Aamiaiset ja brunssit,  Salaatit,  Yleinen

Martinan aamiaissalaatti

Jos lautasellinen paistettuja kananmunia ja pekonia tuntuu liian tuhdilta heti aamutuimaan niin kokeilepa tätä kevennettyä versiota, jossa munien ja pekonin kera nautitaan vihersalaattia, aurinkokuivattuja tomaatteja, hunajaista kastiketta sekä cheddarilla täytettyjä hapankorppuja. Martinan aamiaissalaatti on yhtä aikaa sekä raikas että täyttävä ja sen avulla myös väärällä jalalla sängystä nousseet jaksavat kohdata uuden päivän iloisin mielin.

– 4 kananmunaa
– Chili Explosion -maustetta
– paketti pekonia
– vihersalaattia
– aurinkokuivattuja tomaatteja
– 4 hapankorppua
– 4 isoa viipaletta cheddaria
– 1 dl öljyä
– 2 rkl hunajaa
– 2 rkl sitruunamehua
– 1 rkl valkoviinietikkaa
– suolaa ja mustapippuria

Sekoita ensin kastikkeen ainekset eli öljy, hunaja, sitruunamehu ja valkoviinietikka sekaisin ja mausta seos suolalla sekä pippurilla. Keitä sitten kananmunat ja paista pekonit. Huuhtele vihersalaatti, sekoita siihen aurinkokuivatut tomaatit ja asettele tarjoiluastialle. Valuta päälle tekemäsi kastike.

Asettele salaatin päälle pekonit sekä keittämäsi kananmunat puolikkaiksi leikattuina. Mausta kananmunat Chili Explosionilla. Laita kahden hapankorpun väliin cheddaria ja tyrkkää juustotäytteiset korput mikroon noin minuutiksi kunnes juusto on sulanut ja liimannut hapankorpun palat yhteen. Leikkaa juustotäytteiset hapankorput halutessasi vielä kulmittain kolmion muotoisiksi ja tarjoile salaatin kanssa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Martinan aamiaissalaatti