoja pötköjä muotoonsa ja lopulta tästä raidallisesta pötköstä tulee pieni verigreipin näköinen karkki (mallin voit bongata kuvan vasemmasta alareunasta). Todella työlästä ja tarkkaa hommaa!

Kerrassaan ihastuttavan Papabubblen voi löytää Amsterdamin lisäksi ainakin Barcelonasta ja New Yorkista. Käykää ihmeessä ottamassa pari maistiaista ja valitsemassa tuliaisnamit mukaan jos törmäätte tähän suloiseen karkkikauppaan. Meidät se vakuutti niin täysin, että halusimme tehdä karkkikaupalle ihan oman postauksen, vaikka aluksi ajattelimme ujuttaa sen vain jonkin Amsterdam-postauksen sivulauseeseen.

Kommentit pois päältä artikkelissa Papabubble – karkkikauppa ja -tehdas Amsterdamissa